Resfeber

Om 45 minuter kommer mamma och kör mig till tågstationen i Nässjö, nu ska det ut och tågluffas i europa minsann. Inte nog med att jag bara har 13 minuter på mig från att jag köpt mitt interrailkort till att sätta mig på tåget, jag har 10 minuter på mig i Köpenhamn att hitta tåget till Hamburg :S Jag håller tummarna för att tåget går från samma perrong, min resväska är jättetung. Jag kommer nog inte kunna andas förrens jag kommit ner till Heilbronn. Imorgon klockan 10 ska jag träffa en tjej som heter Luzie, hon ska ge mig nycklar och visa mig till mitt rum där jag ska bo i ett halvår.

Förhoppningsvis sitter jag på tåget till Prag klockan 12.05, framme i Prag kl 18.30 där jag ska spendera de första tre dagarna av min tågluff.

Jag ser fram emot att lämna mellanmjölkslandet :)
Nu ska jag packa ner det sista och dricka upp mitt te.
Självklart har jag med mig min Asus mini pc så jag kan blogga under resan. Uppdaterar ikväll när jag är framme i Heilbronn!

I packartagen

Jag har en stor röd resväska från Titan som jag köpte för mina stipendiepengar när jag slutade gymnasiet för hundra år sen. Jag har packat ner och packat upp ur den hundra gånger. Min röda trogna vän har hängt med på flera resor och flytter. På fyra år har jag haft 8 olika adresser, nu är jag snart på väg till min nionde adress. Och nu äntligen vet jag hur man packar en väska, halva väskan kläder, halva väska skor, ta icke med dig något du redan vet från början du inte kommer använda eller använda endast en gång. Jag undviker att ta med mig sommarkläder, visserligen är det fortfarande 25-30 grader där nere i Tyskland men hur länge kan det vädret hålla i sig? Två veckor max. Förra årets höst och vinterkläder är såååå last season så dom får stanna kvar i flyttkartongerna :P Med andra ord så ska det inte bli några problem att få plats med allt det nödvändigaste, skinnjackan måste med och min röda ulljacka måste givetvis följa med. Allt annat nödvändigt får jag shoppa där nere. Jag är dock lite rädd över att tyska modet påminner om 90-talets mode :S

Men Angelica sluta pilla på datorn du måste fortsätta packa!

Jönköping var det va?

Hmm kanske borde fortsätta på mitt bittra Jönköpingsinlägg, ni vet inlägget om staden där ingenting finns? Som ni redan vet så kunde jag inte köpa mitt Interrailkort på tågstationen i Jkpg i torsdags. I fredags hade jag tänkt besöka en av Jönköpings alla 5 resebyråer för att köpa kortet, det står nämligen på SJ:s websida att man ska kunna göra det. Jag ringde samtliga resebyråer och frågade om de hade några interrail, jag fick som svar ööööö nääää. Ingen var särskild serviceminded om man säger så, en hänvisade mig till tågstationen varav jag svarade nähä du lilla gumman det är faktiskt inte SJ,, ööö nääää det är det ju inte, hmmm. Men jag är inte den som stressar upp mig i onödan, där satt jag tre dagar innan planerad avfärd utan tågluffarkort. Ringde SJ och frågade snällt om man kunde köpa kortet på stationen i Nässjö, jajamensan svarade damen på andra sidan, men bara så du vet så är det många som åker på hösten och risken finns att korten är slut. Gulp tänkte jag.

Ringde SJ i Nässjö. En trevlig Micke svarade på andra sidan luren.

- SJ:s reseförsäljning Nässjö det är Mikael
- Hej jag undrar om ni har några Interrailkort

-Jaa det ligger jättemånga här (med jönköpingsdialekt), vill du komma hit och köpa?

-Hmm öö nä det blir lite långt att åka, kan du inte lägga undan ett åt mig tills på måndag?

-Njaa jaa joo det skulle jag ju kunna göra,, vaaa åker du redan på måndag!!!???

- Ja jo jag är kanske lite sen ute...

-Jaa lite sen är du men det här ordnar vi.. Vaaaa ska du mot Köpenhamn kl 08.53???? Vi öppnar klockan 08.40 :S

-Gulp..

-Men om du kommer i tid, stå då och häng på dörren och stressa dom lite så du hinner med tåget. Namn? Personnummer? Passnummer? Jag döper dig till Mrs,, eller ööö nää du kanske inte är gift? Jag skriver miss här istället (ni som vet hur dryg jönköpingsdialekten är kan föreställa er hur roligt samtalet låter)

-Nä fy fan inget giftermål här inte.. Blir det något Interrailkort?

-Duuu det verkar inte som om jag kan lura datorn, du måste hämta ut kortet idag. Kan du komma?

-Njaaaa helst inte

-Duuu jag ringer min chef och frågar hur man lurar datorn,, jag ringer upp dig.

5 minuter senare

-Duuu jag har fixat ditt kort nu så det är bara att hämta ut det på måndag.

-Åh tusen tack, tack så jättemycket, vad glad jag blir!

-Meeen duuu ska vi boka en resa till Köpenhamn när vi ändå håller på?

-Ja joo gör det.

-Ajdååå duuu det verkar inte gå.. men duuu vänta lite så ringer jag min chef.

-Gör det Micke, vi hörs sen!

5 minuter senare

-Nu har jag fixat allt åt dig, nu kan du anteckna ditt bokningsnummer.

-Åhhh Micke du är bäst!

Micke räddade min dag med hans mycket serviceinriktade attityd, han ska få en stor eloge från mig,, eller ja iaf ett vykort från vackra Alptopparna i Salzburg. Jag blev tillfälligt kär i honom. Hade han inte haft jönköpingsdialekt hade jag satt mig på tåget till Nässjö med en gång.

Mamma ska köra mig till Nässjö på måndag, klockan 8.30 ska jag stå och hänga på dörren så jag kan hämta ut mitt Interrailkort. 8.40 öppnar dom. Jag har alltså 13 minuter på mig. Jag och mamma har lagt upp en strategi, hon tar min resväska till perrongen medans jag stressar dom bakom biljettluckan. Observera att Nässjös järnvägsstation är ganska stor, går tåget från spår 4 får någon lägga sig framför tåget för att hindra det från att åka. Går tåget från spår 1 är jag en lycklig jävel.

När jag sitter på x2000 kan jag pusta ut hela vägen till Köpenhamn då det är dags att byta tåg mot Hamburg. Jag har 10 minuter på mig att hitta till rätt perrong :S
Tänk om jag missar tåget?! Då blir resan genast mycket mer spännande :P

 


jag stupar

Herre jävlar vilken överansträngning. Har precis kommit hem från en löparrunda. Andra löparrundan sen efter Turkietresan. Jag har varit förkyld som en isbit och får hostatacker som en get men idag ansåg jag mig själv helt friskförklarad. Trodde jag ja. I tisdags när jag var ute och sprang höll nästan hjärtat på att stanna på mig, idag hostade jag upp mina lungor, de sprack likt två ballonger. Nä okej, så allvarligt var det inte, det var ganska skönt faktiskt. Men jag vet mycket väl att man inte ska överanstränga sig när man är förkyld så jag sprang de första 3 km i ett relativt lungt tempo och de sista 3 km körde jag intervaller, jag gick en låt och så sprang jag en låt.
Jag får se till att vila upp mig lite under tågluffen så att jag kan komma igång med löpningen på riktigt igen när jag kommit till Heilbronn. Fan, annars blir det ju inget marathon :P Vid jul ska jag kunna springa 2 mil utan promenadpauser. Bra mål va?

Ikväll blir det vin hemma hos min farbror Micke och Ingmarie.
En dusch på detta och jag är fit for fight igen.

Otrogna pojkvänner

På ryktensvägen får du reda på att din pojkvän varit otrogen mot dig med en yngre tjej med fasta bröst och noll rynkor i pannan. Vad gör du? Den naturliga reaktionen är att du blir arg, ledsen och besviken, du dumpar honom snabbt som vinden alternativt att du först ligger med hans bästa vän eller lillebror för att hämnas och sen dumpar du honom med triumf i blicken. En klassiker, eller hur?

När jag borstade tänderna för tio minuter sen kom jag på den ultimata idéen som kommer få din karljävel att ångra sig djupt och aldrig mer vara otrogen. Din älsklingspluttinutt kommer hem från jobbet, han är ovetandes om att du vet att han varit otrogen. Han flackar med blicken och du vet hur rädd han är för dina vredesutbrott, han är väl varit med förr? Hunnybunny säger du med din lenaste röst, alla gör misstag och du är redan förlåten, snuttiplutten jag älskar dig alldeles för mycket, du och jag 4-ever liksom. Han drar en lättnande suck och förklarar hur mycket han ångrar sig och att fasta bröst och yngre flickor inte är hans melodi. Allt du vill är bara att få tyst på honom.

Älskling.. du viftar lite med ögonfransarna och drar in honom i sovrummet. Han är fortfarande livrädd för dig och förmodligen tror han sin sista stund är kommen. Var lite extra snäll mot honom så kommer planen fungera. Tryck ner honom på sängen, bind fast hans händer, fram med ögonbindeln, knäpp upp hans byxor. Och vet du vad du gör sen? Ge honom tidernas bästa oralsex, han kommer älska det du gör.. ända tills.. Det han inte vet om är att du förberett en liten överraskning, under kudden ligger en flaska Listerine som längtar efter att få gurglas runt i din mun som slutligen kommer att... Kan ni gissa vad som kommer hända?


Listerine kan ta död på allt..
Götalandsbanan? Ja tack.

I Jönköpings kommun bor det cirka 125 000 människor, dugligt stor stad tycker jag.. om man ska nöja sig med ett medelsvenskt svenssonliv i mellanmjölkssverige förstås. Jönköping har väl allt man behöver tänkte jag.. jag tänkte inte så långt tydligen. I Jönköping finns ingen SJ reseförsäljning. Va?! Är det sant?! Jag hade sett fram emot att få inhandla mitt tågluffarkort idag, jag såg för mitt inre hur jag äntligen satt på tåget ner till kontinenten och glatt viftar med mitt interrailkort när konduktören frågar efter biljetten. Nu ser jag min resa och mitt liv svischa förbi lika snabbt som ett x2000 tåg mellan Stockholm och Malmö. Jag skuttade glatt in på resecentrum, hejade glatt på gubben bakom disken som hade hand om tågbiljettförsäljning.

Jag: Hej (mycket glatt med mungiporna uppe i öronen) jag skulle vilja köpa ett Interrailkort :) (ännu gladare)
Gubbe med mustasch och hemsk jönköpingsdialekt: Nej nej det går inte köpa här, vi är inte SJ. Du får ringa SJ och beställa ett kort.
Jag: Va. va ,va vadå? Finns det inget SJ i Jönköping!?
Gubben: Du kan få numret till SJ, mer kan jag inte göra.
Jag: Men, men, men i Nässjö borde man väl kunna köpa Interrailkort? Det är väl SJ?
Gubben: Öh jaa hmm det kanske man kan.
Jag: Jahappp aja, hejdå.

Jag trodde inte det var sant. Hur kan man inte köpa interrailkort på en tågstation? Jag glömde för ett ögonblick bort att Jönköping är en tämligen dålig stad, det finns ingen förbindning dit, ska man åka tåg någonstans måste man ta regionaltåg till Falköping eller Nässjö, två pyttesmå städer, tror knappt de räknas som städer. Jag blir så matt ibland.

Ge mig Götalandsbanan nu! Varför ska alla dessa politiker ha så svårt för att fatta beslut? Jooo för att jönköpingsborna protesterar "Förstör inte Vätterstranden". Men suck! Jag tycker de kan bygga en lång bro tvärs över Vättern där Götalandsbanan kan gå, broar är ju vackra. Jönköpingsborna inser inte vilken tillväxt en ny järnväg kan ge till regionen, Jkpg kommer bli en storstadsregion och fler företag vill etablera sig,, ja kanske tillochmed mitt framtida företag. Synd bara att det ska ta sån fruktansvärt lång tid innan järnvägen blir klar.

Medans jag går och väntar på Götalandsbanan vädjar jag till alla tågbolag att samarbeta bättre.. Jag tror inte Vätterbygdens tåg går i konkurs av att agera återförsäljare åt SJ.
Det ska bli spännande att se hur det kommer gå för tågbolagen nu när monopolet avskaffas om en vecka.

Imorgon är det jag som besöker en resebyrå för att köpa mitt Interrailkort.


Jönköping är en stad där allt står stilla.. Angelica Karlsson som kommunfullmäktige? Ja tack.

Förbjuden frukt

Förbjudna frukter smakar alltid bäst, en liten ring på fingret är en väl ändå en petitess? Oj satan rimmade jag? En klyschig inledning till ett mindre klyschigt inlägg. Jag har fått kåtslag idag och det vägrar släppa, ställer jag mig upp så viker sig knäna och i värsta fall bildas en pöl på golvet. Ja så illa är det nu. Jag träffade en kär gammal vän idag, han är gift och har barn, jag känner mig gammal när jag kan säga att jag har en vän som hunnit med allt det där. Och nej nej han är inte 43. Det finns två kategorier jag dras till, 90-talister och upptagna karljävlar, allt där emellan kan kvitta. Jag är som en skata, siktar in mig på allt som blänker sen tar jag det med mig till mitt lilla näste. En vigselring blingar fint. Icke sant? Jag har numera utformat en bra affärsidé till mitt aktiebolag, Angelicas marriage-crasching AB. Ibland blir jag själv förvånad över hur genomtänka mina ideér är. Jag tror minsann jag ska dra täcket över huvudet, smida planer och få kåtslaget att försvinna.


Lita aldrig på gifta män..

Härligt smatter

Min lycka var stor när jag vaknade klockan halv 10 i morse av att regnet smattrade mot rutan. Yes tänkte jag, nu får jag använda mina dyra gummistövlar. Men ve och fasa nu skiner solen. Har lite att fixa med idag, måste skicka in papper till csn för de blir aldrig nöjda. Kanske borde kolla mailen idag också..


Ser ni alla gula löv på marken!? Det är höst!

Höst

Jag längtar till hösten när man kan tända ljus och krypa ner under täcket tillsammans med en bok samtidigt som regnet smattrar mot fönsterrutan. Är inte det mysigt så säg? Och satan vad té jag ska pimpla i mig hela hösten. Ni har väl inte missat att jag ska flytta till Tyskland? Jag ska hitta en tysk bratwurst att krypa ner under täcket med. Hmm undra om tyska killar är lika tråkiga som svenska killar.. lite småtorra om ni förstår vad jag menar. Jag är lite avundsjuk på Sara som bor i Australien, jag vill ha en surfare!

Nog om höstmys, höstmodet är det bästa som finns! Stövlar och stövletter, mmmmm.. mysiga koftor och halsdukar, I´m in love. Jag vill åka på romantisk weekend till Luxemburg. Hell no jag glömde, jag är ingen romantiker men jag jobbar på det :P

Nu ska jag, Johan Alexander den stora bort till Micke och Ingmarie för en fika!

Jag vill,jag vill,jag vill!

För bara ett halvår sen sa jag att jag aldrig ska starta eget företag eller bli chef, nu har jag ändrat mig. Startkapitalet till ett aktiebolag är bara 100 000,småslantar om ni frågar mig. Jag skulle knappt behöva ta ett lån för det,, jag är grym på att spara pengar. Ett år kvar i skolan sen kan jag sätta mina planer i verket. Jag ska läsa en kurs i entreprenörskap i Tyskland, jag längtar redan. I grund och botten är jag en entreprenör, jag har fullt med affärsidéer i huvudet som vill komma ut. Och nja de kanske inte är så realistiska, men hur roligt är det om allt ska vara realistiskt hela tiden? Jag skulle kunna lägga ner både energi och pengar på en sjukt rolig affärsidé bara för att se om den fungerar, om den inte fungerar så fine jag försökte iaf och på vägen dit hade jag roligt. Eller hur? Man måste ta lite risker ibland. Jag fick höra av en tjej en gång att Angelica du måste vara lite mer realistisk.. puff puff.. tänk om alla skulle vara realistiska, då skulle världen stå stilla. Den tjejen som sa så kommer förmodligen aldrig komma framåt om hon själv ska tänka i en realistisk bana. Jag är ganska spontan av mig, jag skulle kunna sätta mig på ett flygplan mot Gambia i kväll för att imorgon undervisa fattiga barn i en hydda. Eller åka till Silicon Valley, klampa in på Googles huvudkontor och övertyga kostymnissarna varför jag ska bli deras chef. Tror inte ni att Google är en bra arbetsgivare? Det är så mycket jag vill.. men gulp jag börjar bli gammal :S

Dags att sluta planera framtiden nu, Alexander har vaknat, jag är barnvakt idag igen.


Undervisa i en hydda var det va? Bilden är tagen i början av sommaren när jag, pappa och Knodden var och fikade på hembygdgården.

Ett helt företag

Att ta hand om ett enstaka barn är som att ha ett eget företag, mycket jobb och ingen vila. Det har varit roligt att ha Alexander idag men en dag räcker, fan jag är ju helt slut. Jag har hellre fem aktiebolag att styra än att vara hemma och vara mammledig. Usch, tänk om alla skulle vara som mig, inte vilja ha några barn alltså, då skulle jordens befolkning dö ut om 100 år. Istället för människor skulle världen bestå av Angelicas AB. Åh det lät rätt härligt iofs.

Johan har kommit hem och gjort en kopp té åt mig så nu ska här slappas. Satan, jag har en hel släpvagn där utanför att ta itu med. Fatta vad skönt det skulle vara att ha prylar som rymmer i en resväska.


Vi var ute på långpromenad i solen


Grönt och fint. Någon mer som längtar till hösten? Jag vill krypa ner under täcket, tända ljus och stirra upp i taket.


Alexander läser Jönköpingsposten


Titta vilka söta fötter?! Jag är helt kär.


Det var skönt när han somnade :)


När Johan kom hem från skolan var han trött och lat. Han kokade makaroner och åt direkt ur kastrullen. Det är inte lätt inte att vara både pappa och gymnasieelev.


Nu ska jag och johantoan umgås lite innan Alexander vaknar.


Barnvaktarangie

Alexander nyser på mig, jag blir alldeles blöt av snor. Typiskt barn att inte vända sig om när de nyser. Jag råkade väcka honom med dammsugaren, han vaknade upp livrädd och skakade. Jag fick så dåligt samvete så jag började gråta och säga förlåt tvåhundra gånger, han blev glad igen efter tio sekunder. Jag har dammsugit halva pappas hus nu, jag har dammsugit upp en hel hund. Att dammsuga hos pappa är som att dammsuga en hall flera gånger. Förstår ni vad jag menar? Det är ju alltid roligast att dammsuga hallen när man hör alla gruskorn rassla i röret. Pappa har en hårig hund och hon lämnar stora tussar i varje hörn, det är jätteroligt att dammsuga upp håret.
Jag luktar som en hel karl dessutom, dubbeldusch kallas det. Det fanns inget tjejschampoo hos pappa så nu luktar jag som mina småbröder. Typiskt.

Oj han ramlade


Jag blir aldrig någon hemmafru

Min frukost smakar våtservett. Jag sitter barnvakt i dag, det är ett heltidsjobb från klockan 06 - 17. Vad har jag gett mig in på? Klockan är inte ens 8 och han har redan bajsat och spytt en gång. Jag vet inte vad som är värst, kan vara stanken från våtservetterna i kombination med bajs. Jag har inga som helst modersinstinkter i mig, jag vet inte all vad man gör med 10-månaders ungar. Han låter hela tiden, tror han försöker prata men jag har inget att prata med honom om, vi har nog inte samma intressen. Jag försökte involvera honom i en politisk debatt som pågick på tv, statistiken visade att de röda partierna har gått om de blåa.. men vafan sa jag varav Alexander skrattar förtjust.. oohh noo han kommer bli en Mona Sahlin. Jag kommer aldrig bli någon hemmafru med barn, jag skulle inte klara tristessen. Hemska tanke att bara ha ett barn att prata med om dagarna samtidigt som man försöker plocka ur diskmaskinen med en klängande unge på höften. Jag kommer aldrig bli någon lattemamma av den värsta sorten som fördriver hela dagar på Waynees Coffee och skvallrar om alla, pratar ammning, blöjmärken, BVC och dagisplatser.
Kan ni förstå att jag en gång i tiden varit aupair? Nääe inte jag heller. Det ska bli intressant att se hur jag ska klara av den här dagen. Mitt livs stora prövning.


Det är jättemysigt att vara med Alexander men det är ju ganska skönt när man kan lämna över honom till Johan när han ska äta och när blöjan måste bytas.

Jag avslutar inlägget med att min biologiska klocka gärna får ticka hur snabbt den vill.

Camilla och Sofia

Jag saknar er!

Enjoy!

Jigi Jigi i Turkiet

Efter en tämligen ostadig landning landade vi äntligen i Izmir i Turkiet, trodde ett tag vi skulle störta när piloten agerade bergochdalbanechaufför. Det var ett varmt Turkiet som mötte oss och vi åkte med buss ca 1 timma till Kusadasi. Och det är nu min och Annas galna vecka börjar så förbered er på ett långt inlägg och många bilder. Dagarna har bestått av mycket sol, bad, drinkar, vin och flirtande med hotellpersonalen. Karlarna slogs om vår uppmärksamhet bokstavligt talat, vi drog ner medelåldern på hotellet ganske rejält så det kan nog varit därför ;) Vi fick blommor, special treatment och tomtebloss på drinkglasen (ingen annan fick det).

Andra kvällen var vi på Bar Street och festade, en gata med massa nattklubbar och pubar. Vi betalade ingenting på hela kvällen, vart vi än gick se kom det med gratis drinkar till oss, härligt! Vi gled in på ett ställe och dansade, vi var de enda som dansade. Killarna i baren tyckte vi var så heta så istället för på dansgolvet fick vi stå bakom baren och dansa och locka dit gäster. Det fungerade, baren blev full med folk :P Efter lite gratis drinkar gled vi vidare till nästa ställe där de kastade upp oss på varsin högtalare där vi fick dansa inför de andra gästerna. Lyxhorejobb is the shit.
De flesta turkarna är sjukt trevliga men fan jag blev mordhotad av en med världens största näsa. Om jag inte skulle befinna mig på Jimmys irländska bar om en timma skulle han döda mig,, jag flydde så fort jag kunde. Senare i veckan råkade vi springa in i honom på stan, vi var då tvungna att springa och gömma oss. Galning!

Jag älskar havet så givetvis har vi hunnit med två båtturer. Den första var med fritidsresor med Jesper den danska reseledaren, han var het han. Det blev en hel dag på havet, med mycket sol och bad. Bra dag det där. Två dagar senare åkte vi på en ny båttur med en annan båt, Amores. Det var den bästa dagen i mitt liv. Den lilla hoppilandkallen blev helt kär i mig och det enda han kunde säga på engelska var Sexy lady. Jag erkänner, jag blev lite kär i honom också. Fan det är ju sexigt med havsråttor. Vi åkte längs med kusten och stannade och badade från båten på flera ställen. Vi snorklade, åkte bananbåt och hoppade från klippor. Jag förstår fortfarande inte att jag vågade hoppa! Jag är sjukt höjdrädd. När vi skulle åka hem var vågorna meterhöga och båten gick knappt framåt. Alla andra var lite sjösjuka förutom jag och Anna som satt längst fram i fören och tjöt av skratt. Jag älskade det! Efter att ha insett att vi aldrig kommer i land om vågorna ska va så höga satte de till vår stora förtjusning upp seglerna. Vi fick segla! Det var bland det bästa jag gjort i hela mitt liv, segla på medelhavet. Ååååååå jag vill igen!

Hotellet var det bästa någonsin och servicen var den toppen! Ringde man roomservice fick man fuckservice, hur bra är inte det? Jag hade en kort liten romans med en som jobbade på hotellet. Sista kvällen fick jag dock göra ett schema, det var många som bokade in mig. Hehe nä skämt å sido, men de var helt galna i oss.

Sista kvällen på hotellet fick vi gratis drink som tack för att vi ska skriva recensioner om hotellet. De sa att de önskade att alla gästerna kunde vara som oss, det fanns inget att klaga på. Det var tråkigt att åka hem och jag vill åka dit igen NU! Vi planerar redan en resa dit nästa sommar :)


Utsikten från våran balkong var så här fin.


Anna


Moi dag 1 utan solbränna


Backen upp till hotellet var plågsam


Vår underbara hotellpool

Harry Potter och en drink i solenVarje kväll gjorde vi oss jättefina för att gå ner och äta av hotellbuffén och dricka vin. Självklart posade vi lite innan med en pelare som vi hittade utanför rummet.


Posa var det ja


Jag gjorde det! Jag kan fortfarande inte förstå att jag vågade. 5 meter upp i luften! Killen från båten var snäll och höll mig i handen ;) Han hjälpte mig upp på klippan, det var brant. När jag stod där uppe insåg jag att det bara fanns en väg ner, hoppa eller hoppa. Jag var livrädd och jag stog länge och tvekade men sen slängde jag mig ut och jävlar vilken kick man fick! Det var bland det härligaste jag gjort!

Sjukt bra vecka!
Mer bilder kommer på facebook,


This is the end

Har haft en mycket trevlig kväll med mat och alkohol på Harrys med mina bästisar. This is the end I knew it. Om 6 timmar sitter jag på tåget till Arlanda, ska till Turkiet och chatra en vecka med Anna. När jag kommer tillbaka är inte Sofia kvar på våningen över mig, usch och fy vilken tristess. Jag borde sova nu! Passet och nedpackat och allt är i sin ordning, tror jag :S

Tack tjejer för en bra kväll!

Bon Voyage!

Tillfälligt avbrott

Förut så sprang jag alltid på morgonen innan frukost, jag hade inga problem med att springa några kilometer, brukade springa ett varv runt Tisken och snappa upp en Metro på vägen hem. Det var mina morgonrutiner det ja. Nu var det ganska längesen jag morgonjoggade och näee det går inte längre. Det gick segt på löpbandet idag, så believe me det blir ingen tidrapport idag inte. Jag måste ju ändå ta ett tillfälligt avbrott från löpningen nu när jag åker till Turkiet imorgon. För nej nej nej inte ens jag tar med mig löparskor på semestern :P Eller? Jag får hålla mig i trim genom att plaska i vattnet och rulla runt i sanden med Don Juan.

Jag äter en stadig frukost idag, en kycklingklubba. Fan jag håller ju på att äta ut frysen, då får man ta vad som erbjuds.


Mmm jag saknar Hotellfrukosten jag levt på hela sommaren.

Jag är en hemsk människa

Den värsta natten på länge, jag har haft mardrömmar så det smäller om det. Drömde att jag tappade min brorsson Alexander i golvet så han bröt armen, det var jättehemskt! Och så drömde jag att jag var tillbaka på distans och jobbade, det var ännu hemskare. Vilken jävla natt, det var inte ens värt att sova vidare, snoozade bara 10 minuter till skillnad från mina två timmars snoozningar. Jag dricker en smoothie med äpple, banan, persika och mjölk, tänkte gå och springa på löpbandet när friskis öppnar klockan 9.
Igår kväll/natt var jag duktig och packade resväskan, Turkiet here I come. Jag har tillochmed strukit kläderna så att det ser extra prydligt ut. 9 bikinisar är nedpackade, fan det borde väl räcka för en vecka :P


Det är en tragisk jävla dag idag, det känns som att någon kommer dö,, eller mitt hjärta kommer sluta slå iaf och lungorna punkteras. Jag förlitar mig på att njurarna håller mig vid liv, någon lever har jag inte efter denna sommaren. Det är sista dagen idag med Sofia, när jag kommer hem från Turkiet har hon flyttat för alltid. Jag vill inte! Ni som följt bloggen ett tag borde veta att hon och jag är som Piff och Puff. Bahhhhhhh gaaahhhh

Men hörru din slacker

Jag köpte mer flyttkartonger idag, tänkte plocka ner alla köksatiraljer. Flyttkartongerna står orörda, fan jag tog ett powernap, vaknade upp 2,5 timme senare. Satan jag sover ju mer än en bebis, jag måste vänja mig av vid mina långa powernaps, men har dock känt mig lite ur funktion idag. Vad jag mer måste göra är att packa resväskan så jag kommer iväg till det där turkiet nån gång, Anna har redan packat flera gånger och tillochmed gjort en packlista. Herre Gud min skapare när ska jag hinna?! Jag tror jag måste flytta till frankrike, där är det mer vanligt än ovanligt att folk har en städerska, jag vill ha en packerska. Sofia som ska plugga där nu får en städerska som ingår i hennes studentlägenhet, helt sjukt va?!


Så här såg det ut för två veckor sen när jag började flyttpacka, en jävla röra helt enkelt.


Alla skor som jag har slängt. 6 par stövlar så nu vet jag vad jag kommer shoppa i höst :)


De finns på riktigt

Ja det är sant, mina värsta farhågor har besannats, jag är just nu i ett tillstånd då jag inte finner några ord. Satt på csn kontoret med Sofia och väntade i kö för hon skulle lämna in papper. In kommer två kvinnor 35+, de ser ut som skräp båda två, högljudda är de också. De stod på varsitt hörn av väntrummet och pratade med varandra. Jag var halvt oengagerad i deras samtal när jag plötsligt hoppade till.. den ena hade nyss sagt det. Ja det är sant, det finns de som tror att det finns två alternativ. De två alternativen är att att söka studiemedel eller gå på soc. Jag trodde fan inte det var sant när den ena kvinnan så till den andra att om du inte blir beviljad studiemedel så kan du ta socialbidrag istället. Det är väl inget alternativ? Hade ni sett hur de såg ut så hade ni också reagerat vare sig ni är vänster eller höger, de var riktiga slackers från topp till tå. Gah jag blir så arg på såna som släpat på fötterna hela livet och aldrig tar tag i något, vuxna människor borde väl veta bättre?

Inte min dag idag alltså, mitt pms humör är inte att leka med. Var uppe på skolan med Sofia för att skriva ut en uppsats, det är långt upp till skolan, en seg och tråkig uppförsbacke. Vi lämnade skolan och såg fram emot lunchen nere på stan, halvvägs ner i backen upptäcker jag att jag inte hade min väska med mig, det var bara att vända om. Hade glömt den i biblioteket så bibliotekarien hade tagit reda på den. Pjuh. Mobil och allt.


Vi åt lunch inne på Åhlens. Jag frågade Sofia varför de har paprikor som prydnad. Sofia gav det kloka och genomtänkta svaret -"Det är vänsterpartister, de är bra på att slösa på resurser". Det livade upp mitt humör.


Sofia gjorde ett konstaterande.


Vegetarisk buffé på Åhlens


Jag ser ut som en liten bonde i mina gummistövlar, men vadå jag vill inte bli våt om fötterna och bli förkyld lagom till alla mina äventyr :P


Avtackad

Idag vaknade  jag upp arbetslös och fri som en fågel, vad kallar man perioden mellan jobb och plugg? I väntan på nåt nytt kanske...Jag blev avtackad på jobbet igår med blåbärspaj och en modern dalahäst i porslin. Den här sommaren gick ju fort den också och kvar är jag med ytterligare en punkt på meritlistan. Min lista är lång, jag har haft så många olika sysselsättningar genom åren (hör ni hur gammal jag låter?). Hela sommaren har jag varit min egen chef som fått hela hotellet att gå runt. Jag förtjänar en semester, det är inte lätt att vara hotellarvtagerska minsann. Jag tycker aldrig det är tråkigt att avsluta något, jag har så mycket planerat hela tiden och sitter aldrig sysslolös. Det är så jag vill ha det och jag älskar det.

Jag och Sofia har pratat om att starta ett företag, vi ska bara ha en affärsidé först :) Vi ska börja smått för att sedan växa och etablera oss i alla balla städer runt om i Europa. Jag är en Europamänniska, USA, Asien och Australien tilltalar inte mig. Jag tycker Luxemburg låter coolare än Nya Zeeland. Yepp that´s me.

Klockan är bara 08.50 och jag har redan tvättat. Jag älskar vädret idag, det regnar och är alldeles mörkt på himmlen. Perfekt dag att packa flyttlådor.


Min avtackningspresent från jobbet.


Paljetter, spets och tygskor. Man måste våga mixa lite ibland :P

Vecka 2 dag 1

Är nu inne på andra vecka på 26-veckorsprogrammet, det är fortfarande lågintensiv träningen vilket passar mig perfekt i åskvärmen. Idag skulle jag springa 5 kilometer lätt distanslöpning på 33-35 minuter. Det var tungt idag måste jag erkänna, höll ett tempo på 9 km i timmen, hade lite lätt håll redan från början, försökte andas kontrollerat och inte fokusera på smärtan. Efter 3.5 km stod jag inte ut längre, pausade löpbandet och la mig dubbelvikt, det gjorde så sjukt ont. Men jag är inte den som ger upp så jag startade igen och höll ett lugnt tempo, gick i mål efter ca 35 minuter.
Det var inte skönt idag så hoppas det går bättre imorgon. Brukar aldrig ha två dåliga dagar så det ska nog gå.

Nytt för den här veckan är att lite lätt styrketräning lagts in på schemat. Bra att kombinera löpning med styrka för att lättare undvika skador.

AktivitetTidDistans
Lätt distanslöpning 33-35 min 5km 
Styrketräning 10-15 min  
Stretching 5 min  
Nytt Styrka. Spring lugnt ditt distanspass, gå sedan in och medan du fortfarande är varm kör du (om du inte har egen styrka via något annat pass) ett kort styrkepass.
Raka (låga)situps; 2x10 st vila 30 sekunder mellan omgångarna
Sneda situps; 2x20 st, kör först 10 åt ena hållet, sen 10 åt andra, vila sedan 30 sekunder innan nästa omgång
Ryggresning; lätt 10x 5 sekunder, med 5 sekunders vila
Armhävningar: 3x10st (om du är ovan kör du från knäna)
Stillastående "snabb armpendeling 2x15 sek (som du springer med armarna, fast fort men rytmiskt. Avslappnade axlar)
Tåhävningar, gärna på "trappavsats" 2x5st höger ben
Tåhävningar, gärna på "trappavsats" 2x5st vänster ben
Utfallsteg, börjar med "bara" 2x4 steg. (kan annars ge onödig träningsvärk) Avsluta styrkepasset med stretch. Bra att minst en gång i veckan ha en "avsatt tid stretchingpass", kör igenom alla löpmuskler och joba upp en bra rörlighet.


Så enkelt var det att kopiera schemat ja :)Min snygga löparkropp. Mohahahahaha


AS på Sture


Jag ser suddigt, eller om det är Sofia som är fumlig.


Vin är min passion. Screw you!


Strike a pose.


Take it or leave it!


Shake it!


My everything.

Rebecka!!Elin


Ladies night it is


Kärlek


AS på Sture


Söta Camilla

Jajamensan det var balkongfest igår. Värmebölja i Dalarna minst sagt.


Total lycka

Som en skänk från ovan stod han där med sitt vackra ansikte. Jag trodde jag var i paradiset, jag nöp mig armen och upptäckte till min fasa att jag befann mig på Harrys rökruta. Det var som om tusen eldar brann i mitt hjärta, jag kunde inte tänka, jag stod där helt paralyserad. Jag hade hittat mannen i mina drömmar. Ödet förde oss samman och nu är det bara vi tills döden skiljer oss åt. Ack om han ändå kände likadant för mig som jag för honom. Givietvis tog jag reda på detta och vi satt vid regnbågens slut hela natten och pillade med vår skatt. Vårt kärleksbarn som gror som ett litet frö i min mage. Ty det var allt för längesen jag kände så här.

Ojoj nu snurrade jag bort mig redan i introt, tänk vad lite kärlek kan sätta sprätt i bollen. Förfesten igår var grymt trevlig, brudfest + Jonas, nya ansikten och ett kärt besök av allas vår Camilla. Utgång på Harrys var som utgång på Harrys brukar vara. Hanna gick hem tidigt, hon gillade inte inredningen. Camilla gick hem tidigt, hennes mage vändes ut och in.

Efterfest hemma hos Sofia med min nya kärlek (läderlappen), Sofias ragg med skägget och mannen med hatten. Jag var i mitt essä, jag pratade så mycket att jag fick ont i halsen. Jag var stjärnan i min egen standupshow.

Nu står Soffan här och svänger sina lurviga pattar i mitt ansikte, hon vill till OK och köpa glass, jag är inte den som är den, jag drar nu!

Bjuder på nakenbilder senare!. 

Hejdå-Falun fest nummer 2

För två helger sen hade vi hejdå-falun fest här på Sture. Sen dess har vi hunnit ha flera fester men nu blir det den absolut sista festen. Jag LOVAR!


Och jag är lika snygg som vanligt!

Det blir en dag på stranden

Jag har mängder jag måste fixa med men en dag på stranden lockar mer nu när vädret är kanon.


Jag


Anna

Min dag idag!

Nämen dra på trisso, är det inte min namnsdag idag minsann. Silvia af Grevskapet Grenna står det i almenackan idag. Detta ska firas med havregrynsgröt och blåbär.

Vecka 1 dag 3

Kom precis hem från löpbandet och nu sitter jag här helt genomvåt av svett och äter naturell yoghurt med havregryn och blåbär från Dalarna, de här blåbären är blåa, inte gröna som de polska jag köpte förra veckan. Idag stod det lätt distans 6 km på 40-42 minuter på löpschemat. Jag sprang mina 6 km på 39 minuter och 17 sekunder. Jag är nöjd! Efter att legat i solen hela dagen var hela min kropp helt matt så det kändes som att jag skulle kräkas vilken sekund som helst, men jag överlevde ju. Kilometertiden låg på 6,5 minuter.  I onsdags låg kilometertiden på 6,7, så det är en ökning på 20 sekunder per kilometer. Gött!

Första veckan på 26-veckorsschemat är avklarat!

Måndag: 4 km lätt distans 27 min
Onsdag: 5 km lätt distans 33,30 min
Fredag: 6 km lätt distans 39,17 min

Summa: 15 km lätt distans 99,47 min

Hier ist Heilbronn

Im September fahre ich nach Heilbronn! Jag ska plugga där i ett halvår så jag tänkte berätta för er vad det är för ställe. Bra va?

Heilbronn är en typisk tysk mellanstor stad med 121 989 invånare. Staden ligger 3,5 mil norr om Stuttgart och 15 mil från Frankfurt. Det är från Frankfurt jag flyger när jag åker hem till sverige över jul. Stuttgart har 600 000 invånare och Frankfurt nästan 700 000 invånare. Härligt att ha så nära till lite större städer. I stort sett hela Heilbronn förstördes under andra världskriget men mycket gick att bygga upp, usch jag hatar andra världskriget. Genom staden rinner floden Neckar, den är nog lite större än Faluån tror jag :P Städer måste ha vatten annars är det ingen bra stad, se bara på Borlänge till exempel. Jag bodde där ett år men avsaknaden av vatten gjorde att jag flyttade tillbaka till Falun. Det känns så instängt utan vatten. Distrikte där Heilbronn ligger har Tysklands största rödvinsproduktion, Heilbronn kallas för vinets stad - Stadt des Weins. Visst klingar det vackert :) Jag håller tummarna för att de producerar vitt vin också, då ska jag trampa mina egna druvor.


Das Rathaus. Hmm det ser lite regning ut på bilden, gulp.


Jag längar redan tills jag kan ta långa löparturer längs med floden.


Vinplantager


Staden ser ut som ett legolandIiii det ska bli så kul att se nåt nytt! Förväntningarna på staden är höga.

Jag gjorde det igen

Återigen har jag lyckats kolla statistiken innan den passerat 100 strecket. Jag börjar nästan bli glad på er snart :) Är semestern slut kanske? :O
Idag jobbar jag min sista dag, hur härligt är inte det? Ska bara jobba några timmar sen ska jag träffa Anna för att bada sola vid kålgårn. Jag har grus i ögonen idag, kunde inte sova igår, fan hade ju råkat ta ett powernap på en 1,5 timme tidigare på kvällen. Jag måste sluta sova tidigt på kvällen.
Hur kunde jag glömma äta middag igår? Jag är vrålhungrig nu och längtar efter hotellfrullen.


Det är inte första gången jag lyckas statistikkolla när mätaren står på 100

Städtalanger

Ibland kära vänner tycker jag faktiskt att jag är en riktigt bra vän. Idag till exempel har jag flyttat åt Becca. Jag släpade ut alla grejer ur hennes rum och sedan städade jag grundligt hela rummet. Becca ska flytta men hon befinner sig i Västervik, hon ska flytta till ett annat rum i samma lägenhet. Nu när Emelie flyttat ut ville Becca ha balkongrummet. Sanna ska flytta in i Beccas gamla rum. Komplicerat va?! Och som tack för att jag fått använda Beccas lägenhet som övernattningslägenhet har jag flyttstädat åt henne :) Jag har tilloch med bildbevis.


Jag putsade tillochmed insidan av fönstrena och kastade bort döda flugor :)


Fönster är ganska äckliga egentligen, titta vad smutsigt! Fan jag som brukar övningshångla med fönsterrutor :S


Voila!! Kolla Becca vad rent det blev! Jag kanske överdrev lite med skurmedlet men det luktade så himmelskt gott.


Ditt vardagsrum ser dock ut så här nu. Jag ska höra med Siwan och se om hon kan ge mig nyckeln på måndag och så kan hon kontrollera min pedantiska städning.


sexiga städtanten sopar rent efter den slarviga dammsugaren.

tack Beccahästen för att jag fått låna din lya :)

Skor är min last

De liksom bara stod där, de såg helt ensamma ut, de skrek efter att få pryda någons fot. Jag visste det redan då, det skulle bli vi. Gick till hemköp för att köpa en risifrutti, kom hem några hundralappar fattigare men ack så mycket lyckligare. Tog en svängom på stan, letade efter ett par snygga och bekväma high heels. Jag har många skor men inga riktigt pricken över i klackar. Jag fann ingen inspiration, vandrade runt inne på Bergströms och beundrade alla fina sneakers och converse, men nej nej det var klackar jag skulle titta på. Eller okej så var det inte ju inte riktigt heller... köp inga mer skor Angelica! Vi var ett med varandra, vi kunde inte motstå varandra, det var som en elektrisk laddning förde oss samman...


Jag kan inte förneka det,, jag är ingen klackbrud, jag är en sneakerstjej.. Svarta tygskor från Fred Perry, jag älskar er.

Traskade ut ur affären, jag visste att jag gjort ett onödigt impulsköp, jag försökte förtränga det. Plötsligt var det som om något drog och släpade i mig, jag kunde höra viskningar.. kom Angelica kom, känn oss, lukta på oss, prova oss, KÖP OSS! Där var dom, mina händer strök det väldoftande lädret, jag kunde redan nu höra klacken mot trottoaren. Vi ville ha varandra och det fanns inget som kunde stoppa oss.
Jag tror jag har skofetisch. När jag köpt nya skor känns det som om jag nyss haft världens hetaste sex, jag hamnar i extas. I höstas köpte jag ett par snygga svarta stövlar med skorstensklack på Wedins, min dåvarande pojkvän knullade mig.. mig iklädd mina nya stövlar. Jag älskade vad jag såg, stövlarna fick mer uppmärksamhet än vad han någonsin fick..

Pine Marina

Jag ser fram emot ledigheten när jag och Anna åker till Turkiet nästa vecka. Ska bli så fruktansvärt skönt att bara ligga på stranden med en bra bok = Harry Potter. Sova så länge man vill, dricka så många cocktails man orkar, äta glass tills man kräks, rulla runt i sanden med en exotisk bartender, kasta tång på småbarn, upptäcka oupptäckta landmärken, äta turkisk yoghurt och sola topless. Allt det längtar jag efter.
Oh nu kom jag på det.. jag ser fram emot att gå upp tidigt på morgonen, slänga mig i poolen och simma några längder och sen äta den turkiska frukostbuffén. Jag ska upp så tidigt att inte en människa syns. Den enda som är uppe med tuppen är den säsongsarbetande trädgårdsmästaren som varje morgon gör rent i poolen, Don Juan heter han, ni vet han med det mörka lockiga håret och ögon blåa som havet... Det är bara han och jag och ingen annan...  Han och jag och en hel pool.

Haha satan vilken dagdrömmare jag är. Åh Don Juan. Oh no jag tror det är en kåtslagsdag idag :SPine Marina, hotellet i Kusadasi som vi ska bo på. Don Juan äger båten längst till höger. Det är där vi hänför oss till varandra på nätterna. Gött att hotellet ligger vid havet och med dessutom en hel marina rakt föröver. Jag älskar båtar! När jag blir rik ska jag ha en yacht med tillhörande betjänter.


Ser ni den där lilla runda poolen? Det är där jag och Don Juan kommer hålla till i om mornarna, lite lagom kinky i barnpoolen.


In a little dress

Klockan är halv 6 och fan jag är nästan pigg, ska åka iväg och jobba om en stund. Jag har bara 3 dagar kvar att jobba nu. Jag har trivts jättebra på jobbet men som med allt annat så tröttnar jag ganska snabbt. Jag förstår inte hur man kan jobba på samma jobb i flera år!? Jag kommer aldrig få en guldklocka, 25 år kommer jag aldrig klara av. Jag måste erkänna en sak... Jag är pluggsugen och längtar tills skolan börjar. Kommer ni ihåg när man var liten och i slutet på sommaren köpte man nya pennor och suddisar och var jätte förväntansfull inför skolstarten? Nästan så jag ska köpa mig en ny penna. Eller så skulle jag ju kunna pimpa min Asus mini pc eftersom jag använder den oftare än en penna i skolan :P


Min nya klänning som jag hade i lördags. Jag har 124 klänningar.

Inga finska pinnar här inte

Blir det finska pinnar? eller möjligtvis torra mariekex? Frågorna var många och nervositeten steg allt eftersom vi började närma oss Malins lya. Vi hade blivit lovade fika och vi ville inte bli besvikna, vi hoppades på gräddbakelser, tårta och dignande kladdkakor. Vi gick och gick och kom aldrig fram, nu började oron komma på allvar. Tänk om fikat är slut när vi kommer fram?!
Vi gick med tunga steg upp till översta våningen, höll andan när vi plingade på dörren, det här är dödsstöten tänkte vi.

Vi blev inte besvikna, snarare tvärtom. Kolla in kakbordet!!!!! Och tårta tillochmed!


Jag trodde för ett ögonblick att jag hamnat i himmlen.


En kopp té. Mycket fin kopp minsann.


Sofia har gjort sig hemmastadd


Mounira var först på tårtan som Pia i bakgrunden hade bakat.


En fin sommarkväll i Falun. Vackra Hanna och söta Soffan.

Vecka 1 dag 2

26-veckorsträningen inför maran fortsätter. Är bara inne på min första vecka så än så länge är löpningen lugn. I måndags sprang jag 4 km på 27 minuter. Idag skulle man enligt schemat springa 5 km på 33 - 35 minuter, jag sprang sträckan på 33 minuter och 30 sekunder exakt. Det är i snitt 6,7min/km.
Sol ute idag så svetten rann på mig rejält där jag stod på löpbandet inne på friskis, hela linnet var genomvått men ack så skönt det var :)

Nu ska jag äta lite spenat så jag blir stor och stark innan jag drar till Malin på inflyttningsfika :)

Jag vill flytta nu :(

I flera månader har jag behövt städa upp efter min roomie, jag börjar tröttna, eller okej, jag tröttnade redan första veckan. Jag har gjort det fint i köket nu, diskat hennes jävla disk. Hon har förmåga att glömma diska ibland. Något som också är jävligt irriterande är att hon tror att soppåsen tömmer sig själv, varför slänga skräp i den när man ser att den väller över? Varför inte bara ta de 30 sekunder det tar att byta påse? Nej nej det överlämnar hon till mig. Hela lägenheten har blivit så sjukt snuskig, jag går inte in i stora badrummet längre för att det är så äckligt där. Det är fan en plåga att duscha när det ser ut så.

En gång hade hon fest, hon städade inte upp efter den på en hel vecka tills jag var tvungen att säga åt henne att städa upp efter sig. Jag gick i flera dagar och försökte pika henne, "hehe det är nästan så man blir full här inne" sa jag eftersom det luktade så mycket alkohol efter tomburkarna. Till råga på allt så kräktes en av hennes vänner i min säng,, tror ni hon bytte lakan i min säng? Nej nej det fick fina lilla Anna göra.. Tror ni hon tvättade lakanen? Absolut inte.

Alla gånger lägenheten sett ut som kaos har det varit jag som fått påminna henne om att vi borde städa. Förra veckan rann fan bägaren över för mig. Jag hade varit hemma i Gränna i över en vecka, jag hade städat lägenheten innan jag åkte. Den såg ut som ett helvete när jag kom hem. Min roomie lovade att städa efter sig. Tror ni hon gjorde det? Näää! Jag skulle ha fest på lördagen och hade velat att hon städade tills dess,, nej nej istället flyr hon staden så fick jag städa upp efter henne. Vi kom överens om att hon skulle få städa upp efter min fest.. Det gjorde hon naturligtvis inte.

Jag är så sjukt trött på att leka städerska i vår gemensamma jävla studentlägenhet. Jag ska ALDRIG mer dela lägenhet med någon.


Den här gamla grädden har stått i kylen i två veckor nu, det luktar surt som fan! Hur kan ignorera det så länge? Jag tänker inte diska den efter henne. Det är inte första gången hon lämnat gamla ruttnande saker i kylen. För några dagar sen var jag tvungen att slänga en möglig blodpudding, den var helt vit av mögel. Äckligt!

JAG VILL FLYTTA NUUUUUU!!!!!

Har ni semester eller?!

Vart har alla mina bloggläsare tagit vägen? Har ni tagit bloggsemester? Kommer ni inte tillbaka snarast så slutar jag blogga! Nej nej det är inget hot :P
Ingen läser bloggar på sommaren, inte ens jag, bara någon enstaka då och då. Till och med Blondinbella har slappat ihop på bloggfronten :O


Den där siffran är inte okej, jag blir besviken på er!

Fan jag tror jag drömde om Supermario inatt. Inte konstigt att jag vaknade upp i en pöl,, humpf.

Dreams are coming true

mmmmm nu ska jag fortsätta lägga upp scenarior i huvudet. Jag berättade mitt scenario för Sofia, hon tyckte jag skulle skriva en roman. Brukar ni också lägga upp scenarior i huvudet innan ni ska sova? Jag gör det jämt. Just nu är det mannen i mina drömmar som spelar huvudroll. Och nej nej det är inte Harry Potter eller Robert Pattinsson, den här är nästan bättre än så. Han kan inte sluta tänka på mig, men det finns ett litet problem... fortsättning följer (i mitt egna huvud)
Ja, jag vet, jag är knäpp :P
Mina scenarior, ojojojoj, när jag duschar brukar jag blunda och fantisera om att en sexig rörmokare a lá SuperMario kommer in och tar mig hårt bakifrån mot väggen. Därför undviker jag att duscha för ofta... mardröm.Denna dagen ett helvete

Dagen började som ni vet åt helvete, ställde fram frukost som ingen åt. Jag åkte hem och var så trött att jag mådde illa, funderade ett tag på om jag var gravid men det var säkerligen bara tröttheten. Skulle precis slänga mig på sängen och dra täcket över huvudet när min chef ringer mig och säger att jag måste åka till jobbet i borlänge för han hade glömt sin nyckel och kom inte in. Helvetes kuk skrek jag efter jag lagt på samtidigt som tårarna sprutade ur ögonen på mig. Jag minns inte ens när jag var så jävla förbannad sist. Slarviga chef! Jag kommer garanterad bli egen företagare i framtiden, klarar inte av chefer. Jag ska bara styra över mig själv.

Dagen vände lyckligtvis när jag och Anna tog en sen lunch på Piacetto, deras lasange är fan great. Käkade världens största kärleksmums till efterrätt. Anna tog prinsesstårta, hon tyckte den smakade lite annorlunda, jag smakade på grädden och vi konstaterade att det var den suraste grädde någonsin, juuuhh,, Anna var snabbt framme vid kassan och klagade, hon fick ett nytt litet bakverk som plåster på såren. Det var blääää!
Ååå vi har pratat lite om våran trip till Turkiet, det ska bli så lovely. Vi var inne på Gina och shoppade, Anna köpte klänningar till resan. Jag köpte två bikiniunderdelar på Stadium, jag har närmare 20 underdelar nu.

Tack Anna för att du gjorde min dag till den bättre!
Hissen på jobbet går så långsamt så jag brukar roa mig med att ta bilder på mig själv. Vill ni veta hur många hissbilder jag har? Jag älskar min jeansjacka, skitsnygg.


Hon som räddade min dag. Anna är minst lika virrig som mig, om inte lite virrigare,, herre jävlar hur ska det gå när vi reser tillsammans?! pappa påminde mig iaf igår om att man kanske borde ha pass med sig om man ska komma in i turkland.


Visst ser det gott ut?


jag älskar älskar älskar kärleksmums


Mitt nya fynd från Gina, endast 49 kr på rea, en liten satinklänning med djupt urringad rygg. Den sitter som en smäck. Den kommer bli skitsnygg i vinter tillsammans med tjocka svarta strumpbyxor och ett par svarta eller bruna pumps, ohlalalala. men helvete Angelica, du är ingen modebloggerska, lägg av nu!!
Om ni undrar varför det är lite stökigt på golvet så är det för att jag är mitt uppe i en flytt :P

Klockan är 18.45, jag ska sova!

Men gah


Inser ni att klockan inte ens är sju och jag sitter på jobbet helt i onödan?! Mina gäster tänkte inte ens äta frukost idag, de har redan gått iväg för att jobba. Bittert.. Jag typ kokar av ilska. Och jag som redan plockat fram allt :( Någon soom är sugen på hotellfrukost kanske?

Svt Play

Jag tröttnade på att facebooka så jag surfade in på svt för att se om det fanns nåt bra att se på i svt play. Yes det gjorde det! Nu bler det mysteriet på greveholm tills jag slocknar. Imorgon får jag inte missa bussen!

Guten Nacht!

Vecka 1 dag 1

I April nästa år ska jag springa London Marathon, lika bra att vara ute i god tid så man är i fin form :) Idag började jag köra ett 26-veckors program som finns på http://marathon.se . Det finns olika program att välja på beroende på vilken tid man vill klara loppet. Antningen 3, 4, 4.5, 5 eller 6 timmar. Jag följer 4,5 timmars programmet så idag började det lugnt. 4 km lätt distans på 27-28 minuter, jag sprang på 27 minuter. Jag springer på löpbandet på friskis eftersom jag inte har någon pulsklocka som mäter hastighet och distans. Jag måste köpa en sån! Jag är ju van vid att springa längre men trött blev jag ändå. Värmen gör att man blir helt matt men jag får se det positivt, tänk om det är jättevarmt iapril nästa år, fan då kanske jag svimmar av värmen :P Jag måste lära mig dricka vatten under passet också utan att få håll! Det får bli nästa projekt :P

Tankspridd Slarv-Maja

Jag hade tänkt att börja mitt nya liv idag, nu menar jag inte att sluta dricka vin, gå en timmes morgonpromenad och besöka Hemköps grönsaksavdelning. Nej, jag hade tänkt att gå till jobbet. Jag var väl förberedd och gick och la mig i tid igår kväll, eftersom jag tidigare på kvällen mellan 18-20 tagit ett powernap så hade jag stora problem att somna och somnade inte förrens vid 02. Väckarklockan ringde 05.30, jag snoozade endast i sju minuter, jag var pigg som en kvittrande liten lärka. Tog en stor kopp te, satte mig i sängen med laptopen i knät. Härliga morgon tänkte jag, mulet och grått ute, kan det bli bättre när jag ska jobba? Klockan blev 06, klockan passerade 06, något är konstigt tänkte jag där jag satt och sipprade på mitt äppelté. Fan bussen går ju klockan 06, hur kunde jag glömma?! Det var så längesen jag jobbade att jag inte ens kommer ihåg när bussen går.
Ingen större skada skedd dock, frukosten är framplockad och mina (2) gäster sitter där ute och mumsar. Jag är så serviceminded! Dock lite tankspridd...

All byyyyy myyyyseeelf!!!!

Det känns som att jag blivit dumpad, jag ligger miserabelt i sängen och lyssnar på All by myself med Celine Dion. Sofia skriver på msn att jag ska rycka upp mig. Jag är uppryckt, jag vill bara spoona lite,, haha när jag flyttat till tyskland ska jag skaffa mig en tysk med Hitler Jugend-frisyr och spoona med, sexigt? NOT. Jag och Sofia har spenderat hela dagen i solen, efter att tryckt i oss en dagenefterpizza, den satt fint. Nu när jag längtat efter höst i flera regninga veckor så tittat solen fram, fan det är ju så man får solsting av att ens tänka på den. Hur ska jag överleva i Turkiet??!! Hold your horses.
Satan, jag har blivit kär. I flera stycken dessutom!? Malin sa till mig igår att man inte kan va kär i flera samtidigt,, typiskt tänkte jag, mitt liv har gått i spillror.

I drooooove all night,, to get toooooo yoouuuu!!! Celine Dion is the shit ju.


Så här blå har himmlen i Falun varit idag. Jag tror Gud straffar mig för mitt syndiga liv. Allt jag begär är lite gula löv på träden och ett par snygga stövlar med 7 cm klack som jag kan stoppa ner jeansen i. Jag är trött på ballerinaskor och gladiatorsandaler :P


hah gissa vem som gömmer sig bakom boken? Sofia har fått läxa i engelskan att läsa en bok. Sofia läser den svenska översättningen av Skriet från vildmarken. Får man göra så? Jag tror minsann jag ska ringa hennes fröken och skvallra =) mohahaha I am evil.


The showmonkey all by herself.


Min skugga är tamefan enorm.


Efter att legat flera timmar på filtar i gräset hade en mindre bunker bildats på gräsmattan. Jag kan tala om för trädgårdsmästaren att han aldrig mer behöver klippa gräset där. Runt omkring låg det övergivna vattenmelonsskal och fimpar om vartannat.


Min Ängel

Det känns som att det var igår. Det var inte igår, det var två år sedan. Jag jobbade som aupair i London över sommaren, jag älskade livet och gled runt i min lilla skyddade glasbubbla. Den bubblan sprack. Mina aupairbarn var hos kompisar och tvätten var struken så jag passade på att sätta mig vid datorn och se om nån rolig var inne på msn. Som alltid  scrollade jag igenom kontaktlistan, mitt hjärta stannade och andningen slutade fungera. På min lillebrors meddelande stod det:
R.I.P Syrran och så många gråtandes gubbar som det får plats.
Vems syrra tänkte jag?! Jag visste väl redan då att det var vår, men jag ville inte tro det. Jag förstår inte hur jag lyckades röra fingrarna på tangentbordet, jag frågade Johan "vad menar du?, vad har hänt?. Jag fick till svar att "pappa vill att du ringer honom". Jag visste vad som väntade och jag bävade för samtalet. Jag gick upp på mitt rum och hämtade min svenska mobil som jag inte kollade så ofta, såg att jag fått sms av pappa när jag slog på den "Ring mig!". Jag visste inte om jag skulle svimma eller kräkas, jag var så fruktansvärd rädd för att höra sanningen.
Signalerna gick fram och jag skrek i telefonen, "Pappa vad har hänt?!" "Therese har dött lyckas pappa få fram mellan tårarna.
Min värld föll samman, jag kunde inte tänka, det enda jag gjorde var att skrika "Jag vill hem, jag vill hem!"
Mamman i min aupairfamilj som befann sig längst upp huset kom rusandes ner från trappan. Jag sa till pappa att jag måste berätta för henne och att jag ringer senare. "My sister is dead" stammade jag fram och hon höll hårt om mig och jag grät tills det inte kom några tårar mer. 
Mina två fina vänner Stina och Charlotta kom hem till mig på en gång, jag kunde inte gråta, det var så overkligt.

Jag ville hem. Det gick inga flyg på hela den kvällen och inte heller dagen efter. Vi kollade med alla flygbolag till alla flygplatser i Sverige och i Köpenhamn, det fanns inget.
Jag sov inte på hela den natten, jag kände mig helt tom, det var som om jag aldrig skulle kunna bli glad igen.

Jag kände mig ensamast i hela världen, jag var så fruktansvärt liten.
Två dagar senare tog jag ett tidigt flyg, jag grät hela bussresan till Stanstead Airport. Det gjorde så ont.

Det gör fortfarande ont. Det var hennes val att lämna oss. Hoppas hon vet hur mycket vi alla saknar henne, hon förtjänar att få veta det.
Min ängel.


Jag fick ett mms av pappa ikväll, han har satt blommor vid graven som han själv har odlat tro det eller ej =)

Tröstshopping

Kände mig lite miserabel idag så jag spenderade timmar på Kupolen och tröstshoppade. Inte nog med att mitt hår var smutsigt och jag såg ut som ett vrak, imorgon är det två år sen som min lillasyster tog livet av sig. Så, ja jag tyckte jag förtjänade lite nytt i garderoben,, eller flyttkartongen snarare. Två år! Vart tog de åren vägen!? Helt jävla sjukt. Ikväll blir det vin, det känns som det enda rätta just nu. Lite vin och goda vänner, kan det bli bättre?! Håller på att laga mat till Sofia, jag skämmer bort henne minsann.


En volangklänning från Kappahl som jag tänkte ha när jag och Anna klubbar i Turkiet :)Två nya bikini blev det också! En svart och en korallfärgad likadan. Stranden och solen here I come!!


En tunika från Gina som jag ska slänga på över bikinin från hotellet till beachen.

Nu är Sofia här och vänder chorizo i pannan!

RSS 2.0