Angelica - djurvännen och lantlollan

Nu har Camilla min blivande rumskompis varit här och tittat på lägenheten, hon ska flytta in första maj men hon kan nog flytta in tidigare, bara att hon får nyckeln av Kopparstaden. Jag ska ta emot henne med öppna armar =) Hon har dammsugare, micro, köksbord och hallampa, allt jag inte har med andra ord, megabra ju. Vet ni vad hon har mer? Hon har en projektor så regniga sommarkvällar kan vi förvandla vårat vardagsrum till ett biopalats. För 20 kronor kan ni få se film hos oss på vita duken, medtag egna popcorn. Camilla har två kattar som hon tänkt överlämna till sina föräldrar. Glöm det sa jag, klart hon ska få ha med sig katterna! Det stör mig inte alls att det tassar omkring katter i lägenheten. Kommer inte på frågan att hon måste lämna bort dom! Jag är faktiskt en mycket vänlig person som vill min omgivning det bästa ;) Dessutom är jag uppväxt med massa katter. Djur överhuvudtaget är jag van vid. Visste ni till exempel att min mammas man har en ladugård full med kossor?! Med andra ord så är min mamma bondmora och mina små halvsyskon är bondebarn!
Det är inte ofta jag hälsar på hos min mamma men för ovanlighetens skull hälsade jag på en sväng nu i påskas. Jag gick in i en ladugård för första gången på typ 8 år. Jag var rädd för kossorna, jag höll på att svimma av doften, jag var livrädd för att ramla ner i bajsrännan men jag tog mig ända längst in i ladugården bara för att se på de här små liven..


Nästan helt nyfödda kalvar. De är så söta när de sultar på fingrana.


sult sult och slask.. Erkänn att kalvar är jättesöta?


De här stora rumporna är dock inte lika söta. Men hade det inte varit för dom så hade inte Arlas vaniljyoghurt funnits. Tänk på det varje gång när klagar över stanken från kobajs ;)
Efter att klappat kalvarna lite rusade jag ut från ladugården, höll andan och pustade ut när jag kom ut i friska luften. Mamma skrattade och kunde inte förstå hur hon kunde få en så stadsflicka till dotter. Visste ni att jag är uppvuxen på landet? Jag kan allt om kossor, höbalar och skördetröskor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0