Juridikplugg och pladdertanter

Efter att vridit och vänt på mig i soffan, kollat facebook sjuhundra gånger, småplockat lite i lägenheten insåg jag att nää det här håller inte i längden, jag fick ingen studiero. Tog på mig den franska sjömansoutfiten (blanda marinblått, rött och vitt och du är en fransk baguette) och vandrade iväg till Faluns gedigna stadsbibliotek. Strosade gatan fram som om den vore "Avenue Montaigne" i Paris, kunde dock inte lura ögat, det var Faluns gågata jag raskt promenerade igenom. Jag var snygg som få och så där klischigt citysnygg, synd att ingen annan ansträngt sig lika mycket som jag, min moderiktiga Paris inspererande outfit kändes inte rätt i Falun. Jag var en liten färgklick som med huvudet högt vandrade genom staden med drömmar och framtidsplaner som infödingarna från Falun hade tappat hakan av.

Väl framme på biblioteket hittade jag ett lugnt hörn där jag planerat att spendera hela eftermiddagen med näsan i lagboken. 5 minuters lugn och ro fick jag innan en medelålders, arbetslös tantjävel började pladdra i sin mobil och prata i 120 decibel. Carro och Elin är trötta på pakistanarna som övertagit högskolan i Borlänge, de är ingenting jämfört med arbetslösa kärringar som inte har nåt bättra för sig än att pladdra i telefon. Det är telefonförbud på bibblan! Tappade tålamodet när hennes mobil ringde för andra gången och gick med arga steg till andra sidan av bibblan. Mina arga och målfasta steg ekar fortfarande borta i biblioteket. Klackar när de är som bäst. Pluggade några timmar, sen gick jag och spinnade. Stefan den heta spinninginstruktören har gett mig en varning för att jag glömde mitt kort. Jajamensan på friskis får man minsann vaningar när man glömmer kortet. Jag har tre varningar och har nått maxgränsen så nästa gång jag glömmer kortet eller glömmer avboka ett bokat pass får jag betal 100 spänn! Galet ju! Men Stefan är mannen i mina fantasier så jag kunde inte ens bli irriterad.

När jag kom hem hade jag fått en present i brevinkastet =) Jag har fått en bok gratis från företaget Careerbuilder Nordic AB, Jobbguiden heter den och det är nog flera studenter som fått den, eller? Den kostar 250 kronor egentligen, så tack så mycket! Precis vad jag behövde. Jag längtar redan tills imorgon, jag har agerat initiativtagare och planerat en helkväll med Camilla imorgon. Efter min danslektion börjar kvälle hemma hos mig med ett glas vitt (eller två) innan vi går och äter "halva priset" på Harrys... Vardagslyx mitt i veckan är studenternas ljus i mörket.


Jag vill att Ola bygger ett slott åt mig i södra Frankrike. Börjar han bygga nu så kommer han bli klar lagom tills det att jag drar mig tillbaka från mitt hektiska jobbliv. Jag ska sitta i västra flygeln i mitt slott och skriva en självbiografi, Agelicas memoarer. Ska jag ha en sån där stor trädgård måste jag nog anställa ett antal trädgårdsmästare. Nog för att jag tycker det är tillfredsställande att klippa gräsmattor, men alla de där buskarna hade jag nog inte kunnat hålla i trim.
Det är nog bäst jag börjar göra en ritning på slotter så att Ola kan börja spika och såga.

Nu är det vår tralalalalalalala

Vaknade strax före klockan 7 idag av att solen sken in genom mina oputsade fönsterglas, vaknade som ur en dvala ur en Londondröm där jag var besserwissen som kunde allt om London och kände varenda gathörn. I själva verket var det bara min vetskap om att ett one-day-travelcard kostar 12 pund som jag gärna skröt om att jag visste. Nej, det kostar inte 12 pund, men i min dröm fick ingen säga emot, jag var den nya Jack the Ripper som erövrade allt jag kom åt och skar ut deras inälvor med ett litet snitt. Solen sken, jag vaknade och var övertygad om att det var minst 13 grader varmt ute. Ola hade minsann sagt till mig att det skulle bli "jätte" varmt i veckan, hela 3-4 grader! Varmt för Ola är uppenbarligen inte varmt för mig. Tog på mig mina nötta löparbyxor som suttit alldeles för mycket på spinningcyklen vilket resulterat i att trosorna lika gärna hade kunnat sitta på utsidan, så mycket syns de, tog på mig joggingskorna som var fulla med grus och med en sula som är millimetertunn. Och vad leder detta till?
 
Jo jag måste ringa Reinfeldt och snällt be honom ge studenterna lite extra bidrag så vi har råd med att införskaffa oss nya vårfräscha träningskläder. Jag har ett ypperligt bra förslag till regeringen,, eller en motion som det så fint heter. "Alla studenter som regelbundet tränar ska erhålla 40% högre bidrag än de som gnider rumpan mot soffan 18 timmar om dygnet". Vi som tränar har mer utgifter. Vi måste betala medlemmsavgift på gymet, vi behöver träningskläder i dyrt funktionsmaterial, vi behöver tre olika par skor, ett för jympa, ett för löpning och ett par spinningskor. Eftersom vi duschar oftare konsumerar vi mer tvålprodukter, det låga studiemedlet gör att vi undviker att duscha efter varje träningspass vilket resulterat i ohyra på både kropp och möblemang. Dessutom så äter vi mer än de som inte tränar så matrabatt vore att föredra.

Tog ett varv runt Tisken, det var inte 15 grader varmt ute, det var 5 minus, men solen sken, jag var glad, det är tisdag och nu ska jag plugga. Har en uppgift i Event Management som jag ska ta tag i. Tror ni Reinfeldt kommer gilla mitt förslag?
Åh btw så fungerar min dator igen så nu kan jag slänga upp lite bilder =)


Du försvinner inte i mängden! Högskolan Dalarnas otroligt bildsköna monter på TUR-mässan. Jag välkomnar glatt nya studenter med dalahästar gjorda av sliskig gele och färgämnen.Olle är monterns stora och ståtliga ståndpunkt.Liksom jag så ville Terese själklart vara med på en kändisbild tillsammans med Olle. Visst är våra gula "ASK ME" tröjor heta? Mässvärdarnas officiella klädsel.

Chapel Hill

Jag har hittat mitt nya favoritvin, Chapel Hill min nya kärlek. Jag älskar det ekologiska vinet Ecologica, men med Chapel Hill är det äkta kärlek tills döden skiljer oss åt. Vin som rinner ner för strupen utan att få mitt ansikte att skrynkla ihop är livets goda. Kvällen har inletts med lite Måns Zelmerlöv och middag framför teven samtidigt som jag tittade på disneydags. Ingenting kan gå fel denna kvällen :)
Nu ska jag sminka mig och fixa håret innan jag glider upp till Sofia.


All min kärlek går till Chapel Hill. Vem behöver karlar när man har ett superbt vin? Tack TUR-mässan för vinsmakprover, det var där jag provsmakade Chapel Hill första gången. Han är min soulmate.


Faluflanerande

Igår hade jag med mig ett helt grustag in, idag har jag en egen sjö i hallen. Är det inte ettriga små gruskorn som ramlar in i skorna så är det blaskig snö som sipprar in genom fotsulorna. Jag längtar tills gatusoparna sopar gatorna fria från allt grus och välkomnar våren med putsade gatstenar och så vill jag ha en rejäl regnskur som sköljer bort all snön. Imorgon får det gärna regna heeela dagen, jag ska hitta nåt manligt och krypa ner under täcket med och äta Ben & Jerrys och se på film.. Hur svårt ska det kunna va att ordna? Tror minsann jag måste marknadsföra mig själv lite ikväll på Harrys ;)

Har spenderat flera timmar på stan med Malin så nu är jag en klänning, ett par strumpbyxor, en kofta, strumpor, en mascara och ett pudervax rikare =) Och lite fattigare.. mitt bankkort håller på att falla ihop,, måste inskaffa ett nytt, det går snart av på mitten. Vi tog en fika på Café Du & Ja och samtalade om alla våra ilandsproblem så som att jag har en dator som inte fungerar vilket bidrar till att jag numera sitter med en liten fjuttig mini pc som inte går balansera på knäna. Jag sitter naken i soffan med fötterna på bordet och datorn som vingligt balanseras på mitt vänstra lår. Ska hoppa in i duschen och göra mig fräsch för kvällen nu tänkte jag. Mitt andra ilandsproblem är vad jag ska ha på mig ikväll,, jag tror det blir min nya klänning..

Vad är det för viktig jävla fotbollsmatch alla ska se ikväll egentligen?


Mitt litterära jag

Intervjun Stina skulle ha med mig blir uppskjuten tills imorgon. Hon ska intervjua mig till sin uppsats. Det blev ingen sväng på stan, inte än iaf. Vädret säger att jag ska stanna inne och för en gångs skull läsa en bok :) Inte vilken bok som helst utan "Hemsöborna" av August Strindberg. Chic-lit böcker är ingenting för mig som är så kulturell och intellektuell men en klassisk Strindberg där emot, ohlaallalalala. Det är inte ofta man hinner läsa skönlitterära böcker nu för tiden, kurslitteraturen får mig att haverera. Jorå visst har jag plugg jag måste ta tag i MEN just nu ska jag bara slänga mig på soffan och sjunka in i Strindbergs värld och fascineras av hans verk från 1887.


NeEj Jaag hAar IngEEet mEr att DriCKA

Camilla bjöd på kycklingenchiladas igår, det var det godaste jag ätit på länge, fan jag måste sluta överkonsumera gröt och börja äta riktig mat. Inte nog med att hon bjöd på mat, hon bjöd på välkomstdrink, en liten drink blev till flera drinkar. Ajabaja Angelica, inte röra spriten. Men som Camilla sa så fyller hon ju bara år en gång om året och det måste självklart firas.Jag är Karlsson på taket och har flera födelsedagar varje år. Kvällen bestod av Letś dance final,, det var golvet versus soffan. Jag och Camilla satt på golvet och gaddade ihop oss mot Sofia och Elin i soffan. Vi golvade soffpotatisarna rent ut sagt ;) Barabomdi bisch! Efter finalen och en hyllning till värdiga vinnare entrade vi Camillas dansgolv på två kvadratmeter och showade loss. Det var en störtskön förfest må jag säga. Emil och Limpan kom förbi en sväng och spred lite ljus med sin närvaro och sedan bar det av mot kåren. På kåren var det borlängebesök,, Carro var där såklart och livade upp stämningen. Carro spottade ut en halv flaska öl på mig så nu måste jag sanera hela mig och mitt beslut om att åka till Köpenhamn med Carro är ett avslutat kapitel ;)

Vaknade tidigt i morse och städade hela lägenheten, bra Angelica! Och nu ska jag ner en sväng på stan och flanera lite innan jag ska träffa Stina.

Mina vänner är min inspirationskälla

Håll i hatten! Inte nog med att både Hanna och Sofia har fått stipendie till att plugga i Frankrike,, Sara ska plugga i Australien. Jag är så otroligt glad för deras skull samtidigt som avundsjukan växer i mig :P MEN det är den där avundsjukan som gör mig inspirerad och jag ser just nu bara möjligheter. Vill man så kan man. Vad finns det som hindrar? Jag förstår inte varför alla inte tänker så.. Eller är det så att många är nöjda med vad de redan har? Det finns väl ingen mening med att vara helt nöjd, man måste eftersträva något nytt, ta sig an nya utamaningar, det är sånt som ger mig en kick. För er som inte vet så är Sofia, Sara och Hanna mina gamla klasskompisar från den tiden jag läste Media och Reklam här i Falun, det var så jag lärde känna dom. Och det är så kul att det går bra för dom! De tar examen i helt fel tider,, mitt i stundande lågkonjunktur. Deras bransch är väl kanske inte heller den lättaste att ta sig in i just nu antar jag. Men istället för att förbereda sig på arbetslöshet och ångest så ser de möjligheterna och gör något bra av situationen de hanmat ni,, lågkonjunktur + examen= nej tack. Om ändå fler kunde vara så.. Vad gör lite extra studielån när man får erfarenhet för resten av livet? Det är sånt här som får mig att älska tillvaron! Åter igen, ett stort grattis och lycka till!

Nu ska jag pallra mig iväg till jobbet och öka produktionen :)
Ikväll blir det födelsedagsmiddag hos Camilla och troligtvis en liten sväng till kåren.

Det var så längesen..

som jag grät över saknaden efter Therese,, men nu var det tydligen dags för att rensa tårkanalerna. Loggade in på facebook och såg att en kompis lagt upp en bild på Therese, det tog en sekunds hundradel för mig att reagera innan det strömmade över. Alla behöver gråta ibland, nu känner jag mig tusen kilo lättare. 1 minuts hysteriskt gråtande är allt jag behöver för att åter igen känna lugnet i kroppen. Ge mig en utopisk värld där inget tas ifrån mig,, det finns ingen rättvisa.. Fan vad jag saknar henne.. men gahhh.


Efter att ha torkat tårarna satt det fint med en kopp té. Mitt favoritté som jag fick av Camilla,, "Lilla Hjärtat" heter det. Som jag självklart drack ur min vackraste mugg någonsin som jag fick av min lillebror Johan i julklapp.På insidan av muggen finns en liten dikt:
Du är en lojal och kärleksfull vän,
Du är alltid ett stöd och du är bra på att inte avslöja hemligheter.
Nära eller långt borta, du är alltid här.
Du är världens bästa syster!

Naaaw lilla pluttiplutt! Spinningen satt fint trots att jag har en fantastisk träningsvärk i innelåren. Nu ska jag ta tag i min inbrottsliknande lägenhet.
Lite lugna favoriter skulle göra susen tror jag..

Morgonpiggast i Falun

Ställde klockan på kvart över sex igår, hur ofta vaknar man tio minuter tidigare när man ska upp en sån tid? Det är så ljust ute och solen skiner in genom fönstret och jag är vanisinnigt morgonpigg. Nu ska jag iväg till Friskis och spinna förhoppningsvis om det finns någon plats kvar, annars blir det ett jympapass,, eller några vändor på löpbandet hade ju varit nice kanske. Jag måste köpa nya löparbyxor och skor nu till våren. Jag längtar tills det blir lite varmare och man kan komma igång med vårjoggingen på riktigt. En liten joggingtur varje morgon så mår hjärtat bra :) Efter träningen så blir det den traditionella fredagsfrullen på friskis. Den ser jag fram emot mest nu. Jag ska försöka lura Sofia till att börja gå ut och springa med mig, det här kan bli det svåraste uppdraget på länge!

Inatt har jag på allvar drömt om alla mina pulserande storstäder, kanske därför jag är på så strålande humör.. Och så är det helg!!!
God morgon Tessan! Nu har du frukostläsning ;)

Pulsera i mig

Jag vill känna storstadspulsen nu! Jag tror inte det är meningen att jag ska bo i en småstad och definitivt inte i Sverige. Jag vet inte varför jag inte ser min framtid i Sverige men det bara är så,, Sverige är ingenting för mig.. LONDON, BERLIN, PARIS, KÖPENHAMN,, vart ska jag bo? Ge mig en pulserande storstad nu!!!! Sveriges tristess får mig att sluta andas. Ett år kvar till examen,, sen så.. men vart?


Varifrån kommer denna plötsliga längtan efter Köpenhamn? Jag vet ingenting om staden och storleken är absolut inget att skryta om.

Imorgon ska jag jobba på mitt älskade distansapotek mellan kl 12-17,, härlig tid minsann!

Mina drömmars dag

Trots att det är minusgrader och snö på marken så är det vår i luften och jag känner redan det där härliga vårpirret i magen.  Vill ni höra en rolig nyhet? Sofia och Hanna ska till Frankrike och plugga i höst, Lyon närmare bestämt.. Satan vad kul för dom!! Grattis tjejer! Och vet ni vem som kommer och hälsar på? mohahaha jag! Jag ska möta hösten i Frankrike,, sitta på en rutig duk med en lång baguette och en flaska vitt och samtidigt se gula löv dala till marken. Helvete vad avundsjuk jag är!!! Vad tusan gör jag i Falun??!!! Inser ni hur många fransmän Sofia kommer få ligga med? Jaag vill ocksåå!!!. Jag vill ha min egna fransos med basker och en ciggarill i mungipan.. oui oui. Vi har strosat på stan en sväng idag och drömt oss in i framtiden,, det är så mycket jag vill göra och jag vill att allt ska hända nu. Nästa plan är att flytta till Köpenhamn. Vi borde fan starta eget, en reklam och event byrå.. Men shit vilka bra ideér jag har nu.!
Jag vill jagg vill jag vill!!! Först var planen att prostituera oss på Köpenhamns gator, men bara i några år, vi ska tjäna fett med pengar. Är inte danskar lite sexiga? Jag och Sofia har storslagna planer minsann.

Tentan idag gick bra tror jag,, satt i 3 timmar och skren som en tok och sen när jag ändå var uppe på Lugnet så passade jag på att simma en timma. Jag älskar att simma, skönare träning finnse det nog inte. MEN det är dock lite scary när håriga gubbar simmar in i en,, bara tanken på att veta att deras könsorgan är ruggigt nära mig,, dessutom flytandes fritt inne i badbyxorna,, juhh.. Efter simningen och tentaskrivandet förtjänade jag en belöning och inhandlade vårens snyggaste kjol a lá fransk sjömansstil på Åhlens, jag älskar min nya kjol! Den ska jag ha på mig på lördag,, för då blir det fest minsann..  Vi har redan varit på bolaget och inhandlat varsin bag-in-box.. Var är boxen?
Och nu har jag och Sofia varit på bodyjam på Må bättre,, det var roligt och svettigt så nu kommer jag sova gott :)
Jag blir kär i mig själv när jag planerar min framtid.

Min stora laptop har gått sönder så nu sitter jag här med min lilla mini pc,, den är jättebra att ha på föreläsningar men fan den är inte så ergonomisk att sitta längre stunder med, jag får ont i både fingrar, axlar och rygg. Jag har snällt frågat Richard om han vill ta sig en titt på min dator.. jag måste dock klä av mig naken först.. karljävlar till att ställa så höga krav! ;)

Nu ska jag fortsätta fantisera om mitt liv som den citychickaste affärskvninnan genom tiderna.


Prostituerad i Köpenhamn eller eventföretagsägare i London, tål att tänkas på.
GÄSS!

Does your mother know?

Den tredje maj har jag och min showdansgrupp uppvisning på stadsteatern i Falun och vet ni vad? Jag är frontperson! Fatta vad kul! Innan alla andra kommer in på scenen så står jag mellan två andra tjejer och inleder showen med Mamma Mia moves.. Det här kommer bli skitkul verkligen. Missade danslektionen förra veckan eftersom jag var i Göteborg så den sista delen på koreografin var en aningen vimsig för mig,, vi ligger och krälar sexigt på golvet och så gör vi lite snurrar och annat.. men jag är ganska bra på att sätta koreografin så det kommer nog inte bli några problem.

Imorgon har jag tenta i forskningsmetodik kl 9 och jag är tyvärr inte så jätteförberedd men det får gå ändå.

Grattis Linus på fyraårsdagen!!! Satan vad tiden går fort.

Hejdå Göteborg

Om en timma drar vi från ett vårigt och soligt Göteborg till ett kallt, blaskigt och snöigt Falun/Borlänge. Hela tiden medans vi varit här har det varit sol och vårvarmt,, man har till och med kunnat sitta ute utan jacka och lufta på rasterna. Så nej jag vill inte upp till Dalarna! Jag har packat väskan och slängt på mig kläder så nu ska jag bara vänta på att frukosten öppnar. Igår kväll var jag, Julia, Hanna, Helen, Terese och Tess och åt på en jättemysig restaurang som hade världens godaste pasta,, jag åt en med kyckling och bacon i och satan vad mätt man blev av den gräddiga pastasåsan, men ack så gott. Ikväll när jag kommer hem om jag orkar så lägger jag upp lite bilder från mässan och skriver en liten resumé i punktform. Tessan orkar annars inte läsa mitt långa inlägg,, men jag förstår inte varför hon ska läsa, jag har ju varit hennes högra hand, packåsna och förvaringsbox i flera dagar nu, hon vet allt med andra ord =)


Eufori

Det är med en euforisk känsla jag lämnar Svenska Mässan och det är en klump i halsen som inte vet om den vill upp eller ner. Jag älskar allt som har med TUR att göra. Alla var nöjda med vårt arbete och ja jag är också nöjd. Det bubblar i kroppen på mig! Men jag kommer tillbaka, var så säkra på det..

Tack TUR!

Ömma fötter, stressig själ men ack vilken adrenalinkick

Nu är det bara sista dagen kvar att jobba på TUR vilket jag tycker är ganska tråkigt faktiskt för jag kan knappt slita mig från stället. Igår var det lördag och den dagen är kaos för då kommer den ressugna allmämheten för att besöka mässan, de är galna och älskar allt som är gratis och springer runt som yra höns. Långt innan öppningstid var det långa köer hela vägen bort till Scandinavium, jag får en adrenalinkick av att se allt folk och samtidigt veta om att snart kommer de strömma in och det blir kaos. Har man otur kanske man till och med blir nedtrampad, besökarna är som en stor tsunamivåg. De tre första timmarna sprang vi runners runt som stressade ankor, kvack kvack men som belöning har vi fått en gratis massage av mässan, jag ska gå och ta min massage idag kl halv 3, lovely!
Hinner inte riktigt uppdatera er så mycket mer nu för jag ska gå och äta frukost. Men jag hinner iaf berätta att jag och Hanna stod fanatiskt och tittade på Idol-Robin igår när han uppträdde i sjuhäradsbygdens monter,, film och bild kommer senare. Och så blev jag ivägedragen av en hemska lisebergskanin genom halva mässan, han vägrade släppa mig trots att jag sa att jag måste gå på lunch,, han drog med mig hela vägen ner till Göteborgs monter och det enda jag fick var en liten kram och en vink. Kaninjävel.

Nä frukost var det!

På TUR-mässa i Göteborg

Den dåliga uppdateringen beror på att jag är i Göteborg och bokstavligt talat jobbar häcken av mig. Nu vet jag varför det heter Runner, vi springer som satan ju. Men vet ni vad? Jag älskar det för tillfället trots att mina fötter värker. Runners är vi fyra som är "projektledare/koordinatorer över de andra 55 värdarna och värdinnorna som jobbar på TUR. Vi ser till så att allt fungerar och fyller på påsar i entréerna när de är slut. Men det som vi gör mest av är nog att svara i telefon, jag tror jag svarade på 40 samtal igår. De andra värdarna ringer somcstollar och frågar frågor. Vi har fått en jobbtelefon så när både den och min privata ringer samtidigt då blir det kaos!

TUR-mässan är en helgrym mässa och det händer något hela tiden och så bjuds det på mat och godis i montrarna,, jag ska äta skitmycket! haha. Om en stund ska jag gå till frukostbuffén och äta frukost. Jag är mer än laddad för en ny dag.

Hinner jag inte blogga mer så uppdaterar jag på måndag!

Jag har inte mycket till övers....

för den typiska "Friskis och Svettis killen".. ni vet de där blonda killarna som tränar med tillfixat hår och kollar sig i spegeln med en självbelåten min.. De solar solarie och slingar håret i en ljusare nyans, men vet ni vad det det värsta är? Jo de tränar i vita mysbyxor. Vad ännu värre är att de tycker själva att de är hetast på stället. Men varför glömmer dom att träna underkroppen? Jag kan inte slita blicken från dom,, vad de tror är att jag spanar in dom men icke, det är med en kritisk blick jag granskar dom. Nej tack till dessa killar! Hellre än kille som tränar och tränar men det ger aldrig resultat, eller okej nu vet jag inte själv vad jag menar. Fotbolls och innebandykroppar är det hetaste. Min kära vän Sofia har tendens till att falla för karlar med kärlekshandtag, hon föredrar att ha lite att ta i.

Nu har jag ätit så nu ska jag ta ett ryck och städa lite och fixa lunchlåda tills imorgon. Ska slänga ihop en macka oxå att ta med mig för jag kommer mycket väl ihåg hur hungrig jag var på kvällsmötet förra året. Ni har väl inte missat att jag åker till Göteborg imorgon för att jobba på TUR-mässan? Jag är usel på att boka tvättid så nu måste jag ta och nattvätta lite efter kl 22 så jag har nåt att ha på mig :)

Tjolahopp sålänge!


Är det inte underkroppen de glömmer att träna så är det överkroppen

Nämen oj

Somande jag verkligen mitt i pluggandet? Visst är det konstigt när man vaknar upp en stund senare och inte vet om man sovit eller bara vilat ögonen en kort stund? Jag tror jag har sovit en halvtimma, skitbra så nu är jag pigg inför spinningen om en timma. Dock så var det inte så bra med tanke på att Rolf min lärare i forskningsmetodik ringde innan och berättade att tentan är flyttad till torsdag 26 mars istället för lördag 28 mars. Inser ni att jag alltså har två dagar på mig att tentaplugga när jag kommit hem från Göteborg? Usch jag har verkligen inte lust för att skriva en omtenta så jag måste klara den! Jag har missat en hel vårdag idag, termometern visar +6 och solen skiner. Det kommer nog tyvärr dröja tills snön försvunnit, den ligger i hårt packad i stora drivor. Nu ska jag dricka lite te och läsa en halvtimma innan träningen sen ska jag ägna kvällen åt att packa, städa och göra en kycklingsallad som jag kan äta till lunch imorgon. Jag har verkligen inga pengar till att äta ute imorgon när vi åker till gbg så jag är smart att ta med egen lunch. Inte nog med att jag sparar pengar, jag slipper tjafsa om vart vi ska stanna och äta =)


Gammal bild från förra våren

Jag äter med händerna

Jag är som ett litet barn som föredrar att äta med händerna, det är ju mycket roligare att äta då och så smakar maten mycket godare. Dock har jag som dålig vana att pilla med datorn samtidigt som jag äter vilket resuterar i att jag har världens kladdigaste tangentbord. Jag ska bosätta mig i Indonesien, där äter alla med händerna. Passar mig utmärkt som tydligen inte vet hur man håller besticken enligt vett och etikett regler.

Vaknade strax efter 7 i morse och var förvånansvärt utvilad så nu har jag tillbringat förmiddagen åt att plugga forskningsmetodik och letat jobb i London för skojs skull. Har hittat några jobb som jag vill ha, synd bara att jag inte tar examen förrens till nästa sommar. Men då är ett som är säkert att mitt flyttlass går till London.. Åh jag måste åka till Wales på semester, det är så otroligt vackert där.
Sådärja nu har jag ätit klart så då ska jag göra mig en kopp te och fortsätta plugga. Imorgon bär det av till Göteborg för att jobba på TUR-mässan, kommer hem på måndag igen så jag kommer ligga ganska mycket efter med mitt tentapluggande till den oerhört svåra tentan i forskningsmetodik. Ni hör ju själva hur det låter.


Jag och Hanna på TUR-mässan förra året. Mitt emellan allt jobb och slit kan man roa sig med att kramas med lejon.

Vi ska dansa i neon!

Har nyss kommit hem från spinningen, femte jävla spinningpasset den här veckan. Som jag skrivit tidigare så har jympakortet nått sitt bäst före datum vilket resulterat i att jag bara har tilgång till spinningpassen numera fram tills jag tar tummen ur och skaffar totalkort. Men jag gillar ju att spinna så jag borde inte klaga men det blir dock inte så varierande träning.

Ikväll är det förfest hemma hos Sofia, jariiibaaa! I vanliga fall brukar förfesterna vara hemma hos mig så det ska bli spännande att få gå på någon annans förfest för en gångs skull :) Det bästa med att inte ha förfest själv är att man kan chilla mycket längre och inte behöva stressa med att göra iordning sig innan gästerna kommer. Även om det bara är ens vänner kan jag känna mig otrevlig när jag står framför spegeln och sminkar mig när jag har gäster jag borde underhålla. Imorgon kan jag dessutom vakna upp i en fortfarande nystädad lägenhet utan pop corn på mattan, krossade vinglas, klibbigt golv, ölburkar fulla med gamla snusar och stinkande vinslattar. Satan vad sköööönt!!! Det spelar ingen roll om man är 5 eller 20 på en förfest, på något konstigt sätt blir det alltid lika stökigt ändå. Klockan är fem och jag ska chilla ett tag till innan jag hoppar in i duschen sen ska jag sätta på lite musik, sminka mig, fixa håret och måla naglarna. Och så måste jag äta något ordentligt också, har tyvärr blivit två grötmåltider idag så jag måste bygga en stadig grund att stå på. Det får nog bli en kycklingwook tillsammans med ett glas vitt och så ska jag ringa Ia en snabbis och småtjata lite innan jag går upp en våning till Sofia. Lite förfestpeppande med ett telefonsamtal kommer göra susen ;)


Kvällen tre huvudpersoner. Hon längst till höger behöver jag inte nämna, för jag antar att ni redan känner till henne ;) Till vänster i bild kan ni se min kära vän Hanna som är i Falun på besök i helgen. Jag älskar att Hanna är här! Denna bilden är tagen för ganska exakt ett år sen. Fan jag har åldrats på ett år, jag ser ju jätteung ut på bilden. Eller vad tycker ni?

Har du knäck i lurarna eller?

Vad har hänt med facebook? Det är en ny konstig design som jag fattar noll av, varför kunde de inte behålla den gamla? Det var bättre förr, icke sant? Äntligen lördag vilket för mig innebär plugg, plugg och åter plugg. Eller okej nu ska vi inte överdriva så värst mycket, det blir lite plugg, ett Tiskavarv med Hanna och Sofia, bolagsbesök, lite plugg, spinning och Sofias födelsedagsfest. Den här dagen kan inte gå fel speciellt inte nu när jag slagit på teven och upptäcker till min förtjusning att det är lattjo lajban. Jag som ville uppdatera mig med nyheter. Det ska bli skitkul att träffa Hanna, hon flyttade till Göteborg i somras och jag har inte sett henne sen dess, så det var ett mycket bra initiativ av henne att ta sig upp till Falun och hälsa på =)


I väntan på att vi skulle gå till kåren igår och käka tacobuffé så lekte jag med självutlösaren. Haha Elin var så söt en gång när hon frågade mig vem det egentligen är som tar alla bilder på mig.. självutlösaren är uppenbarligen min enda vän. Men storbloggerska som jag är så måste jag ju lägga upp dagens outfit. Hoppas ni hörde min sarkasm i föregående mening. Det finns inget tråkigare än att läsa om andras dagens outfit, det ligger inte i mitt intresse. Alla storbloggerskor ser ju likadana ut, de är så mainstream som det går. Nu har allas vår Blondinbella skaffat sig en stylist. Jag trodde Blondinbella var en modeentusiast, borde hon då inte veta vad hon ska klä sig i? Nej det är ytterligare bara något att blogga om,, idag ska jag och min stylist bla bla bla, idag har städerskan varit här bla bla bla, min assistent är även som en syster för mig bla bla bla.. När ska hon lägga av?
Nu ska jag ta tag i dagen. Åh glömde berätta att jag och Sofia såg sveriges genom tiderna bästa film igår på ettan. host host. Svensk film är skrettretande, Har du knäck i lurarna eller? Denna repliken kom när en snubbe skulle bråka med Mikael Persbrandt. Shit skulle nån skrika så åt mig hade jag blivit så rädd att jag lagt benen på ryggen med hast.

Relaxing

Så mycket som det ringt och plingat i min mobil idag har det nog aldrig tidigare gjort, och min mail har blivit överbelastad och mitt psyke är slutkört. Men strukturerad som jag är har jag kunnat svara på alla sms, samtal och mail. Bara ett mail kvar att skicka iväg nu sen kan jag gå på helg. Tog en lång och varm dusch, rätade på ryggen och slappnade av. Min ergonomiska ställning i soffan med laptopen i knät är nog inte bra för kroppen, jag har ont överallt, så får jag inte ha det när jag blivit framgångsrik businesswoman. Jag skrev i morse att min lägenhet sunkar ihop på veckodagarna, det är inte bara lägenheten som sunkar det är även jag.. Men nu ska jag ta tag i det, har till och med smörjt in hela kroppen med bodylotion, det hinner jag aldrig annars och så har jag tagit på mig representabla kläder och så ska jag fräscha upp mig med lite smink, lite rouge skulle sitta på sin rätta plats, jag behöver lite färg minsann. Om en timma ska vi till kåren och äta tacos så jag kanske borde sätta fart nu då, jag är redan skithungrig,, gah!

Jag äter riktig mat, använder stressboll och lyssnar på Mimikry på högsta volym

Jag och Sofia pratade om huruvida kroppen känner skillnad på gröt och exempelvis pasta. Vi äter alldeles för mycket gröt, jag skojar inte när jag säger att jag kan äta gröt till både frukost, lunch och middag. Men kan kroppen känna att det är gröt eller kan den luras till att tro att det är fullkornspasta? Det är ju kolhydrater i båda så kan det verkligen spela någon roll? Människan har ju ätit gröt i alla tider så det kan väl inte skada om jag gör det nu? Jag hade stortivts på stenåldern tror jag. Jag måste lära mig att äta riktig mat nu så idag komponerade jag ihop en stor kycklingsallad. Det blev ju asgott, men vem orkar egentligen laga riktig mat varje dag? Jag får ångest och panikattacker när jag står vid spisen, jag tycker det är hemskt, därav blir det väldigt ofta grötmåltider för det är ju så smidigt.


Kycklingsallad gjord på kycklingtärningar, isbergssallad, tomat, majs, gurka och röd quinoa. Visst ser det gott ut?


Men om jag fick välja så hade jag ätit marängswiss varje dag. I min utopiska värld kan man leva på marängswiss och samtidigt få i sig alla viktiga näringsämnen, samtidigt som musklerna på kroppen byggs dubbelt så fort. Åh om det ändå vore så...

Jag är stressad, jag sitter här med min stressboll som är format som ett hjärta så det är nog ett stresshjärta. Jag har tentaplugg, inlämningsuppgifter och TUR-mässan att tänka på. Det känns som att jag får tusen mail från de andra skolorna som ska med på mässan med massa frågor som jag försöker svara på så gott jag kan. Jag tror jag bryter ihop snart. Stresshjärtat fungerar relativt bra och så lyssnar jag på Mimikry på högsta volym och skriker rakt ut till "Min sång",, ja jag är så stressad att jag gråter, gah jag bryter ihop. Tessan ringde nyss och berättade att det blivit problem med schemat, typiskt! Nu ska jag försöka ta mig samman, göra en kopp té och försöka fokusera på validitet och relabilitet.

Jag behöver några lediga dagar snarast!

501 och Fredagsfint

Sofias födelsedagsinlägg igår blev mitt inlägg nummer 500. Jag har hållt koll på den mätarn i flera dagar nu för jag tänkte skriva nåt speciellt i det inlägget men nu får jag vänta till inlägg nummer 1000. Vad sägs om att ha som mål att ha skrivit 1000 inlägg innan midsommar? I undersökningssyfte ska jag se hur lång tid det tar innan ni tröttnar på att läsa. Så efter midsommar kommer en enkät dyka ner i er brevlåda men några frågor angående graden av trötthet på Angies blogg. Låter det som en idé?

Igår kväll bjöd Sofia på marängswiss, jag åt så mycket att jag började rulla så klockan 7 i morse var jag och spinnade så nu rullar jag icke längre. Ohlalala gissa vem som var morgonens instruktör? Jo det var ingen mindre än Stefan, att vakna upp på spinningcykeln och känna svetten sippra ner från tinningarna och samtidigt vila ögonen på Stefan, jag tror inte man kan vakna upp på ett bättra sätt. Jag överdriver inte ens när jag säger att Stefans morgonpass är bättre att vakna upp till än ett morgonknull och en bra skedning. Gick jag för långt nu? Min helg är redan fulländad innan den ens börjat.

Under veckodagarna ser min lägenhet ut som ett litet råttbo med saker som ockuperar alla ytor och diskberg som är högre än Kebnekajse men lagom till helgen tar jag mig i kragen och drar fram dammvippa och rengöringsmedel. Så nu ser min lägenhet ut som en liten klaskula, skinande rent.
Jag och Sofia ska bli reklamfilmsmakare när vi blir stora. Sofia hade en inlämning till reklambyrån Sprida, hon skulle göra en annons till SAAB och jag hjälpte till med lite inspiration. Sprida-snubben gav feedback och tyckte att det skulle vara en bra reklamfilm men passade dock inte som annons. Att kunna göra reklamfilmer tycker jag är hundra gånger coolare än att göra annonser till dagstidningar som folk slänger i soporna. Hellre att någon zappar när vår reklamfilm kommer än att slänga mästerverket i soporna. För hade jag och Sofia gjort en reklamfilm hade INGEN zappat, den hade varit bättre än ICA reklamen som enlige mig är den bästa reklamen,, och ja den skulle va i klass med telias reklamer, de är grymma. Sådärja nu ska jag plugga tills jag blir så trött på tabeller och insamlingsdata att jag självdör och sen blir det tacos på kåren ikväll med Sofia, Hanna och Rebecca.! Bra plan.

Grattis Sofia!

12 mars, minusgrader, vitt på marken och solsken, jättefint väder med andra ord. Trots att jag längtar efter pumps, ballerinaskor, små söta koftor, skinnjackan och glajjorna så känns den här dagen toppen och det finns nog inget som kan förstöra den. Sofia fyller år idag, jag har inte tänkt berätta hur gammal hon blir, men jag vet minsann att hon får oranga kuvert med posten och att hennes premieobligationer är högre än mina, det har med ålderna att göra. Sofia är så gammal att hon har kommit in i ett förnekelsestadie där hon försöker klä sig 10 år yngre med Hello Kitty byxor och T-shirts som påminner om min lillasysters (hon är 3 år), även val av frisyr präglar hennes 10 år yngre nya jag.


Jag överraskade Sofia med frukost, Eller okej det kanske inte var någon överraskning eftersom jag messade igår och skrev att jag kommer med frukost och när hon dessutom messar mig 30 minuter före bestämd tid och hetsar mig om att jag måste komma snart. På menyn stod det mannagrynsgröt med äpple,banan och apelsin, limpa med ägg (vi äter aldrig limpa så för oss är det lyx men det var rea på hemköp så jag kunde inte motstå.) Till frukostdessert åt vi varsitt blåbärshjärta, det är vardagslyx! Jag fortsätter på sköldpaddstemat och gav henne en sköldpaddsminiatyr i trä. När jag fyllde år fick jag en gigantisk sköldpadda gjord av trolldeg (ja, jag vet att den är gjord av keramik men trolldeg lät roligare) som Sofia tillverkat själv i skolan. Men håll i hatten, sköldpaddan var inte allt, hon fick en bild på min pappa, Sofia är kär i min pappa, hon tycker han är "söt", jag tycker detta är skrämmande, speciellt nu när Sofia planerar en Gränna-semester i sommar,, gulp!


Jag gjorde en nostlagiskiva till Sofia med några av våra favoritlåtar från 2006-2009. Den är helt fri från Ronny och Ragge.
Ikväll ska Sofia bjuda på marängswiss så bäst för mig att jag sätter igång med plugget nu så att jag får nåt gjort.

Mamma fyller år idag oxå, så henne borde jag ringa.

Jag vill till London!

Fick nyss en sån där klump i magen, den där jag längtar-tillbaka-till-London-klumpen. Jag är kär i en stad och det är sjukt frustrerande att vi inte alltid kan vara tillsammans. London grät när jag fyttade tillbaka till Sverige för att plugga och jag grät när jag lämnade London. Vi två är ett med varandra. Är det någon som kan ge mig explosiva orgasmer så är det London. Pulsen, människorna, arkitekturen, utbudet, möjligheter till att lyckas, ja till och med dålig luft och trängsel i tunnelbanan får det att pirra i magen på mig. Jag längtar efter London hela tiden och jag vill åka dit NU. Jag måste ta en weekend i sommar för att stilla min frustration. Vem vill följa med?
Jag är felplacerad i Sverige, jag tror inte det är meningen att jag ska bo här. London ropar på mig,, Kom Angelica, kom! Loooooondooooon!!!!!!! Första året jag bodde i London bodde jag Notting Hill, de centrala delarna med andra ord, jag älskade det. Andra gången bodde jag i Finchley som ligger i norra London, jag älskade det. Jag tror inte det finns något med London jag inte tycker om,, till och med området Neasden där Ikea ligger,, Emma brukade kalla det för Polen och ja det var verkligen Polen, men till och med det saknar jag. Nu ska jag sova och drömma om min framtid i London. Aj satan jag får ont i hjärtat när jag tänker på hur långt bort London är från mig.


Första året jag bodde i London var jag jätteung, jag ser ut som ett barn ju! Bilden är tagen under en åktur i London Eye. Utsikten var oslagbar.

Från singel till självbo

Idag när jag läste metro hittade jag min själsfrände, jag hittade någon som tänker som mig och som fick mig att känna mig mindre onormal. Kicki Biärsjö 52 från Stockholm är min själsfrände. Hon slutade att vara singel och blev självbo. En självbo är en person som har valt att leva med sig själv och är nöjd med det. Jag och Kicki tänker lite lika här faktiskt. Att vara singel låter som något negativt eftersom normen om tvåsamhet är så mycket starkare än att leva solo. I ett "normalsamhälle" ska man vara lyckligt gift och blir därmed normal. Jag tror många inte vågar vara själva just därför att det ses som ett "misslyckande" om man är det. Som singel går man alltid och väntar på att någon ska dyka upp, man letar och letar och när det inte går som man vill deppar man ihop. Självbo är så mycket bättre, man väljer själv att lägga all energi och tid på bara sig själv. Det är så skönt att inte behöva kompromissa och anpassa sig efter någon annan. Jag började fundera på om jag var onormal som inte längtar efter någon att dela mitt liv med, men så är tydligen inte fallet och en sten föll från mitt hjärta.

Imorgon kommer Kickis bok ut i affärerna, jag ska definitivt köpa den när jag fått pengar.

Från singel till självbo
 Från Singel till självbo - Konsten att trivas i sitt eget sällskap.


Utan singlar och självbos hade samhället inte fungerat.

Jag lever!

Måste uppdatera så ni vet att jag lever, eller egentligen vet jag inte om jag lever eller levandes död. Jag får inte tiden att räcka till. Har så fruktansvärt mycket att göra och tänka på. Suttit hela dagen igår och idag med forskningsmetodiken, tentan är visserligen inte förrens 27 mars men på onsdag åker jag till Göteborg på TUR-mässa och då går sex pluggdagar bort för mig.. bittersweet. Så vuxen och välorganiserad som jag är så pluggar jag så mycket som möjligt nu :)
Bloggade inte igår för jag hade en extremt dålig dag, var lite smågrinig över allt, så förlåt till er som det gick ut över,, ja det inkluderar dig Emil, Förlåååt! Ibland är jag onödigt bitter. Dagen igår var så dålig att jag till och med gick efter halva spinningpasset med svansen mellan benen, jag var så arg att jag nästan kunde knuffa ner samtliga från cyklarna. Det är cerazette som spelar mig ett spratt tror jag, det blir lite fel på den kvinnliga cykeln så hormonerna lever sitt egna liv. Sofia hävdar att det inte är helt okej att ta sitt piller ca var fjärde dag. Jag är en glömsk när det gäller piller, jag hävdar att det räcker med om man tar dom lagon till helgen.. har jag rätt?

Men idag på lunchspinningen gick det desto bättre. Med Stefan som instruktör skulle jag kunna spinna för resten av mitt liv. Han borde dock inföskaffa sig en pakethållare till sitt paket,, satan jag kan inte sluta stirra,, för att inte tala om hans vältränade rumpa,, jag hoppas att det inte bara är jag som lägger märke till hans lite större kroppsdelar, isf är jag nog en sjuk människa.

Imorgon fyller Sofia år och jag vet nästan vad hon ska få i present. I brist på ekonomi så får jag tillverka något själv. Ära vare gud i höjden denna har jag gjort i slöjden. Hon ska få en sköldpadda i trä. 
Nu ska jag strax iväg på danslektion och sen när jag kommer hem ska jag diska mitt diskberg och avlägsna oöppnad post och kurslitteratur från bordet och så ska jag blogga om min själsfrände som jag hittade i dagens Metro.

So long!

Grötbjudning

Hur kunde jag glömma berätta att min bästaste bästa vän bjöd mig på en delikat grötmiddag igår på internationella kvinnodagen? Sofia firar kvinnodagen storslaget med att bjuda på grahamsgrynsgröt. Vi är två grötmänniskor som äter gröt i alla former och smaker.


Har någon något bra förslag på vad jag kan ge till Sofia när hon fyller gammal tant på torsdag?


Spårlöst försvunnenSpårlöst försvunnen är nog ett av mina favoritprogram. Jag gråter redan efter första reklampausen. Hade det inte varit för reklampauserna så hade jag drunknat i mina egna tårar och mitt egna snörvlande snor. Under reklamen hinner jag ta några djupa andetag och smälta alla intryck. Det var så fint i slutet när syskonen återförenades, jag fulgrät, ni vet så där riktigt högljutt. Jag brydde mig inte ens om att någon kunde höra. Jag skrek nästan. Bilden är inte ens arrangerad, jag är så svart runt ögonen på riktigt, jag borde nog gå och tvätta bort sminket, får komma ihåg det tills nästa vecka.
Slutet gott allting gott.

The village of gossip

Jag kommer från en idyllisk liten småort med kullerstensgator och små polkagrisbutiker, Gränna som utåt sett kan verka vara lugna gatan, men det är bara en jäva fasad. Bakom den här fasaden gömmer sig en stad som präglas av skitsnack, skvaller om andra och ännu mer skitsnack. Det är fint att folk bryr sig så mycket om varandra,, eller? Näe fan inte när allt bara är rent skitsnack och nyfikenhet. Min lillebror förtjänar inte det där jävla skitsnacket, ni vet inte hur mycket han har gått igenom. Tror ni det är lätt att bli vara 17-årig pappa, fan han är ju själv bara ett barn?! Tror ni det är lätt att få ett förhållande att fungera under de omständigheter som varit? Nä det är fan inte så jävla lätt, jag hade aldrig klarat det, ni hade inte klarat det så sluta snacka om vad andra gör. Detta jävla spekulerande. Som när Therese dog, då spekulerades det hejdlöst om hur hon tog livet av sig. Spekulera ni, men fan inte så att jag får reda på det för jag vill inte veta vad det är för skitsnack som går, jag mår bättre av att inte veta. Kan alla bara låta min familj vara någon gång? Jag är säker på att Johan och Belinda älskar Alexander även om allt mellan dom två inte är bra så ni kan sluta bry er nu. Ni är så jävla naiva era jävla dårar. Gah jag är så arg att jag börjar gråta..Johan och Alexander <3Var är min vänstra hjärnhalva?

Inte nog med att dagen varit den längsta på länge, jag har tappat min vänstra hjärnhalva. Jag måste hänga upp en efterlysningslapp på hemköp, den som hittar min vänstra hjärnhalva kommer få en alldeles speciell belöning. Kan dock inte avslöja vad belöningen blir för då kommer ni förmodligen mörda första bästa och stjäla deras vänstra hjärnhalva och försöka övertyga mig om att den är min. Om ni mot förmodan stjäl någon annans hjärnhalva, se för guds skull till så att det är en smart jävla halva. Idag på forskningsmetodiken skulle vi lära oss att läsa av och tolka modeller. Jag är sifferblind och min hjärna kopplar ur när mitt synfält utsätts för alldeles för många siffror. Allt som har med siffror att göra tycker jag påminner om ekvationer och algebra. Jag mår psykiskt dåligt och bryter ihop. Kommer det tabellfrågor på tentan kommer jag förmodligen ge upp innan jag ens hunnit sätta mig ner. Finns det hjälp att få för såna här allvarliga problem? Jag är bra på allt förutom siffror.

Efter föreläsningen i Falun tog jag och Vickan bussen till Borlänge för att gå på tre timmars juridikföreläsning. Så nu kan jag allt om kommanditbolag, aktiebolag och enkla bolag. Associationsrätt närmare bestämt. Jag borde bli jurist, jag ska bara lära mig att hitta i lagboken först.

Jag tror snön börjar smälta vilket bidrar till att vi kommer få plaska runt i stora slaskiga pölar i en månad (minst). Mina fötter var dyblöta när jag kom hem så jag var tvungen att slänga av mig strumpbyxorna och sätta på mig fårtofflorna. Nu är det bara att hoppas på att inte bli förkyld. Som om inte brist på hjärnsubstans och vattentäta skor vore nog så har jag vridit till min piercing på nåt konstigt sätt så nu har jag varit tvungen att spruta på klorhexidin på såret. Det gör satan ont asså. Nu ska jag sluta plåga er med mitt svammelinlägg för jag ska gå och träna ett danspass på friskis. Förhoppningsvis iaf, för igå när jag drog kortet sa maskinen med en vänlig röst "Välkommen till din sista dag".. typiskt mitt halvårskort har gått ut.

Glöm inte att se premiären på "Spålöst" på fyran ikväll! Jag gråter vid varje lyckligt slut när familjerna återförenas.Jag vill ha tillbaks min vänstra hjärnhalva NU!


Bloggfria dagen

Det verkar som att söndagar har blivit den officiella bloggfria dagen. Ingen bloggar, inte ens jag bloggar på söndagar. Mitt besökarantal halveras på söndagar oavsett om jag skriver fem inlägg eller noll. Man varken läser eller skriver själv på söndagar, varför? Söndagen är ju egentligen den dagen man har mest tid över till att blogga men ändå bloggar man som mest på veckodagarna när man egentligen borde läsa kurslitteratur och skriva inlämningsuppgifter. En kompis som sjäv inte har blogg heter på msn "har hela världen fallit för grupptrycket och skaffat en blogg?". Jag hävdar att det inte är något grupptryck, bloggande är ett mediafenomen som kan vara en mediakanal för billig och effektiv annonsering och marknadsföring. Att vara bloggare/bloggerska är en ny livsstil, mycket av det man gör hamnar i ett blogginlägg och mycket gör man just för att det ska kunna bli ett blogginlägg. Förstår ni resonemanget? Jag kan göra vissa saker för att sedan ha något att blogga om, och det innebär inte att jag måste skapa draman eller göra något extremt. Men just idag har jag ingenting att blogga om och jag har inte gjort något som jag vill blogga om och uppenbarligen är det fler som tänker så på en söndag. Har jag rätt?

Igår var jag på BIO för första gången på evigheter och såg "Män som hatar kvinnor" med Sofia och Erik. Typisk svensk film men också förvånansvärt bra för att vara svensk. Sofia har tendens till att ibland få agera tredje hjulet, kan dock inte förstå varför.. men lyckligtvis för Sofia så slapp hon det igår,, hur stor är chansen (eller risken som jag skulle vilja kalla det) att Emil i en fullsatt BIO salong hamnar bredvid just Sofia? Den är minimal, haha. Sofia blev glad när hon hade någon att hålla i handen under otäcka scenar, Emil var ännu lyckligare förstås ;) Mohahahahaha!
Nu ska jag slänga iväg ett sms till Sofia och se om hon är hemma så att jag kan komma upp och våldta hennes soffa.

Tjillevipp!


Internationella kvinnodagen

Ser på nyhetsmorgon och upptäckte att det är kvinnodagen idag, dagen då alla män ska vara extra snälla mot oss bröstbärande individer. Det är väl typiskt att männen fått 364 dagar att hyllas medans vi bara får 1 dag, vilken orättvisa. Men när denna dagen äntligen kommit ska jag utnyttja den fullt ut. Alla karljävlar ska sopa gatan ren från grus där jag går och skrapa is på trottoaren så jag inte halkar.

Gah jag har ingen blogginspiration.. bloggar senare istället!

Frukost på Grand och flanering på stanHotellfrukosten på Grand satt fint, vi åt hur mycket som helst så vi kunde knappt röra på oss. Sedan rullade vi runt en sväng på stan, Sofia shoppade skor och jag har hittat en påskpresent på Indiska till en mycket speciell person som snart glider in i mitt liv,, haha. Jisses jag har så många bollar i luften, måste nog lägga några på hyllan och frysa dom till is.


Den klassiska bilden på Dalahästen i Grands reception är ett måste när man besöker hotellet.

Ikväll blir det Bio, ska äntligen se Män som hatar Kvinnor. Hoppas den är bra. Borde egentligen plugga men jag är helt slut. Det spelar ingen roll om man själv inte är ute och festar halva nätterna, man blir likt förbannat väckt varje helg. Jag ska följa Camillas goda råd och stänga av mobilen i fortsättningen. Usch jag blir så matt ibland.

Blge-Gbg - - Gbg - Blge


Vi åker 100 mil i vår nya bil

100 mil på ett dygn tar på krafterna så igår när jag kom hem var jag helt slut. Hur kommer det sig att även om man bara sitter still i en bil så blir man trött? Det kanske är för att ögonen måste hänga med mycket snabbare när man åker så fort och så är det alltid något nytt att se på. För när man åker så fort som i 120 då hoppar ju nästan ögon ur skallen. Jag hävdade att vägen från Göteborg via Borås/Jönköping gick mycket snabbare för där får man minsann köra i 120,, vi väntade och väntade på den skylten, jag började långsamt svettas, shit vad har jag sagt tänkte jag men sen äntligen efter Gränna kom den. Jag visste väl att någonstans runt mina hoods får man köra i 120 och jag tänker ju som så att mina hoods sträcker sig från Göteborg till Motala. Stannade på Vätterleden och köpte polkagris, Tessan var lycklig som ett litet barn då hon satt och groteskt våldförde sig på grisen med sina varulvständer, kras kras sa det i bilen. Det var en trevlig liten road trip och mötet likaså. Jag lägger upp lite bilder senare för snart kommer Sofia och hämtar mig, vi ska gå till Grand och äta hotellfrukost. Lördagslyx it is.

Jag är fånge i min egna lägenhet, Sofia har barrikerat dörren. Min nyckel har hon beslagtagit med ett elakt hånflin. När jag kom hem igårkväll låg Sofia under min filt i min soffa och tittade på min TV och läste min GLAMOUR tidning. Jag blev lycklig när jag såg henne ligga där som herren på täppan. Inatt när hon gick stängde hon dörren, vred om låset med min nyckel, lyfte på brevinkastet och gav sitt elakaste flin och sa jag hämtar dig imorgon. Så nu sitter jag spänt och väntar på att dörren ska låsas upp.
Börjar bli lite hungrig så nu får hon jalla jalla lita =)

Vad händer idag då?

Vakna upp med staden

Jag älskar att vakna upp till en stad med liv och rörelse, se människor  gå till jobbet, rasta hunden, morgonrusningstrafiken  som börjar komma igång och spårvagnar som rullar. Jag skulle kunna ha morgon 24 timmar om dygnet och så får man ju äta frukost också förstås hela tiden. Vi har nyss ätit av frukostbuffén och yes de hade Arlas vaniljyoghurt! Längtar redan tills vi åker hit igen om två vekor, då ska jag äta det varje morgon. Nästa gång vi åker hit stannar vi ju mycket längre, onsdag till måndag.
Fick agera sängvärmare inatt. I ett rum för fem ligger vi tre, jag och Tessan underst och en grek ovanpå. När jag som bäst lagt mig i min nybäddade säng hör jag från andra sidan rummet.. Angeeliica kom hiiiit.. Jag är inte den som är den så jag pallrade huttigt över för att övernatta bredvid Tessan.

Om cirka en timma ska vi befinna oss på svenska mässan och börja mötet. Efter mötet bjuder mässan på lunch,, yey! Sedan bär det av norrut igen och det får nog bli på fel sida av Vättern trots allt annars kommer vi ju aldrig komma hem. Terese, om inte Tessan orkar åka och lämna mig i Falun, vill du köra mig då? Jag ska ringa och fråga dig sen ;)

GRATTIS IA PÅ FÖDELSEDAGEN! Ha en kanonbra dag och ät lite tårta åt mig med :)

Angelica i Göteborg!

Kära trogna och otrogna bloggläsare nu sitter jag på Slottsskogens vandrarhem med Tessan vid min sida, vi har precis kommit hem från ett mycket trevligt restaurangbesök på Greken med inga mindre än Stefan och Julia. Det var trevligt minsann, Tessan drack ett glas vitt och sluddrar numera friskt för sig själv. Tacka gudarna för att hon inte tog vinet före den galna bilfärden på sex timmar. Jag ogillar att åka bil, jag sitter på helspänn samtidigt som jag tvingas lyssna på P3,, föraren väljer radiokanal, tydligen en oskriven regel.. dör jag i bilolycka vill jag dock inte att detta ska ske i samband med public service i öronen.
Vi tog oss en liten matpaus i Mariestad, vi var onekligen rädda när vi äntrade pizzerian Valentino där Mariestads årskullar med 92 och 93 just avrundat dagen med att dela på en kebabtallrik. Jag ska ringa min goda vän Reinfeldt och be honom se över skolmaten i Mariestad.
Efter maten tog Christos en tupplur där bak i bilen,, snark snark.
Första fikapausen med kärleksmums togs i Ludvika,, andra fikapausen togs i Grängesberg. Två kärleksmums kvar, dom spar vi till hemvägen, i Borås får det bli. I morgon funderar vi på att ta en väg som kanske blir en omväg med klart värt mödan, vi ska åka på rätt sida av Vättern. Alla vet väl vilken den rätta sidan är? Tessan kollar just nu eniro för att se hur lång restid det blir. Det ser mörkt ut.
Nu ska vi dra oss till kojs och hoppas på att Christos inte somnat än..
Viktigt möte står på schemat i morgon och än ännu viktigare frulle.

Gonatt!

Affärsmöte i Göteborg

Visst låter min rubrik så där extra viktig idag? Jag tycker den ser fin ut. Idag ska jag, Tessan, Christos och eventuellt Terese åka ner till Göteborg för imorgon ska vi på ett mycket viktigt möte. I slutet på Mars ska vi och 50 volontärer jobba som värdar på TUR-mässan i Göteborg som är en resemässa med utställare från en massa olika destinationer. Vi är 4 runners som fungerar som en projektgrupp som planerar och organiserar lite. Vår uppgift på mässan är att se till så att allt fungerar och flyter på. Så nu ska vi iväg på ett möte där vi kommer få lite viktig information. 6 timmar i bil för ett möte är hutlöst. När jag blir en riktig "businesswoman" ska jag alltid flyga till mina affärsmöten. Vilken tur att jag inte ska bo i Sverige, här är ju inrikesflygen icke så många. Åh jag ska åka på viktiga affärsmöten och flyga mellan London och Edingburgh i Skottland där jag kommer leda konferenser på nåt stort slott på den skottska landsbygden. Jag längtar..

Eftersom det tar sån lång tid att åka till gbg så åker vi idag men mötet är imorgon, vi ska bo på vandrarhem som skolan betalar åt oss och vi har fått låna bil av skolan också. Jag tycker det ska bli trevligt med en liten tripp och med bra sällskap blir det ännu bättre. Jag får absolut inte glömma att ta med mig kärleksmumsen som jag så omsorgsfullt har bakat :)
Sofia var här igår kväll och godkände dom. Hon är så söt Sofia tycker jag,, när jag är i gbg ska hon dammsuga min lägenhet, jag ska lägga min nyckel i hennes brevinkast =) Hon är såååå fiiiiiiin min Fiiiiiiia!
Längtar nästan redan tills jag kommer hem imorgon kväll, haha för då ska det minsann dubbelumgås här på Sture... och detta är faktiskt jättehemligt. Åh jag måste hitta på ett namn på vårt mission.

Usch jag börjar tröttna på att alla tror att jag är så oseriös och aldrig kan vara allvarlig. Det är ni som inte känner mig som tror det och jag börjar tröttna som fan på det nu faktiskt. Kan ni lägga av med det? för jag tycker inte det är kul.. Ni måste lära er skillnaden på blogg och verklighet.

Nu ska jag packa lilla övernattningsväskan och diska =) för diskar gör nog tyvärr inte Sofia åt mig.

Jag överträffar mig själv

Jag har nu för första gången i mitt liv bakat kärleksmums! Jag är onekligen ganska stolt över mig själv för de blev faktiskt bra. Tänk nu på att jag är en människa som ogillar att stå i köket och nu har jag åstadkommit dessa små söta underverk. Nu blir det åk av imorgon till Göteborg,, kärleksmums som färdkost kan knappast bli bättre. Nu sitter jag här och väntar på att Sofia ska dyka upp så att jag kan testa kärleksmumsen på någon.

Jobba!

Hej hopp ska snart gå till jobbet. Ska jobba 7 - 15, efter jobbet är det danslektion och sen ska jag göra Tessans och min färdkost.. mohahaha

Överlevnad och vaniljyoghurt

Jag överlevde joggingturen utan att halka i snön och ramla i sjön! Det var jätteskönt att komma ut och få  lite luft, det hade dock varit skönare om det hade varit lite mer vår. Mars är ju faktiskt en vårmånad.
Jag har klämmt ut den sista vaniljyoghurten ur förpackningen, jag älskar vaniljyoghurt över allt annat. Och det är inte vilken vaniljyoghurt som helst, det är Arlas vaniljyoghurt. Den är dessvärre mycket sällsynt i Dalarna då Dalarna egentligen har Milko men i en del välsorterade livsmedelsbutiker finns den. Haha dessa butiker är inga mindre än Citygross och Willys i Borlänge,, välsorterade eller hur var det?

 
Arlas vaniljyoghurt slår Milkos med hästlängder,, eller kolängder kanske man borde skriva. När jag flyttade upp till Dalarna för snart tre år sedan kunde jag inte dricka Milkos mjölk för jag tyckte den smakade annorlunda i jämförelse med Arlas. Det tycker jag dock inte längre och nu på senaste tiden kan jag till och med dricka Milkos mjölk ur glas,, alltså bara mjölk, ingen gröt eller nåt. Jag skulle inte vilja kalla mig själv kräsen eller fjantig, jag är bara ovanligt varumärkeslojal när det kommer till mejeriprodukter. Milkos vaniljyoghurt smakar konstgjorda smakaromer. Arlas smakar riktig vanilj och jag kan inte få nog av den. Vilken tur att jag ska jobba imorgon så jag kan köpa ny yoghurt,, mitt jobb ligger lyckligtvis vid Citygross =)

Nu ska jag fortsätta plugga ett par timmar innan jag ska iväg och träna skivstång.

Arla eller Milko, vilket är det enda rätta?

En välförtjänt paus

Jag har haft ytterligare en effektiv dag med plugget, dock så är min soffa kanske inte den bästa pluggplatsen. Jag har fått ryggskott så jag måste ut och springa ett varv runt Tisken för att räta på ryggen lite :)
Har jag inte kommit tillbaka på några timmar så är det för att jag halkat i snön och druttat i sjön. Ring då polisen i Falun så att de kan gå skallgång och bryta upp isen. Om det mot förmodan skulle hända, är det någon då som vill gästblogga i min blogg och berätta för mina läsare om den lilla incidenten som fått ett bloggläsande Falun att stanna upp?

Önska mig lycka till på den farofyllda joggingturen på halkigt underlag.

Googles översättare

hahahahahahaha fy fan jag kan inte sluta skratta! Tog en pluggpaus och lekte lite men googles översättare. Översatte bloggen till engelska och det blir så fruktansvärt roligt formuleringar.

Kolla in den här som handlar om hur jag och Sofia brukar jävlas med varandras ragg..

"Lika roligt som det är att jävlas med varandras ragg är det att jävlas med varandra. Vi jävlas så ofta vi får tillfälle."

Detta blev resultatet av den störtsköna översättningen - As fun as it is to fuck with each others SHAG is it to fuck with each other. We fuck so often we get the opportunity.
 
Jag hoppas innerligt på att jag inte har några internationella läsare :S

Camilla tipsar

Camilla vet minsann hur man får till en sexigare look. Höga klackar är det bästa sättet att sexa till sig på. Sexigast är när du bär klackar utan några kläder på dig. Tack Camilla för detta heta tips, jag går numera runt i min stora lägenhet med skyhöga klackar iklädd spetstrosor med två nakna bröst som sitter perfekt och jag har aldrig förr känt mig så stilren och elegant.


Jag behöver icke längre läsa modetidningar för att identifiera vårmodet år 2009. Klackar och naket är det enda rätta. Återigen tack Camilla, min nya modeguru.

Ett kallt Sverige

De senaste åren har det i media pratats om klimatförändringar, hur Sverige kommer få ett mildare klimat. Har media som med allt annat förstorat upp detta? Jag har då inte märkt av något mildare klimat för så här mycket snö som det varit i Falun i år har jag nog aldrig sett. Det har varit vitt sen i december, alltså två månader med ett vinterlandskap som må vara vackert men som jag dessvärre börjar bli trött på. Hela dagen har det snöat, och det är inte lite det snöar heller, man ser ut som en snögubbe när man går utanför dörren. Våren känns så avlägsen just nu men efter snö kommer gräs =)
Är det en kall vinter blir det en varm sommar.. är det inte så? Typ som när Anders slaskar så braskar julen. Men jag klagar inte på snön, hellre snö än slask och regn. Nu ska jag sova så att jag orkar plugga till forskningsmetodiktentan imorgon.


Jag lider med dig

Stackars min plågade kropp! Min kropp gillade inte danspasset, den kände tyvärr av vasaloppsspinningen från igår och jag förstår kroppen. Till råga på allt känns det som att något i min vänstra fot gått av, båtbenet kan det vara. Så imorgon blir det inget skuttandes och hoppandes för mig. Nu ska jag ge min kropp något att äta, hoppas den inte har nåt emot att få lite gröt i sig och ett och annat ägg. MEN det är inte vilken gröt som helst,, tada trumvirvel! Mannagrynsgröt! Är det inte lyxigt så säg? Åh jag tror minsann att mitt ägg kokar där ute i köket. Kan man äta för mycket ägg? Näe jag tror inte det va.
Ikväll blir det slapp i soffan framför teven, ska kanske se om boxen fungerar nu..

satan jag tror tillochmed att ägget kokar över,,, varför sitter jag kvar?


Kladdkaksexperter och tupplur

Jag är som en gammal pensionär som mår som bäst när jag får sova en timma på dagen, och det är precis vad jag gjorde nyss. Lyssnade på Lugna favoriter, skapade små scenarior i huvudet och somnade. I love it! Jag har äntligen lämnat in min uppgift till Event Management nu som skulle vara klar i onsdags. Jag har kommit in i en period präglad av allt för många klacksparkar och för lite självdisciplin. Jag skjuter upp allt hela tiden och min lista på sånt jag måste göra har aldrig varit längre, borde ta tag i allt nu kanske. Men jag tycker det är ganska skönt att ha det så här för jag har alltid haft hopplöst höga krav på mig själv vilket har gjort att jag stressat runt som en idiot för att klara av allt. Men nu tar jag allt som det kommer och det är det bästa. Jag har hela livet på mig att pricka av min måste göra lista. Ohlalala jag har varit duktig och skaffat hemförsäkring, det bästa är att drulle ingår, skitbra ju! Han på Dalarnas Försäkringsbolag frågade om jag hade prylar med värde över 150 000 kr, haha nej för fan sa jag. Man skulle nog kunna värdera mina prylar till hmm kanske 30 000, max då alltså.

Igår kväll bakade jag och Sofia kladdkaka,, eller okej, Sofia bakade, jag tittade på och provsmakade smeten. Kladdkaka med persikohalvor och jordgubbsglass från GB är det bästa man kan äta en söndagkväll. Vi funderade på om det finns någon mer än oss som inte kan nöja sig med en liten bit utan delar kladdkakan i två delar och äter tills man mår dåligt.. Gör ni också så? Eller kan ni baka en kladdkaka, äta en bit och sen stoppa in den i frysen? Jag tror det är omöjligt..Nu ska jag göra lite viktiga saker, typ kolla mailen och läsa bloggar sen ska jag iväg på ett danspass på friskis. Min kropp måste hata mig som utsätter den för hopp och skutt dagen efter vasaloppsspinningen. det här är ingen vanlig träningsvärk, den här känns som att benen har gått av på mitten och mina knän har hoppat ur led.. Men visst är det så att man ska träna bort träningsvärk?

Om ni vill ha receptet på kladdkakan.. skicka mail till "sofia.astrom@bangalore.se
Det är Sofias viktiga jobbmail som hon mer än gärna skryter med så hon skulle bli onekligen mycket glad om ett mail dimper ner i hennes "troligtvis" tomma inkorg ;)

Hemligheten bakom Sofias muskler

Nej det är inte all träning på Må Bättre som Sofia utövar som gör att hon har så abnorma muskler. Jag ska genom bildbevis berätta sanningen för er. Sofia är vad man skulle kunna kalla dopad. Men som jag och Mark Twain brukar säga, i kärlek och träning är alla fula knep tillåtna.
Dunderhonung är det nya proteinpulvret, den nya gainomax, den nya anabola steroiden, det nya träningsredskapet. Dunderhonung, för dig som vill se musklerna växa.
Finns att köpa på Hemköp för 39 kronor.

Kommer ni ihåg forskningsplanen som jag satt och skrev på dag och natt? Idag har vi opponerat på varandras planer och jag och Vickan blev godkända :)
Jätteskönt att slippa kompletteringar. Jag tror bara det är lärarna i Borlänge som ger kompletteringar hela tiden, allt ska va så överdrivet noga. Nu ska jag dricka en kopp té och skriva klart min uppgift till Event Management.


Som fjärilar i magen

Trots att det är måndag är jag överlycklig och det pirrar i magen på mig, förväntningarna för den här veckan är höga. Ingen gillar måndagar, inte enligt allas status updates på facebook iaf. Men måndagar får mig alltid att känna mig som en ny människa. Denna nya människan har dock ont i hela kroppen från vasaloppsspinningen. I veckan kommer jag ha fullt upp eftersom jag inte pluggade på hela helgen. Min dead line är fortfarande inte inlämnad,, på onsdag ska jag jobba, torsdag åker jag till Göteborg, fredag är det viktigt möte i Göteborg. Jag känner mig så fruktansvärt viktig när jag åker på viktiga lunchmöten land och rike runt.

Börjar skolan kl 11 idag, vi ska opponera på varandras forskningsplaner... gulp..
Och nu ska jag ringa Dalarnas länsförsäkringar och teckna hemförsäkring. Vuxenpoäng till mig.

Vasaloppsspinning: Sticker Tyrnell, sticker vi

Fyra timmar och tio minuter senare var jag full med adrenalin och endorfinerna pumpade i kroppen på mig, kroppen som värkte ända in i märgen. Äntligen tänkte vi nog allihopa som satt i spinningsalen när Daniel Tyrnell från Grycksbo gled in över mållinjen i Mora. 29 karlar och 9 tjejer var vi som satt och svettades framför teven och följde Vasaloppet, ingen gav upp, alla var med till slutet trots värk i benen och hjärtfrekvens som aldrig tidigare varit så intensiv. Passet var upplagt som så att vi följde eliten framme i täten, vi fick reglera motstånd som vi ville och öka intensiteten lite också som vi ville. Men när det kommer slutspurtar inför alla stationer på vägen spurtade vi också, när det var långa uppförsbackar stod vi upp med tungt motstånd. Längsta backen var på ca en kvart, den var seg men man var nöjd när man avklarat den. Efter ca två timmar var vi och skidåkarna framme i Evertsberg då hade vi kommit halvvägs och jag var inne i ett skönt flow. Aldrig under hela passet tänkte jag att nu ger jag upp. Har jag gett mig fan på att jag ska klara av något då ska jag glöra det också. 5 kilometer före målgång drar eliten på högsta växel,, instruktören skriker då, "Sticker Tyrnell, sticker vi!" Och satan vad vi spinnade då. Självklart hade vi blåbärssoppepauser under passets gång, det var skönt att få pusta ut och skaka ur benen. Efter passet gav vi oss själva och varandra en stor applåd och jag är så nöjd över mig själv. Jag är mer tränad än vad jag trodde. Nästa anhalt Tour de France! ;)

Och nu sitter jag hemma i soffan med en kropp som är så trött och avslappnad att det snart faller ihop i en hög, och det är precis vad jag tänker den låta göra. Min kropp förtjänar en stunds vila.

Nu vet jag varför jag älskar att träna, jag kan inte sluta le hur fysiskt krävande det än är =)

JAG ÄR SÅ BRA!!!!

Jag kom undan lindrigt med ett litet skavsår

Vasaloppsspinning: Tankad och Vallad

Idag är det första söndagen i mars vilket för många innebär en halv dag framför teven eller allt för många timmar i skidspåret mellan Sälen och Mora. För mig innebär inte detta ett Vasalopp på skidor, för mig är det flera timmar på en spinningcykel tillsammans med 29 andra svettandes idioter som älskar utmaningar. Vasaloppsspinning innebär att vi startar när startskottet i Sälen går kl 08.00 fram till det att kranskullan lagt kransen runt segraren. Jag har ingen aning om hur passet är uppbygt jag vet bara att vi kommer få se Vasaloppet på en storbildstv och att det bjuds på blåbärssoppa.
Jag har tankat med massa frukost och nu dricker jag té för att få lite energi och vätska i mig, har dock sovit alldeles för dåligt inatt. Somnade ändå vid halv elva tiden igår men vaknade senare på natten av ett par sms och telefonsamtal, tryckte argt bort samtalet och kastade iväg mobilen... måttet var fan rågat när det plingade på dörren. Jag är lättväckt och hade problem med att somna om så jag låg och vände och vred på mig i säkert en timma. Gah ni visste ju att jag skulle på Vasaloppsspinning :(
Hoppas dock att jag piggnar till på vägen till Friskis och att jag orkar hålla mig vaken på cykeln.

För min egen skull hoppas jag att vädret och underlaget för skidåkarna är det bästa. Drömmen är att segraren når Mora på tre timmar men sån tur har ja nog inte så jag får säkerligen spinna som en tok i fyra, fem timmar. Nu ska jag ta på mig träningskläder, packa ner skor, vattenflaska, energidryck och svetthandduk.

Önska mig lycka till nu! Och glöm inte sända en medlidande tanke till min kropp.


RSS 2.0