Jag har en hatkärlek till mina småbröder

Pojkarna

Oavsett om de är 9 år eller 29 så kommer de alltid att vara pojkarna. För mig kommer de alltid vara pojkarna. De är varken 9 eller 29, de är 16 och 17. När blev de så gamla? Jag tycker fortfarande att de är små pojkar som tuggar sönder mina leksaker och stjäler mitt godis. Det bästa med småsyskon är att man alltid haft någon att skylla ifrån sig på. Ingenting man tänker på men min mamma konstaterade det när vi var hos henne på julafton och åt julfrukost. Hon berättade anekdoter om oss som små, hur vi alltid skyllde ifrån oss på den yngsta, den som inte kunde försvara sig. Och tydligen så har vi inte slutat med det än:

Mamma - Vem har kladdat ihop alla knäcken i en hög??!
Vi tittar oss runt lite misstänksamt på varandra..
Allihopa- Det var inte jag!!
Angelica- Det var Ella...
Ella - ??
Allihopa- hahahahahhahahahahahaahhahaah

Ella är bara 2 år och yngst så hon får ofta ta all skit... hahahahha
(Jag träffar bara alla mina syskon på samma gång en gång om året, och det är på julfrukosten)

När pojkarna var små kallade pappa dom för Humle och Dumle, de gjorde allt tillsammans och nu har de växt ifrån varandra och de är så olika som syskon kan va men ändå så kommer de väldigt bra överens. De är fortfarande 7 och 8 när de sitter framför datorn och spelar "pang, pang" spel. Christoffer är den tysta och lugna medans Johan tydligen lyckades bli som mig JARIBA!!!!! (kanske inte riktigt i lika hög grad som mig då).

De senaste åren har jag inte bott hemma så jag träffar dom inte så många gånger om året vilket är synd för de är tydligen inga pojkar längre.
Sen när blev det acceptabelt att snusa?? Och när man dessutom kommer på dom med att sitta och hinka i sig pappas öl!! Jaha då var det tydligen tillåtet... När jag var i den åldern skulle jag ALDRIG fått sitta hemma och ta ett glas vin... Men det kanske är deras belöning för hur mycket de har fått stå ut med sina äldre syskon..

Angelica- ååååå Madde kommer du ihåg den gamla goda tiden?
Pojkarna - morr, suck, men ååå
Madde- ja det är väl klart jag gör... åå om allt kunde va som förr
Pojkarna- :( :( :(
Angelica- Ja, jag kommer ihåg den tiden då alla våra träpussel var kompletta och alla våra dockor fortfarande hade hår på huvudet....

Det bästa jag vet är att djävlas med pojkarna,, och jag vet hur man kan driva dom till vansinne,, hahah jag älskar det!! Åh jag älskar att retas!!! Johan!!! tjoohooooo!!!! Knodden!!! wiiiiiiieeeee!!! hahah jag kallar honom fortfarande för Knodden,, jag kunde nämligen inte säga Christoffer när jag var liten.
En annan sak som är ruggigt bra med att ha småsyskon är att de kommer inte ihåg hur jag var när jag var liten men jag kommer ihåg allt dom sa och gjorde (haha iaf sånt som är värt att berätta för flickvännerna). Såna saker som attke man kan kalla det för Chrille har ingen. Han har aldrig varit intresserad av tjejer,, inte så att han är gay eller så han har liksom inte bara nåt intresse.

Fast han hade ju faktiskt en flickvän under hela mellanstadieperioden, Rebecca med det röda håret... hhahha stackars Chrille vad jag djävlades med honom då.. Fast nu har det vänt tror jag,, Jag hade ett litet snack med honom nu när jag kom hem.. Då berättade han om en tjej i klassen som "håller på lite med honom".. han sa att hon alltid håller på med hans hår.. Ahaaaa säger jag då och konstaterade att hon är intresserad av honom.. (efter egen erfarehet).. När en tjej håller på med håret på en kille så visar man att man är intresserad,,, haah det är som när aporna pillar loppor på varandra.. Men Chrille skulle aldrig erkänna för mig att han är kär i någon,, eller??

Jag älskar att dryga mig med Johan och hans flickvän Belinda,, Hon är typ skitblyg och jaa vi har väl aldrig haft en konversation riktigt.. Pappa har svaret på det... Han tycker att jag ibland är lite för framfusig.. hmm

Angelica kikar in genom nyckelhållet till Johans rum och ropar:
-Johan!!! tjoooohooo!!!
Vad fan vill du (Belinda fnittrar i bakgrunden)
Ligger ni och knullar eller??
Fan Angelica stick!!! (chockerande tystnad i bakgrunden)
hahahahahah

Är det verkligen skäl nog till att va så blyg inför mig??
Ibland börjar jag fundera på om de sitter ihop på riktigt... det är iaf inte ofta de släpper varandras händer... fast man kan iaf tacka Belinda för att Johan har blivit lugnare, eller det kanske oxå har att göra med att han har blivit äldre?


But no matter what så kommer jag älska mina kära småbröder tills döden skiljer oss åt, men det kan dock vara lite för mycket när man sitter i soffan och helt plötsligt upptäcker att något vasst har borrat sig in på rumpan, när man sakta drar handen över byxorna för att känna efter vad som åstadkommit den plötsliga smärtan på min bakdel...

CHRISTOFFER THOMAS KARLSSON!!!!! DET ÄR FAN INTE OKEJ ATT KLIPPA NAGLARNA I SOFFAN!!!!!! JUHUUU!!!


Julen är ett kommersiellt påhitt

Vi har blivit lurade och vi vet om det  men ändå så gör vi inget åt det. Tomten finns inte. Inga barn tror på tomten längre. Men vi är ju inga barn längre, min yngsta lillebror är 16 och slutade tro på tomten för säkert fyra år sedan. Inte nog med att han har slutat tro på tomten nu har han dessutom förlovat sig på självaste julafton. Iklädda mysbyxor i ett knappt julstädat rum har de bytt ringar och nu firar de med coca cola.. hmmm Vem fan är så dum att man förlovar sig på julafton!!?? Det är absolut FÖRBJUDET att förlova sig i samband med en högtid.. Förlovning ska ske (om det nu verkligen måste ske) på en helt vanlig vardag bara för sakens skull. Guldfynd säljer förlovningsringar för flera miljoner kronor varje jul och detta är tack vara alla naiva tonåringar som istället för att tro på tomten tror på kärleken. Kärlek finns inte, det är liksom julen ett kommersiellt påhitt. Kärlek får oss att spendera pengar på allt som man aldrig skulle köpt annars, som till exempel sexiga, obekväma underkläder med spets och massproducerade rosor. Googlar man på ordet kärlek så blir man direktlänkad till www.interflora.se ..

Oj nu har jag visst kommit bort helt från ämnet.. jo tomten var det. Vi tror inte på tomten men hur det än kommer sig så tvingar vi ut farfar i kylan för att at ta på sig mask och luva, slänga säcken över axeln och knacka på dörren och ropa Ho ho finns det några snälla barn? Jag ska bara åka ner och köpa tidningen. Det har aldrig funnits nån affär som är öppet och säljer tidningar på eftermiddagen den 24 december. Men farfar, du har ju inte längre någon bil så den där lätta gick vi inte på i år igen. Farfar tycker det är jättekul att spela samma skådespel varje år så vi låter honom hållas... Okej jag erkänner, vi älskar det. Vi håller alltid på traditionerna. Eller nej för i år köpte vi ju inga nötter, det är aldrig någon som äter dom ändå.

Kladdiga knäck och brända köttbullar och mindre givande konversationer om årets julskinka. Det finns ingen perfekt julskinka. Julen är enda gången på året som pappa gör egna köttbullar. Detta året var inget undantag förutom att jag och Madde fick uppgiften att rulla alla (1,5 kg köttfärs). De första var små och runda men på slutet liknade de mest ojämna tillpluffsade biffar. På julen får man absolut INTE äta Mamma Scans köttbullar. Hellre äter jag köttbullar som är gjorda på köttfärs från Ica med utgångsdatum 2 november.

Varje år den 24 december sitter 4 miljoner svenskar ihopträngda med släktingar framför teven och tittar på Kalle Anka. Jag har sett det i 21 år nu men aldrig förr har Kalle Ankas näbb varit så stor. 42tums TV är ett STORT fenomen för sig. Arne Weise borde göra comeback.. Vem fan är Ann Lundberg? Och vad hände med Svensson svensson firar jul?? Hur kunde SVT ens komma på tanken att ta bort det från TV-tablån? jag trodde ärligt talat det var tryckfel i tidningen när jag lästa att de sände Andra avenyn istället. Det måste vara SVTs sämsta serie någonsin. Är det verkligen public service? Nä besviken blev jag.

Om inte julen är ett kommersiellt påhitt så är det iaf ett överskattat ståhej,
som jag faktiskt tycker väldigt mycket om.

God Jul!


Hhahah måste tilläga att i mitt förra inlägg skrev jag att jag kanske kommer att uppdatera bloggen nångång runt jul. Oj så rätt jag hade..

RSS 2.0