Två veckor

Jag kan inte förstå att jag varit här med alla underbara människor i två veckor, det känns som jag varit här en hel evighet. Det händer någonting varje dag och det känns som att jag kännt allt folk hela mitt liv. Är inte det helt sjukt? Jag och totto började prata dag två när vi fyllde i alla blanketter, haha det var kärlek vid första ögonkastet. Två veckor senare och jaaaa ni, jag vet varken ut eller in. Det enda jag vet är att han är världens skönaste människa, dock har jag en konkurrent, Alfredo från Spanien. Totto är helt kär i honom, han pratar om honom hela tiden. Inatt när vi låg och kramades låtsades han att jag var Alfredo,, hahahaha han är för rolig han.
Jag träffade Alfredo på bussen på väg hem från spinningen och tydligen så sitter vi i samma båt, totto kan inte sluta prata om mig :) gaaahhh jag är så förvirrad just nu!

Ååååå idag har jag fått post av pappa, ett health insurance card, ett visa kort och en bild på Alexander.. jaa självklart började jag gråta.
Just nu håller jag på att koka pasta, sedan ska jag nog pallra mig ner till ni vet vem,, mohahah.


Det är kärlek det här minsann.. det är på gränsen att jag blir svartsjuk :P


Jag förstår dock om det är svårt att välja mellan mig och Alfredo, haha

Ny vecka

Äntligen ny vecka! Vad kan bli värre än förra veckan då allt gick emot mig? Det var en vecka jag kommer kunna skratta åt länge :) Den började med en kondomincident sedan gick det bara utför. Jag tappade bort mitt kort som vi använder till kafeterian och matsalen i skolan, jag hade 20 euro på kortet, jariba. Jag låste ute mig själv och var hemlös hela helgen, sovandes i tottos säng iklädd Steffis trosor. Jag har tappat bort min nya tyska mobil som jag köpte för 19 euro, typiskt. Som ni märker har det varit en mardrömsvecka men ack så kul jag har haft! Totto var lycklig över att jag låst ute mig själv, han vill sova med mig varenda natt i sex månader, jag kommer inte få en lugn stund så jag tackade nej till erbjudandet. Varannan natt kanske räcker?

Men nu har jag äntligen min nyckel! Jag letade reda på vaktmästaren och sa, Guten Morgon! Ich habe mein schlüssel in mein zimmer verloren,, hahahahahaha finn fem grammatiska fel i min mening, men han förstod iaf :)

Eduardo från Spanien, jag och min sängvärmare.


Stuttgart

I love Stuttgart! Fantastisk shopping och livliga gator, mmm. Idag har alla utbytesstudenter varit pa utflykt i Stuttgart som ligger tre mil fran Heilbronn. En stoooor stad. Forst var vi pa Mercedes Benz museum, ar man intresserad av bilar ar det nog paradiset, jag holl pa att do av uttrakning. Josef alskade det, han sken som ett litet barn,, lilla plutten. Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Steffi och Teodora, vi har shoppat! I Stuttgart finns allt,, jaa till och med IKEA. Just nu sitter jag hemma hos Steffi, hon lagar mat at mig. Jag sitter har i hennes trosor och klanning, jag maste vanta tills pa mandag med att fa min dorr upplast om jag inte vill betala 30 euro. Tur att jag har vanner att sova hos. Jag alskar att vakna upp med nagon annan, trots att jag bara fick sova 3 timmar inatt sa alskar jag det. Totto ar sjuk sa han foljde inte med till Stuttgart men jag har kopt en present at honom fran souvenirshopen pa museet :) ar jag inte gullig sa sag. Jag ska pallra mig ner till honom sen och overraska honom. Nu borjar maten bli klar har i stugan!

Fan vet ni vad jag lyckats gora mer? Jag har lyckats tappa bort min nya tyska mobil som jag kopte for 19 euro,, smapengar! Om jag inte hittar den maste jag ga till Mediamarket och spendera ytterligare en voucher. Nar vi folkbokforde oss i Heilbronn fick vi vouchers till ett varde av 100 euro som vi kan spendera i affarena har. Bra va? Hit ska jag flytta fler ganger,, flyttar man till Falun far man choklad och spolarvaska.


Ladies Night!

Jag har haft varldens basta kvall med Laura och Steffi! Italiensk restaurang och massa rose! Nu ska jag sova med min alskling for jag har lyckats lasa ute mig sjalv. Ja det ar sant, jag glomde min nyckel pa mitt rum och nu kommer jag inte in forrens pa mandag, Tur att jag har min man att sova hos! Imorgon ska vi till Stuttgart!! Nu ska vi dricka te och se pa film! Min man ar lite sjuk sa det blir en lugn natt hahahah!

Att vara en Erasmus

Jag får ursäkta för mina uteblivande inlägg men att vara en erasmus innebär att man mycket sällan sitter framför datorn och bloggar. Att vara en erasmus innebär att man över ett glas vin eller två socialiserar sig med övriga världen, framförallt då europa. Studentlivet i Tyskland är betydligt mycket bättre än i sverige,, typiskt torra svennar :P Min tyska är sheisse men den blir bättre för varje dag. Jag har en tysk vän,, eller egentligen är han från ukraina men han har bott i tyskland 13 år, han är min privatlärare, han har enorma muskler och så är han polis men nu pluggar han IT och juridik. Jag kallar honom för Schnucki (älskling) och han kallar mig för Miss Sweden, jariba I love it. Jag heter inte Angelica längre, det är bara Sweden som gäller nu, jag representerar ett helt land. "Sweeedeen".
Jag har träffat en irländsk kille, jag förstår inte ett ord av vad han säger för hans accent är som en blandning mellan danska och kinesiska. Han försökte lära mig att prata med irländsk accent och jag försökte lära honom att prata proper engelska, det gick mindre bra. Tro det eller ej men min engelska är faktiskt ganska bra, en del blir förvånade när jag säger att jag är från Sverige, "åh jag trodde du var från england".

Men vet ni vad jag är måttligt trött på? Åh Sverige, är det inte väldigt kallt där? Den frågan,, gahhhh. Nej det är väl inte kallt i Sverige?


Vi hade tyskalektion på en restaurang igår kväll. En schnitzelrestaurang med tysklands största schnitzlar. Satan vad gott det var!


Vi är den avancerade tyskagruppen,, mohahaha. Jag är lätt sämst.


Mina söta små kineser. Jag vill adoptera Tracy, tjejen med halsduk. Wii.


Jag gick till affären för att inhandla ägg. Jag tyckte synd om det vita ägget, han såg så ensam ut där han låg bland sina vänner. Jag åt honom till frukost.


ja må han leva

Jag tror jag sovit en timma, mitt huvud mår mindre bra idag, fan jag har en bula. Vi firade Tottos födelsedag igår med tårta, dunder och brak. Efter paketöppnande, vin, syriansk mat och tårta gick vi till en bar och drack drinkar,, alla erasmus studenter! Det har droppat in lite nytt folk, 8 irländare bland annat.. haha de var lite förvirrade, de trodde jag var från england och Steffi från Sverige, på fyllan är min brittiska accent perfekt. En irländks kille sa till Steffi "Oh your english is very good",, Steffi svarade "is because i´m from england",, hahahahhahaha det var kul. Eller hur? Totto hade glömt sin nyckel hos Laura så han sov hos mig,, världen mest humoristiska sak hände och jag kan fortfarande inte sluta skratta.
Vi har haft serious talking, han tror jag leker med honom.. leka eller inte leka, det är frågan.. jag vet inte svaret på den frågan än.
Jag måste befinna mig at the meetingpoint om 15 minuter för att gå till skolan, det kommer bli en jobbig dag,, buuhuu, tyskalektioner. Jag kan knappt vänta tills de här tre veckorna är slut så jag kan börja plugga marknadsföring.

Förvirrad

Jag är en förvirrad liten själ just nu. Ibland vet man varken ut eller in. Något som jag inte vill ska hända håller på att hända, det är komplicerat. Det är frustrerande när man inte kan sätta ord på något. Den som lever får se som det gamla ordspråket heter.
Kvällen har spenderats hemma hos Laura, filmkväll tillsammans med Christos, Steffi, Totto, Eudardo och två ryska killar. Det var trevligt och vi åt massa godis och drack rosé. Vi har så sjukt kul ihop! Vi är tre lyckliga tjejer som hittat dessa sjukt sköna killar. Jag vill adoptera dom allihopa. Den ryska och den spanska killen kan ingen engelska, det kan bli ganska roliga konversationer ibland. Iiiiiiiii de är så söta =)

Dags att hoppa i säng nu, veckan som kommer blir tuff med heldagars tyskaplugg i skolan. Åååå imorgon ska jag och Marjo till gymet! Fitness First it is! Hon är från Finland så vi kan prata svenska med varandra,, härligt!

Gonatt :)

Ps. anledningen till att inläggen är så tråkiga är för att jag har så roligt här att det inte går sätta ord för det Ds. Det här livet skulle jag kunna leva mycket längre än bara 6 månader.


Vi var på utflykt i Schwäbish Hall igår


Gangbang

Jag är hemkommen från ytterligare en lyckad kväll. Vi hade en sjukt rolig förfest hos Laura där vi spelade snurra flaskan, det är ganska intressant när man är så många olika nationaliteter, mohaha. Jag tror jag har krossat min syrianska mans hjärta, he is upset with we, jag har övergett honom för en spansk kille, han är het! Hans engelska är dock väldigt dålig, han förstår i princip ingenting och det är ganska roligt faktiskt. Do you wanna fuck? Si si. haha. Jag frågade om han ville ha gangbang med mig, irländskan och britten , si si,, han vet inte vad han gett sig in på. När det bara var han och jag i rummet så sa han "gangbang" och pekade på mig, han har inte förstått att man måste vara flera för att göra en gangbang. Han är sjukt rolig. Planen var att vi skulle till Heilbronns största nattklubb som har sju våningar, kvällen slutade istället på thailändarens rum men spanjacken. Mysigt ;) Spanjackar, ohlalala.

Imorgon blir det inget vin, fan jag tror tillochmed jag ska gå och träna :P

Azziba, abajo, Al centro, Ypaca dentro! det är så man skålar på spanska ;)

Jur manga grammatiska fel kan ni hitta i mitt inlägg?

Sangria och Weindorf

Ytterligare en lyckad kväll i Heilbronn. Sista kvällen på vinfesten och det var mmmmm! Det dracks en hel del vin och det vimmlade av folk. En av de spanska killarna fyllde år så det bjöd på Sangria.. jag gillar. Om några timmar ska jag gå upp för imorgon ska vi iväg på utflykt till en stad som heter Schwäbish Hall,, spännande. Efter det blir det utgång! Jag har så sjukt sköna vänner här, I just cant believe it. Men hörrni goda vänner, natten till ära bjuder jag på några bilder och en film på mig och min man Totto. Vi har bekantat oss med varandra ikväll. Han erkände att till en början så ville han bara ligga med mig men nu när han vet hur rolig jag är så tycker han om mig på riktigt,, haha alltså den här killen går inte beskriva med ord, han är tämligen speciell och jag vet inte ännu om det är på ett bra eller dåligt sätt :P


At the Weindorf! Jana från Tjeckien, Marja och Katja från Finland. Marja kom idag, hon kan svenska och jag älskar det! Jag får fan ont i huvudet av all tyska och engelska.


Min syrianska man i egen hög person. Han har berättat allt om sig själv. Han kommer tydligen från en rik familj i Syrian, han är politisk aktiv, han jobbar som massör, han spelar fiol, han sjunger och uppträder på barer och han han är modell. Det var allt jag behövde veta om honom eller?!

Min thailändska vän, hon är sjukt rolig! Totto skröt om sitt kära könsorgan och araber är kända för att vara välutrustade varav denna kvinnan ställer sig bestämt mitt på öppen gata och säger med thailändsk brytning "I really would like to see an arabic dick,, show me now" Totto springer rädd in i skogen.

Hemkomna i trappuppgången, en thai, en syrian, en grek och en polack. Vi skulle till en nattklubb men polacken fick inte komma in för vakten varav den polska tjejen säger till honom att han är som hitler och att tysklan fortfarande är som ett andra världskrig, fascist sa hon. Gulp sa jag, bäst att gå härifrån.

Jag och min man.

 


Vi skulle ta en bild, bilden blev en film.

Genom eld!

Jag har skrålat Carola hela morgonen på högsta volym. Borde ha gjort min tyskaläxa men det är roligare att stå framför spegeln och låtsas att man är på en scen.


Skoldags!

Middagsbjudning

Min syrianska man hade middagsbjudning idag, eller knytkalas rättare sagt. Jag var usel som inte lagat köttbullar åt mina internationella vänner. De två spanska killarna var riktiga mästerkockar, spanska mat är superbt. Min man var inte så dålig han eller. Fan jag kommer aldrig ihåg vad han heter så jag kallar honom Totto. Han är bra att ha när man vill kramas. Jag måste bli bättre med kameran så att ni kan se hur roligt jag har det här med hela världen :P
Jag glömde berätta en rolig grej för er igår. Jag vinglade runt på vinfesten, då kommer min lärare fram och frågar "Do you need protection?" fråga då de spanska killarna sa hon. Protection,, hmm nää jag behöver ingen kondom, jag trodde hon menade att jag och min man kanske skulle kuckilura. Haha sen kom jag på att hon menade att jag inte borde gå hem själv utan jag borde gå med de spanska killarna. hahahaahaha jag fick mig ett gott skratt.

Ikväll har det diskuterats tjurfäktning, Mancow, vet ni vad det är? en manlig ko med bara en spena,, jag kom inte på det engelska ordet för tjur.
Imorgon ska jag bli medlem på ett gym här som min tyska vän Tobias rekommenderat, Fitness First, de har allt :)

Det är galet kul i Tyskland!


I am married

Tyvärr pappa men du fick inte följa mig till altaret, jag har redan gift mig utan ditt godkännande :S Till råga på allt så har jag gift mig med en Syrian så nu måste jag konvertera till Muslim, Allah achmed. Jag är nyss hemkommen från en toppenkväll på vinfesten med alla internationella. Vår lärare bjöd på vin hela kvällen och stämmningen var på topp. Vi skålade flera gånger om på allas språk. SKÅL, SALUT, PROST!!! Förutom att ha gift mig med en syrian (det kommer finnas hundra bilder på vårat bröllopshångel på facebook imorgon) så har jag bekantat mig med en irländsk och en brittisk tjej. De visste från början när de fick veta att jag var swedisch that they gonna looove me,, hahahah. alla älskar svenskar. Min syrianska man lärde mig och spanjackerna en syriansk ringdans, helt fantastiskt. Om 4.5 timme måste jag gå upp, vi ska till Town Hall och folkbokföra oss imorgon :P
Åh jag kommer vara med på bild i en tysk tidning imorgon, en fotograf tog en bild på mig, min man, en tysk och Stefanie från Newcastle, we were brilliant. Sebastian från Tyskland är min nya beundrare, han gör allt för mig, I love it, mohahah, Kära vänner jag borde sova ruset av mig nu!

See you tomorrow!

Ich gehe zum Weindorf!

Kära vänner nu har vinden vänt, jag har gjort min tyskaläxa och jag är på betydligt mycket bättre humör. Nu tar jag mitt vinglas och går till vinfesten. Jag köpte ett vinglas sist jag var på vinfesten, det fungerar som så att man köper ett glas och så är det bara att fylla på det sen. Ett glas vitt kostar 1.50 euro, vilket kap va?! :P Åh jag kan se ända till vingårdarna från mitt fönster, det osar vin om staden.


Alles klar!

Kan hända att jag bjuder på ett vindoftande inlägg när jag kommer hem!

En bitter Angelica

Kära vänner, jag erkänner jag är på dåligt humör. Jag önskar att jag var tre år igen och kunde lägga mig på golvet och skrika. Vi har haft tyska i 3,5 timmar och jag var hungrig hela lektionen och till råga på allt är den nivån vi är på alldeles för svår för mig men jag kan inte byta till den lättare gruppen för den är för lätt. De lär sig att säga hej och räkna till 10 och det lärde jag mig när jag gick i sexan. Jag måste typ plugga dubbelt så mycket som alla andra i min grupp  och det känns lite bittert. Gah varför kan de inte ha en mellangrupp?

Jag har ätit gröt nu (samtidigt som jag bloggar) så jag är på bättre humör nu och tänkte ta tag i tyskaläxan vi fick innan det är dags att gå till vinfesten. En kopp te på detta och lite Markus Krunegård så är jag fit 4 fight igen.

Inlägg nummer 800

Inlägg nummer 800 och detta kommer jag ägna åt havregryn och vatten. Inte nog med att Tyskland är europas mest byråkratiska land, de vet nog inte vilka de 4 sädesslagen är. Jag letade och letade efter havregrynen på hyllan i affären, utan resultat. Ingen gröt tänkte jag till min stora förskräckelse och gjorde upp en plan i mitt huvud hur pappa på billigaste sätt kunde skeppa några tunnor havre åt mig. Jag insåg att det inte var en bra idé att skeppa då lasten skulle bli alldeles för tung och dessutom alldeles för värdefull, havets stora fasor skulle köa för att få plundra fartyget. Ni kan pusta ut nu, jag hittade havregrynen, på DM, en affär som säljer smink, toapapper och hälsokost. Så nu har jag ätit en rejäl frukost med havregrynsgröt, jag älskar gröt. Jag hittade Wasas knäckebröd på Lidl, total lycka.

Jag har ett till världsproblem. Det råder stora diskussioner huruvida man kan dricka kranvattnet i Tyskland eller inte, Oscar hävdar att man kan det men jag borde vänta med att dricka kranvatten tills jag fått mitt Health Insurence Card från försäkringskassan. Jag tar det säkra före det osäkra. Det känns tämligen jobbigt att flyttat till ett land där man inte kan dricka vattnet. Inte för att flaskvatten här är särskilt dyrt, nästintill gratis, nej nej MEN det är tungt att bära från affären. Fan 10 kilo vatten är inget roligt att släpa på. Kan man dricka kranvattnet eller inte? Att vara eller icke vara som min goda vän Shakespeare brukade säga. Greken som jag inte kommer ihåg vad han heter säger att det finns gas i kranvattnet, risken är att jag förvandlas till en heliumballong om jag dricker det.

Nu kära vänner ska jag sminka mig och sen gå till skolan som ligger bara fyra minuter härifrån. Ikväll blir det Weindorf! Efter att jag gjort mina tyska Hausaufgaben. Om tre veckor ska jag skriva alla mina inlägg på tyska, ni får lära er att använda google translator.


Internet!!!!

Enda dagen på veckan då internetkillan fanns på plats i byggnaden var ikväll och det var kaos nere på hans kontor. ALLA i hela huset var där och köade. Det såg sjukt roligt ut, vi sprang fram och tillbaka till rummen och hämtade pass, pengar och studentnummer. Och nu har vi äntligen internet!!! wiiihiii! Jag har aldrig varit gladare :P
Jag har hamnat i europas mest byråkratiska land. Jag vet inte hur många papper jag fyllt i idag. Tyskland är ett viktigt land minsann. Här kan man inte charma sig till något. Jag var tvungen att beställa ett hälsointyg från försäkringskassan och så var jag tvungen att ta passbilder.. pjuh vilket projekt. På torsdag ska vi till Town hall och folkbokföra oss.. varför vet jag inte med det är tydligen viktigt. Jag kan tyvärr inte folkbokföra mig än eftersom jag inte har mitt hälsintyg :S

Ärligt talat så är jag så uppe i varv att jag knappt kan blogga :P Som ni kanske vet så ska jag läsa en intensivkurs i tyska tre veckor framöver och idag var uttagningen till vilken grupp man skulle hamna i,, beginners eller advanced :) En och en fick vi gå in i klassrummet och utföra vårat muntliga test, det var som en Idol audition. Vi väntade och väntade och det var onekligen spännande. Sedan efter lite överläggning från domarna fick vi veta vilken grupp vi hamnade i. Jag hamnade i advanced,, gulp :S Min tyska är fan ringrostig. Men bulgariska vän är brilliant på tyska, likaså en tjej från Kina, hon är grym.
Åh jisses btw, den syrianska killen jag nämnde i förra inlägget pratar mer än mig,, hans mun går hela tiden,, haha härligt!


En close up bild i väntan på att gå till min första skoldag

Första skoldagen!


Och andra skoldagen :)

Nu ska jag nog göra ett Heilbronn album på fejjan!


Och den bästa sporten är...

The best sport is sleeping and sex.. med polsk accent och en flaska rött senare. Jag trodde jag skulle dö av skratt när min polska vän totaldissar varat träningsprat. Hon är humor. Det ultimata töntutseendet har hon ocksa vilket gör det ännu mer humor. Bild kommer senare när jag lyckats fanga henne pa bild ;)
Igar var första skoldagen, mängder med information! Vi är studenter fran hela världen vilket är superkul! Igar efter skolan föreslog jag ett glas vitt nere i the Weindorf, det är vinfest i Heilbronn just nu :) Sa jag, en tjeck, tre polacker, en fran bulgarien och en finne bosatte oss vid ett bord och beställde in flaska efter flaska av Die Hochschule Wein. Mitt universitet producerar eget vin som heter Respectro, asgott! Och man kan tillochmed köpa det pa skolan :P Vad sägs om ett Högskolan Dalarna vin istället för nyckelband?
Efter lite vin fick vi sällskap av den svenska killen Oscar och hans bror som är pa besök. De är fran Malmö, Osacar ser ut som Mans Zelmerlöv. jaaa han är het. Trevlig dessutom, har pluggat Sport Management i Växjö. Han har storartade planer minsann. Förändra föreningslivet :P

Tre veckor framat har jag fullspäckat schema med tyskalektioner och utflykter, brilliant. Jag har bekantat mig med en kille fran Syrien idag, han är fruktansvärt rolig. Det räcker med att titta pa honom sa börjar man skratta. Jag är kär btw, i Fabian, en tysk kille som jobbar pa vardcentralen. Jag ska facebooka honom nu. Han är allt jag nagonsin drömt om!

Bis Dann!

Ich lebe

Ja jag lever! Har dock inget internet pa mitt rum an sa just nu sitter jag pa ett internetcafe. Pa mandag börjar skolan och jag kan knappt vänta längre. Ni som känner mig vet att jag är en social jävel som hatar att vara ensam! Jag har knappt sett en levande själ där jag bor förutom tva afrikaner och en kines.. snälla ge mig en europe. Jag har gatt vilse 100 ganger i denna staden men det bästa sättet att lära känna en stad pa är att springa, sa varje kväll tar jag en springtur, springer vilse och springer i evigheter. Min säng är jätteobekväm sa jag har ryggskott, vem är frivillig att massera mig i svanken? Jag kan knappt ga, ser ut som en gamma tant. Detta inlägg skrev jag pa 30 sekunder, nu ska jag vandra hem och äta. Det är dödsvarmt här!


The end of the trainluff

Då har sista morgonen på resande fot kommit, klockan 12.05 går mitt tåg till Heilbronn, det tar bara 4.5 timmar så det känns soft. När jag kommer till Heilbronn måste jag gå och handla mat och nödvändiga grejer och imorgon ska jag sova läääänge. Hade jag vetat att Zürich är en större och livligare stad hade jag stannat där istället för att åkt till Bern. Den här staden är inget speciell tyvärr, ganska opersonlig och tillintetsägande. Invånarna vill nog helst inte ha några turister, de är inte särskilt hjälpsamma här, och jaa nu är det tillochmed turistbyrån jag pratar om. Men som jag skrev igår så är shoppingen kanon.

Jag blir koko i huvudet på Linux, jag kan inte installera BankID på min minipc så jag kan inte lämna studieförsäkran så jag får mitt csn. Om jag ens blivit beviljad csn, det vet jag inte. suck. Och var är mitt erasmusstipendie på minst 300 euro varje månad?! Har mailat för två veckor sen men inte fått svar. Internationella kontoret på högskolan dalarna är inte att lita på ska jag säga er. Sofia och Hanna hade inte fått tillräckligt med pengar och de vägrar svara på mail, hur svårt ska det vara?

Nu ska jag tillbaka till vardagen, om man nu kan kalla det vardag. Så mycket nytt, det tär på psyket att installera sig  på nya ställen och träffa nytt folk hela tiden. Jag måste gå till receptionen på skolan och registrera mig, fixa internet, skaffa mig ett tyskt mobilnummer, tyskt bankkonto och bla bla bla,, hmm kurslitteratur kanske?

Och så lite frukost på detta och sen posta vykort.


Shopping i Bern is the shit

Vill ni veta det bästa med att shoppa i Schweiz? Man har ingen aning om hur mycket man shoppar för, eller iaf inte jag som vet hur valutan ser ut. Men mitt bankkonto vet exakt hur mycket som spenderats, jag tycker han kan hålla det som en hemlighet så jag slipper veta :P Bern som stad kanske inte är den bästa jag varit i men shoppingen är toppen! Hit åker jag gärna igen och shoppar. En hel outfit har jag köpt. Höstkläder, jag älskar er! När jag bor i Tyskland har jag bara 4 timmars tågresa till Bern. Och hörru Sofia, du har bara 3.5 timmar hit! Ska vi ut och göra Bern? Jag tror nattklubbslivet här är rätt dugligt :P

Imorgon ska jag sova ganska länge, tänkte ta tåget klockan 13 till heilbronn så är jag hemma i lagom tid och kan fylla kylskåpet med mat och komma iordning lite. Jag måste gå till skolan och fråga efter internetuppkoppling också. Det ingår i hyran men har jag otur kanske jag måste vänta ett tag.
Nu ska jag ut och gå en sväng ner till floden! Lite picnic får det bli minsann :)


Moi i Bern. Ibland blir jag själv förvånad över min skönhet *host*

Shopping istället kanske?

Är nyss hemkommen till hostelet från en guidad tur genom gamla stan i Bern. En ganska dålig tour dessutom, guiden som var en tant på 60+ blandade tyska och engelska hej vilt, jag förstod inte så mycket. Fast det var nog inte så mycket att förstå, Bern är ganska ointressant. Eller så kanske det bara är jag som tröttnat på att springa runt och vara historisk av mig? Bern har en sevärdhet, världens äldsta klocktorn, ledsen att göra er besvikna men den var inte särskilt speciell. Jag ångrar nästan att jag lämnade Salzburg, jag känner mig instängd i Bern, man ser inte till bergen härifrån men de har en fin liten flod som rinner utanför gamla stan. Jag tror jag ska kolla in shoppingen istället för att kolla på gamla byggnader och häpnas över gamla katolska kyrkor. Jag har dock ett litet problem, jag förstår mig inte på den schweiziska valutan, hur räknar man? Jag kanske borde ta reda på det innan jag går ut för att spendera mina pengar :P
Jag kan tyska, men endast när jag är i Tyskland och Österrike, den Schweziska accenten är som svenskans skånska. Swiss deutsch är obegripligt och ibland vet jag inte om de pratar tyska eller franska.

Nähäpp mina kära vänner, det tar på krafterna att vara på resande fot. Imorgon åker jag tillbaka till Heilbronn, ska nog kolla upp om jag kan ta ett tidigare tåg än det som går klockan 17.

Lunch vore en bra idé nu :) sen shopping

Var har jag hamnat?

Jag tror jag är i Bern men jag är inte helt säker, är det verkligen Schweiz huvudstad? Är staden så liten som  guideboken säger? Ett ögonblick, jag måste googla. Tack Wikipedia, det är sant guideboken ljuger inte. Bern är Schweizs fjärde största stad med endast 127 000 invånare. Jag trodde bara det var stora städer som var huvudstäder. Det här är ingen storstad, men det kändes som det när jag ramlade rakt in i eftermiddagsrusningen igår. Fan staden har ju tillochmed tunnelbana. Jag var seg när jag satt på tåget igår, trodde jag slummrat till och vaknade av detta sms..


Luxumburg?! Hur hamnade jag där? Jag målade upp europakartan i mitt huvud och tänkte nää det är fan omöjligt, tåget går ju till Zürich. Men tänk om jag lyckats hamna i en vagn som kopplats bort från övriga vagnar och tagit mig till Luxemburg.. När man åker tåg ute i Europa måste man hålla ögonen öppna och kontrollera så att man inte sätter sig på en vagn som sedan på någon tågstation kommer kopplas bort för att färdas i ett annat väderstreck. Tittade ut genom tågfönstret, Alperna var fortfarande där, min mobil spelar mig ett spratt. Men Luxemburg, ja tack!

Ska jag vara helt ärlig vet jag absolut ingenting om Bern, jag har fått en miniguide i receptionen på hostelet, ingenting känns bekant. Jag vet dock numera att Berns gamla stad är ett UNESCO. Jag bor mitt i världsarvet. Solen skiner och jag ska bege mig ut på upptäcktsfärd i den lilla storstaden Bern.


Die Luxemburger


Angelicas lilla Salzburg-Guide

Har spenderat en hel solig dag på tåget i 7 timmar. Fortfarande lite seg efter nattens bravader.  Jag lämnade den idylliska  österrikestaden Salzburg och begav mig västerut mot  Bern där jag välkomnades av ett stortstadsvimmel i rusningstid. Hold your horses tänkte jag, här var det livat minsann.  Jag rekomenderar alla till att åka till Salzburg och självklart har jag knåpat ihop en liten guide till er :)

Boende: Jag bodde tre nätter på ett hostel som heter Yoho International Youth hostel. Priserna i Salzburg är dyra om man jämför med hostelet jag bodde på i Prag. För tre nätter i ett rum med 8 sängar betalade jag 630 svenska kronor. Men hostelet var top notch! Personalen var trevlig (eller iaf majoriteten), baren erbjöd snuskigt billiga priser och varje dag klockan 10.30 visade de filmen Sound of Music. Ett mycket ungdomligt hostel med backpackers från hela världen, passar utmärkt för oss som vill vara sociala. Här skaffar man enkelt vänner. Hostelet ligger 7 minuter från tågstationen och 8 minuter till gamla stan.

Priser: Salzburg är en relativt dyr stad och kanske inget för dig som har en platt plånbok. För en lunch får du betala ca 10 -15 euro (exklusive dryck). Priserna går väl att jämföra med Sveriges priser + lite till beroende på hur valutakurserna ser ut.

Sightseeing: Salzburg är en stad där det egentligen räcker med att strosa runt i gamla stan, sitta vid en fontän och äta glass, eller varför inte gå upp för branta backar till högt belägna kullar runt staden? Salzburg är känt för två saker, Mozart och Sound of music. Allt är döpt efter Mozart och ni måste köpa äkta Mozartkulor när ni besöker staden, finns att köpa exakt överallt. För en liten slant kan man besöka Mozarts födelsehus eller Salzburgs museum. Salzburgs katedral är värt ett besök och är gratis att gå in i. De australienska tjejerna jag träffade rekommenderade the Puppetshows (dockteater), uppträdandens varje dag, bland annat sound of music och Hans & Greta. För 37 euro kan man få åka på en 4 timmars Sound of Music tour då man åker runt till olika platser i Salzburg och till den lilla byn Mondsee för att se var scener från filmen spelats in. Man får även reda på massa saker man inte vet om filmen och hur det gick till vid inspelningarna. Dessutom är det singalong som gäller i bussen :)

Människorna: Salzburgarna är ett elegant folk minsann. Alla ser välbergade ut dessutom :P Staden är inte så ungdomlig utan det är faktiskt mest äldre folk som bor där verkar det som. De flesta förstår engelska och är väldigt trevliga.

Karlarna: Jag tror knappt det fanns några karlar i Salzburg, åtminstone inte under 30. Men äldre karlar, mmmm, rika karlar, mmm,.

Kollektivtrafik: Jag åkte inte kollektivt i Salzburg eftersom jag bodde sä nära till allt. Men jag vet att man kan åka både spårvagn och buss. Ta buss nummer 25 så kommer du till ett ställe där du kan åka linbana upp till en bergstopp.

Övrigt: Salzburg är definitivt den vackraste staden jag varit i. Allt är så rent! Det bästa av allt är nog nästan att alla public toilets är gratis och de finns överallt, fräscha är de dessutom. Salzburg ska man åka till om man vill ta det lugnt och njuta av Alpernas skönhet. Ingen partystad direkt.

Vielen dank!

You are so posh

Klockan är snart 7 och jag vet inte ens om jag sovit något, men hey vad gör det när man haft en riktig britt till sängvärmare, en från London dessutom. Ärligt talat så var jag tvungen att slänga ut honom från rummet, hans händer var överallt and that was really annoying. Typiskt mig att vara så tråkig ;)
Kvällen blev sjukt trevlig, den tyska tjejen bjöd mig på vin flera gånger om för de tog tyvärr inte kort i puben. Danke Deutschland! Vi satt och spanade efter godbitar, utan resultat dock. Förutom en som vi misstänkte var gay. Men som en skänk från ovan landade 5 brittiska killar vid bordet bredvid oss, vi var lyckliga jävlar som fick joina dom. Ni vet väl hur mycket jag älskar britter och den brittiska accenten? Hah min brittiska accent är inte så dålig den heller, dock retade de mig lite för att jag min brittiska is very posh,, ohh you sounds like the queen mother, mohahaha. Kanske det kanske. Ett härligt gäng det där minsann. Sedan kom två kanadensare och joinade oss. Den ena lovade mig att spara till långt hår så han ser ut som en australiensk surfare, vi ska träffas igen om 5 år när håret växt ut. Två australiensare joinade oss senare, en full 19-åring och en som ville ligga med mig, typiskt. Fan kan man aldrig få vara i fred nån gång?! :P
Nu ska jag vila ögonen i 10 minuter innan jag går för att äta frukost. Mitt tåg till Bern går klockan 10.

Ich bin einen apfel!

The Hills Are Alive

Jag kan inte bestämma mig för om det är vatten eller berg jag gillar mest, nu menar jag inte att äta förstås utan att vila ögonen på :) Jag älskar bergen. Har man inte sett Alperna har man inte levt ett fulländat liv, bergstopparna är min nyfunna kärlek. Efter att ha tittat på Sound of music hade solen tittat fram och jag gick ut för att äta lunch. Hamnade på en mysig restaurang med Österrikes hetaste kypare, jag kunde inte sluta flirta med honom, mmmmm. Åh undra om han kan joddla.. det kunde busschauffören på Sound of music turen igår, det var ballt minsann. Efter lunchen började jag min vandring upp till en bergstopp, det kändes i benen och svetten rann längs med ryggraden, men upp på toppen kom jag, och wow. Jag låg i gräset i säkert två timmar, åt Mozartkulor och beundrade utsikten. Ja det är väl klart att jag ätit Mozartkugeln :P 3 stycken köpte jag till råga på allt, tro mig de är mastiga. Igår åt jag Apfelstrudel mit vanilia sauce, väldigt äösterrikiskt minsann, jag som trodde äppelpaj var svenskt. Jag har gått och nynnat på the hills are alive hela dagen, den är för tillfället min nya favoritlåt. Helst hade jag velat ställa mig uppe på bergstoppen och vrålsjunga sången men det hade troligtvis fått bergen att rasa.


Bergsvandraren Angelica i egen hög person med Alperna i bakgrunden.


Jag låg i gräset och filosoferade, det var varmt och skönt ute och fåglarna kvittrade.


Först gick jag till det vita slottet för att se på utsikten, det visade sig att det kostade 7 euro att gå in, jag hade inga pengar på mig, jag hade gått hela vägen upp i onödan men lite motion har aldrig skadat någon.


Världens lyckligaste Angelica med scarfsen som hon köpte i Prag.

När jag kom hem till vandrarhemmet hittade jag en ny vän på rummet, hon är från Tyskland. Klockan 20.00 har vi en date, vi ska ner till baren och dricka vin, eller rättare sagt jag för hon ska dricka öl. Den första frågan hon frågade var om det fanns några heta killar på vandrarhemmet,, jag insåg då att jag gått på alldeles för mycket sightseeing och glömt att spana i baren. Det får bli mitt uppdrag för ikväll.

Auf Wiederschauen som man säger i Österrike!

Livsnjutaren

Visst är livet alldeles för bra ibland? Varje morgon när jag vaknar måste jag nypa mig i armen för att försäkra mig om att allt inte är en dröm. Idag är det lite mulet i Salzburg, jag har precis ätit frukost här på hostelet. 6 indiska kvinnor sitter bredvid mig och tjattrar om sound of music. Det här vandrarhemmet är väldigt internationellt, de australienska tjejerna har åkt vidare till Zürich så nu är jag ensam i mitt rum. Eftersom det är mulet idag och söndag då inte så mycket är öppet tänkte jag se på Sound of Music som visas här på hostelet klockan 10.30 varje dag.

Jag ska vrålplugga tyska så att jag kan åka till Salzburg och jobba, det är verkligen världens vackraste stad. Men hur ska jag kunna lära mig tyska när ingen pratar tyska med mig??!!! När jag pratar tyska med österikarna svarar de mig på engelska. Vafan! Det blir jag inte mycket klokare av. Min tyska skolaccent kan inte lura någon, men det betyder inte att jag inte förstår tyska. Haha jag låter verkligen som en lärobok när jag pratar tyska, korrekt tyska skulle man väl kunna kalla det. Jag låter precis som tanterna och gubbarna som pratar på kasettbanden som man fick lyssna på i skolan. Guten Abend, woher kommen Sie? Ich komme aus Schweden, und Sie?

Luften är så ren här i Österrike, jag tror tillochmed den är renare än i Sverige, det finns en sjö här som man kan dricka vattnet ur,, bara att fylla på vattenflaskan med andra ord :) Åh jag är så avundsjuk, såg på Eriks bilder på facebook, han har börjat plugga i Innsbruck, det såg jättevackert ut! Jag hade också tänkt plugga i Innsbruck, det var mitt andraval men jag kom ju in i Heilbronn mitt första val. Heilbronn är vackert men Innsbruck har Alptoppar :(


Marabell Garten und Marabell Schloss im Salzburg. Det här är trädgården som Maria och von Trapps barn springer runt i och sjunger Do re mi. Känner ni igen den?


Förstår ni varför jag är kär i Salzburg?! Det är så vackert!Salzburg I am in fucking love with you

I am speechless. Jag har aldrig sett en stad som är så vacker som Salzburg, oemotståndlig är den!  Varför blev inte jag född till en alpflicka  och uppväxt i en koja  på någon alptopp? Det finns ingen rättvisa i denna världen. Jag ska kolla upp jobbmöjligheter i Salzburg inför nästa sommar, ja det är sant, så kär är jag. Det har varit fint väder idag, igår hade det tydligen varit regnigaste dagen på hela sommaren så jag hade tur. Salzburg är känd för två saker, Mozart och Sound of Music. Idag var jag på en 4 timmars Sound of music tour med buss som tog oss till ställen där delar av filmen spelats in. Guiden var brittisk och hon var sjukt rolig! Jag älskade hela resan och smålog för mig själv. Jag har sett så många fina ställen idag så mina ögon är helt vimmelkantiga. Salzburg ligger precis vid Alperna, jag älskar det.

När jag var i Marabells garden i förmiddags bad jag en kvinna ta en bild på mig, hon var kanadensare och vi pratade en hel del. Hon frågade om mina studier och så gav hon mig sitt visitkort och information om hennes företag som är etablerat lite överallt. Jag fick informationen på en dvd så jag får väl läsa den när jag kommit hem till tyskland. Hon tyckte jag skulle maila henne när jag rest klart. Det är lika roligt varje gång när någon frågor hur jag har råd att plugga utomlands, denna fråga är mycket vanlig "Who pays for you?" Varav jag svarar, "oh the government". "Whhhat? the government??" Jag glömmer bort ibland att vi svenskar är lyckliga jävlar som får gratis utbildning. Haha kvinnan frågade om jag var väldigt smart eftersom staten betalar min utbildning,, jag orkade inte förklara att alla i sverige har rätt till gratis utbildning så jag nickade på huvudet och sa yeah I guess so. hahahahaha det var humor.

Klockan är bara strax efter 21 och jag skulle lätt kunna somna för natten. Jag delar rum med tre australienska tjejer, de ska resa runt  i hela världen i 6 månader, det hade jag aldrig orkat. De har sparat ihop pengar till resan i 5 år.

Jag vill bo i Salzburg, jag frågade guiden om det var dyrt. Jajamensan sa hon fast det beror ju på vad man jämför med. Alla tror att allt är dyrt i Sverige, så är det väl inte? Jag har pratat med flera, de australienska tjejerna bland annat och alla undviker att åka till sverige för att de hört att allt är så dyrt där. Jag försöker övertyga dom att det inte är det. Det är som vilket västland som helst. Det här vandrarhemmet är top notch, hade jag inte varit så seg hade jag nog gått ner till vandrarhemmets pub och tagit ett glas vitt och minglat med de andra resenärerna.

Tågresan igår till Salzburg var btw väldigt seg, 7 timmar på samma tåg. Ett omodernt tåg dessutom med äckliga toaletter, ett tjeckiskt tåg. På tåget träffade jag en polack som jobbat i Borlänge och Gällivare. Världen är liten den.

Gah nu slocknar jag! Jag har tagit mod till mig att kolla mitt pengasaldo,, fan man spenderar mer än vad man tror :P Tur att jag är rik! Alla tror att jag är stenrik för att jag är svensk,,, ööö eller inte. Men de får ju gärna tro det ;)

Vem vill åka till Salzburg med mig nästa sommar och jobba på en alptopp?

Angelicas lilla Prag-guide

Nu har jag lämnat Prag och tänkte därför sammanfatta min resa dit med en liten miniguide, bra va? :)

Boende: Jag bodde på ett av Prags billigaste vandrarhem Hostel Friendship, 79 svenska kronor per natt. Priset talar väl för kvalitén antar jag? Vandrarhemmet dög till att sova på, inget mer. Har du svårt för att sova till hög ljudvolym är detta hostel ingenting för dig med tanke på att järnvägen går utanför fönstret med bullrande tåg varje kvart. Förutom det lilla köket finns inga allmäna ytor att röra sig på så det är ganska svårt att träffa folk såvida man inte går och knackar dörr. Tror inte det var så många som sov där när jag var där. Ägaren till hostelet är en hjälpsam gubbe som är där 24h, dock röker han inomhus 24h också så ingenting för en rökallergiker. Från hostelet är det endast ca 15 minuter gångväg till gamla stan, lätt att hitta om man kan läsa kartor vilket inte jag kan. Hostelet ligger på en bakgata men det kändes säkert att gå där på kvällarna ändå. Sammanfattningsvis är detta ett hostel för den som vill spendera pengar på annat än boende, gillar ljudet till godståg och vill ha gångavstånd till gamla stan och alla sevärdheter.

Priser:
Som ni säkert redan vet är Tjeckien ett billigt land. 100 tjeckiska kronor motsvarar ca 44 svenska kronor. Inte alla affärer tar emot kort men det finns gott om bankomater, det heter bankomat på tjeckiska också. Allt är så billigt att man spenderar hela tiden, detta har resulterat i att jag inte vågat kolla mitt banksaldo vilket jag kanske borde göra. Det är turister som mig som får Prag att gå runt :P En flaska vin kostar ca 30 kronor och öl om man nu dricker det är skrämmande billigt. Att äta ute kostar dig några småslantar, du kan få en hel måltid med dryck för runt femtiolappen. Väljer du att gå till en lite finare restaurang som tjeckerna klassar som dyr är detta endast ett medelpris för en svensk. En resa till Prag behöver inte kosta mycket alls! Som lite kuriosa kan jag berätta att tjeckerna vill införa euro men just nu tillåter inte landets ekonomi det.

Sightseeing:
Prag är en gammal stad med mycket sevärdheter. De mest kända sevärdheterna är slottet och Charles bridge (Karlsbron). Slottet är verkligen värt ett besök då man får utsikt över hela Prag därifrån. Jag rekommenderar er till att ta en gratis guidad tur som går dagligen klockan 10.00 och 13.30. För inga pengar alls får man en rundtur genom hela stan och man får lära sig allt om byggnaderna och om Prags historia. Något man måste göra när man är i Tjeckien är att gå på dockteater med marionettdockor och opera. För den som tycker om öl kan man få gå på en ölrunda genom stan.

Människorna:
Ja vad ska man säga om tjeckerna? De är som svenskar, lite stela och reserverade, söker inte gärna ögonkontakt men behöver du hjälp försöker de hjälpa så gott det går. Språksvårigheter kan uppstå då tjeckernas engelska är lite knagglig. Detta beror på att engelska har bara undervisats i Tjeckien i ca 20 år.

Karlarna: Säga vad man vill om de lite stela tjeckerna men karlarna är något att hänga i julgranen minsann. Ohlalalala. Inte visste jag att tjecker kunde vara så heta! De är stiliga som få. Svårt att förklara men de ser så stolta ut, raka i ryggen, blicken riktad rakt fram, höga kindben och plutande läppar, japp så skulle jag vilja beskriva en tjeck :P

Kollektivtrafik:
I Prag är det gångavstånd till det mesta men om du vill åka kollektivtrafik kan du köpa ett dagkort för endast 44 svenska kronor. Spårvagnen rullar hela tiden och är nog det enklaste sättet att ta sig fram på om man inte vill gå.

Övrigt:
Prag är ett mellanting mellan en öststad och en väststad, kanske det som gör staden speciell. Jag föredrar väststäder och ansåg Prag vara lite överskattat. Men Prag var en bra stad. En lugn stad måste jag nog säga att den var, inte så mycket jippon och ståhej. Ni kanske inte håller med men det var det intrycket jag fick. Prag är värt ett besök men höj inte staden över skyarna!

Nu kära vänner ska jag gå ut och se vad Salzburg har att erbjuda :)


Spindlar i duschen och vilse igen

Nar jag vaknade i morse hade en paokning skett i sovsalen, sen i onsdags har det bara varit jag och de tva turkarna dar, idag vaknade jag upp med tva tyska killar. Sa tyst som mojligt tog jag mina klader och gick for att duscha. I duschen mottes jag av tva gigantiska spindlar som klattrade pa vaggen. Jag ar livradd for spindlar, mitt hjarta stannade och jag sag doden i vitogat. Duschade sa snabbt som mojligt for att reta upp spindelfamiljen. Jag rusade ut ur duschen med den minimala handduken och kladerna i handen, varnade tjejen som stod i ko. Hon var lika radd hon, hennes manliga van fick darfor doda spindlarna. Just darfor regnar det i Prag idag. Men spindlarna ar doda och jag ar lycklig.

Finns det kurser i hur man laser kartor? Jag behover en sadan kurs. Kartor ar lika ologiska for mig som matte ar. Forsokte hitta till tagstationen, hittade inget overgangsstalla och fick darfor riskera livet och rusa over motorvagen i rusningstrafiken. Dor jag sa gor jag tankte jag och tog ett djupt andetag. Kom fram till ett postkontor dar jag posatade vykort till familjen, fragade tjejen i kassan efter tagstationen, den lag till hoger om postkontoret. Det visade sig dock vara fel tagstation och jag fick en vagbeskrivning till the main trainstation. Den stationen ar tamefan ologiskt bygd, jag gick vilse aven dar. Stationen ar stor som en flygplats typ, allt star pa tjeckiska sa jag fattr ingenting. Hur kan man inte ha internationella skyltar pa en tagstation i en huvudstad? Jag ska andra varlden, jag vill ha en engelsksprakig varld. Jag berattade lite igar om hur det var i tjeckien under kommunismen, pga av kommunismen undervisades inte engelska i landet, istallet fick de lara sig ryska. Detta har resulterat i att det bara ar den yngre generationen som kan engelska sa for att kunna fraga nagon efter vagen maste man forst leta reda pa en 80 eller 90talist. Uselt.

Nu har jag iaf last in min ryggsack pa tagstationen sa nu ar det bara att hoppas pa att jag hittar till bagageinlamningen nar jag ska med taget till Salzburg klockan 17.15 annars blir det liksom svart att fortsatta tagluffen. Taget till Salzburg tar 7 timmar med snabbtaget, inga byten, JIPPI! Fast 7 timmar pa samma tag later hemkt maste jag saga. Maste inhandla matsack!

Jag har inte kunnar anvanda min egna dator eftersom vandrarhemmet inte haft WiFI men om jag inte minns fel har vandrarhemmet i Salzburg det. Jag lovar att slanga upp lite bilder pa facebook da!

Tjeckisk dockteater och gulaschsoppa

Kvallen som blev till en tjeckisk afton inleddes med ett glas vitt och gulaschsoppa pa en restaurang nara Charles bridge. Jag var ju tvungen att prova nagot ur det tjeckiska koket. Istallet for i skal serverades soppan i ett brod, det var asgott och vinet var mmmm. Jag som ar sa kulturell av mig borde lara mig dricka rott vin, det kanns mer vuxet pa nat sett och nar jag dessutom kommer bo ett halvar i tysklands storsta rodvinsdistrikt sa jaa varfor inte. Efter soppan och vinet fick jag en present av den mycket charmiga kyparen, en shot fick jag, den varmde fint.

Jag skrev i forra inlagget att jag skulle pa teater, Don Giovanni. Klockan 20.00 satt jag bankad pa en liten teater langst upp i ett gammalt hus i gamla stan, det var som att ha hamnat pa 1800talet. Det var en tjeckisk dockteater med marionettdockor som sjong opera. Det var en magisk stund for mig, operamusik ar vackert om man lyssnar med ratt ora. Dockorna kandes levande och de var underbart underhallande. Aker ni till Prag, ga pa dockteater for det ar verkligen nagot speciellt. Gustav Svensson fran Vivalla borde lara sig uppskatta tjeckisk dockteater istallet for Scooby Doo. Jag vill kopa en marionettdocka men fragan ar om jag orkar slapa runt pa den nar jag drar vidare pa min tagluff, det tal att tankas pa.

Prag by night ar sa vackert att ja jag borjade tillochmed grata en skvatt nar jag for att komma hem till vandrarhemmet passerade Old Town Square dar hastar star uppradade for att fa kora runt pa turister i vagnen. Jag ar verkligen ingen hasttjej men hastarna sag sa sagolika ut sa det var vart en liten tar. Men herre gud Angelica du later nastan lite sentimental! Ahhhh pa tal om skonhet, pa den guidade turen jag tog i morse fick jag ga in i en katolsk kyrka. Nej, nej inte for att bikta mig vilket jag sakert skulle behova, det var utsmyckningen och en gammal rutten hand jag skulle kolla pa. Jag ska beratta historien om den ruttna handen en annan gang. Det jag skulle beratta var att den katolska kyrkan var den finaste kyrka jag nagonsin satt min fot i. For ett ogonblick overvagde jag bade konvertering och aktenskap. Om jag nagon gang mot formodan skulle gifta mig ska det vara med en katolik i en katolsk kyrka. Tycker inte ni ocksa att katoliker verkar vara lite exotiska?

En dag kvar i Prag, nu ska jag upp till rummet och sova och vila mina stackars fotter.

Guten nacht! Ps. Jag saknar er redan dar hemma i Schweden. Ds.

Pa besok hos presidenten

Kara blogglasare, jag kan borja inlagget med att jag njuter av Prag till fullo trots att mina fotter varker efter mycket promenerande. Vadret idag har vaxlat mellan sol och regnskurar. Den guidade spokturen igar var en liten besvikelse, jag fick inte se nagra spoken eller hora nagra skrammande berattelser om the haunted Prague. Guiden babblade mest om arkitekturen pa byggnaderna, inte sa skrammande nej. Han var en flummig fan den dar guiden.

Vaknade upp i morse i ett mulet Prag, inget vader kan forstora min resa. Tog en frukost i lugn och ro pa Starbucks och tittade pa forbipasserande morgonstressade affarsmanniskor. Sa dar ska jag ocksa stressa runt i en storstad nar jag ar ute och vimmlar pa arbetsmarknaden. Kan ni gissa vad jag gjorde efter frukosten?

Det blev en guidad tur! En gratis tur dessutom och som om inte det vore nog var jag den enda som gick pa turen sa jag fick en private tour som handlade om Prags historia och lite allmant om Prag. Ja jag vet, jag kan inte fa nog av guidade turer. Men kan ni forsta hur allmanbildad jag ar nu? Tro mig, det ar en plaga att ga pa sightseing med mig, jag vill titta pa allt som har en historisk bakgrund att beratta. Guiden berattade om hur det var i Tjeckien under kommunisttiden som varade fram till 1989 nar Berlinmuren foll. Innan dess fick inte tjeckerna aka till vastlanderna, de kunde inte kopa bananer, apelsiner eller andra exotiska frukter, de kunde inte kopa Coca Cola, godis fran Haribo, inte ens jeans kunde de kopa. Kommunisttiden maste varit hemsk och det ar ju inte alls langesen som Tjeckien blev fritt fran kommunismen. Ni ser ju hur allmanbildad jag ar.

Nagot som man maste besoka nar man ar i Prag ar slottet dar presidenten bor, hur han nu vill bo dar forstar jag inte med tanke pa alla turister som vandrar pa hans bakgard. Slottet ligger hogt upp pa en kulle, jag gick och gick pa kullerstenbelagda gator, trodde aldrig jag skulle komma fram. Jag misstanker djupt att herr President inte promenerar till sin lya. Dem stravsamma promenaden var vard alla mode for oj vilken utsikt. Man sag hela Prag darifran, vackert! Jag blev nastan lite kar av allt det fina, ja nastan sa att jag tillochmed borjade hangla med mig sjalv helt tagen over hur romatiskt det var uppe vid slottet. (mohahaha). Romantisk resa till Prag nagon?

Jag hittade ett leksaksmuseum som jag bara var tvungen att besoka, de hade en enorm samling med barbiedockor. Gamla leksaker ar faktiskt valdigt intressanta att titta pa, tro det eller ej. Jag brukar forestalla mig hur barnen under andra varldskriget lekte med soldater i tenn. Ja, jag vet jag ar en tont, en riktig klassisk tont fast en snygg sadan forstas. Min nast hogsta drom efter att bli en framgangsrik och beromd VIP forstas ar att bosatta mig i en gammal slottsruin (stenhog) med bara mig sjalv, en historiebok och en flintasten sa jag kan gora upp eld. Jag varnar er, jag ar en mycket trakig person innerst inne.

Trakigheterna ar inte slut an.. Jag har kopt biljett till en teater ikvall. Don Giovanni, jag vet inte annu om det ar en tjeckisk dockteater eller om det ar en opera. Tjeckernas oversattning kan ibland vara lite weird. Hah det ska bli lajbans det dar.

Nu kara vanner ska jag inte uppehalla er eller stolen pa internetcafet nagot mer. Tror minsann jag ska ga och se om jag hittar nat att ata.

Cheers mate!


Vilse i Prag och guidad tur i Judeghettot

Igar nar jag och grabbarna var ute och kopte alkohol visade de hur man kommer till Old Town och alla turiststrak, jaja sa jag, jag har en karta sa jag hittar nog. Det dar sa jag innan jag insag att jag ar ju varldshistoriens samsta kartlasare. Jag tog mig ner till floden, gar jag langs med den har sa borde jag komma fram till Karlsbron, jag gick och gick i flera kilometer. Jag gick givetvis at fel hall, det ar aldrig nagon som berattat for mig att man ibland maste vanda pa kartan for att lasa den ratt. Glad i hagen vande jag och traskade i ratt fardriktning. Dar var den, den pampiga bron som var mer overbefolkad av turister an vad Millenium bron i London nagonsin varit.

Igar nar jag kom till Prag var mitt forsta intryck att satan vad den har staden ar overskattad, lite skitig och ostrukturerad liksom. Alla pratar om Prag och hur fint det ar dar sa varfor tycker inte jag det? Det var mitt forsta intryck det. Staden haller pa att overtyga mig om vilken bra stad den ar, han har overtygat mig. Prag ar battre an vad forsta intrycket visade men mer aterstar att se.

Efter att ha vandrat runt i timmar joinade jag en guidad tur. Jaa det ar sant, jag alskar allt historiskt, det ar spannande sa vad passar inte battre an en guidad tur? Jag gick snallt fram till guiden for att anmala mitt intresse. Ah ar du fran USA fragade han. Oh hmm ah naa.. guiden maste tyckt att jag var fet som en amerikan sa jag tog ett djupt andetag, drog in magen sa gott jag formagade och pressade fram mellan sammanbitna tander, No I am from Sweden. Ahhh Sweden, HEJ! Alla alskar svenskar vart man an kommer, det ar liksom lite exotiskt med kylan. Guiden presenterade mig for guidegruppen pa 8 pers som the lovely lady from Sweden,, ahhh Sweden. Pjuh, guiden hade redan glomt att jag fran borjan liknade en fet amerikan. Guidturen gick genom The old Jewish town, jag fick lara mig allt om de tjeckiska judarnas situation fran flera arhundranden tillbaka. Vi fick ocksa besoka tva synagogor som numera var museum. Turen varade i nastan tva timmar och nu vet jag allt om judeghettot. Ghettot som var da ar nu for tiden bostadsomrade till rika manniskor i Prag, eller VIP som guiden sa fint beskrev det. Jag langtar efter den dagen da jag kommer passa in i kategorin VIP.

Och nu kara vanner ska ga pa en till guidad tur, en spoktur i the haunted Prague. Prag sags vara en hemsokt staddar det vimlar av spoken och gastar,, detta aterstar att se.

Jag avslutar inlagget med att saga Viva la France och mer guidade turer at folket!

Praha 2009 Swedish Cup

Igar var jag i Tyskland, idag vaknade jag upp till ljudet av en jarnvag i Prag. Ar det inte harligt sa sag. Jag kom till Heilbronn igar vid kockan 07.00, ringde Luzie och fragade nar jag kunde hamta nyckeln, jag fick hamta den med en gang :) Trevlig tjej det dar. Det var skont att lamna av min stora resvaska sa nu har jag bara en ryggsack jag reser runt med.

Klockan 12.05 bar det av till Prag, hamnade i Nurnberg dar resten av resan gick med buss som tog 3.45 timmar, jag var helt slut och lyckades sova en timma iaf. Busscahuforren var dodligt snygg. Nar jag kom fram till Prag var klockan 18.30 och jag mottes av 30 graders varme, sol och mangder med turister. Vralhungrig var jag dessutom sa jag tog ett sakert kort och kakade pa donken.

Tog en taxi till vandrarhemmet for att slippa ga vilse, hehe bra tankt av mig. Vandrarhemmet ligger pa en liten bakgata precis vid jarnvagen, lite rough ar det allt men man far vad man betalar far. Jag betalar 79 kronor per natt for att sova i en sovsal for 9 pers, vi var bara 5 som sov har inatt. Gubben som jobbar har visade mitt rum dar jag mottes av tva killar. Sweden, sweden sa gubben och pekade forst pa dom sen pa mig. Erik och Christoffer fran Stockholm, tva mycket goa killar som jag spenderade hela kvallen med. Vi inhandlade ol och vin pa den lokala alkoholkiosken. Vi satt pa rummet, drack och spelade Domino. Jag vann Praha 2009 Swedish Cup och jag var stolt som en tupp, haha. Idag bilar de genom Polen for att komma till Sverige med farjan, de har varit ute pa roadtrip i tre veckor i europa. De gav mig lite tips pa vad jag borde gora och se nar jag ar i Prag sa nu ska jag ut i den gassande varmen och turista som aldrig forr!

Lite frukost forst kanske..
Oh btw, en flaska vitt kostar ca 30 kronor har, jag mar bra som en prinsessa >)

Tågluffar-Angelica i Stuttgart

Den här resan den började ju bra. Eller inte! På Nässjö station öppnade de biljettluckan 5 minuter tidigare enbart för att jag skulle hinna med mitt tåg, bra service där. Satte mig med pirr i magen och sönderstressat hjärta på x2000 ner mot Köpenhamn där jag skulle byta tåg mot Hamburg. Är det någon som blir förvånad över att SJ alltid är sena? 20 minuter för sent rullade tåget in på perrongen, 10 minuter efter att mitt tåg mot Hamburg avgått. Jag trodde inte det var sant. Till råga på allt är danskar ett tämligen otrevligt folk, ingen service där inte. Kopplade upp mig på internet och letade ny resrutt, nu 17 timmar och 5 byten senare sitter jag klockan halv 4 en tisdag morgon på tågstationen i Stuttgart. I en varm och skön väntsal med en snarkande somalier på bänken bredvid. Kan knappast bli bättre. Var tvungen att avboka vandrarhemmet som jag skulle sovit på inatt, fan vad skönt det skulle vara att sova i en säng just nu, min kropp är alldeles stel efter att halvsovit på tåget.

Men jo visst är det spännande det här, man vet aldrig riktigt vart man hamnar. Satt och tjuvlyssnade på två ynglingar från Sverige på tåget mellan Fredricia i Danmark till Hamburg. De skulle luffa ner mot Amsterdam - Portugal - Barcelona och Marseille. Min resa till Prag - Salzburg - Bern är inte helt usel den heller :)
När klockan är 7 ska jag slänga iväg ett sms till Luzie som ska visa mig mitt studentboende och böna och be om att få nyckeln innan klockan 10, har jag tur hinner jag sova en timma innan jag drar vidare mot Prag.

Det är skönt att tågluffa själv, den enda man behöver ta hänsyn till är sig själv, MEN jag funderar på om jag glömt hur man pratar, inte många meningar jag utbytt idag inte. Måste öppna munnen och se om det kommer något ljud. (Det gjorde det). En dansk fösökte starta en konversation med mig, jag satt bara och gapade och nickade lite förstående. Jag förstod ingenting.

Jag kan föra enkla konversationer på tyska men jag är lat och pratar engelska. Jag var duktig och ansträngde mig lite, jag har sagt min första mening på tyska i Tyskland till en tysk tågkonduktör "Ich fahre nach Frankfurt" Danke!. Framsteg.

Jag håller alla mina tummar för att jag hinner med alla tåg imorgon! En sträcka till Prag går med buss på tre timmar. Hoppas det inte är en tjeckisk chaufför, han kanske kör ihjäl mig.

Jag har betalat 5 eoru för att kunna koppla upp mig på internet på min laptop för 30 minuter, allt för att jag ska kunna uppdatera er om var jag befinner mig :) Nu vet ni, jag är i Stuttgart! Tysklands tionde största stad.

Bis dann meine Schnuckis! (vi ses mina älsklingar)


RSS 2.0