I väntan på att nagellacket ska torka..

Har lackat naglarna svarta dagen till ära. Tack Malin för att du lärt mig lite kuriosa om Valborg. Jag ska sprätta chamapangekorkar och skrämma bort häxorna.

Medans nagellacket torkar passar jag på att göra en intressant lista om mina sexvanor som jag hittade på denna bloggen http://swedishbrunette.blogg.se/

Är du oskuld? i min ungdom var jag det men icke längre
Någon gång haft sex med samma kön? nej, jag är lite rädd för andra tjejers underliv
När hade du sex senast? humdidum,, ett par veckor sen
Vem hade du sex med senast? Superhemligt, sekretessbelagt och preskriberat
Haft sex på offentlig toalett? Ja och det var till och med bra..
Haft sex i duschen? Ja, men det är ingenting för mig
Kollat porrfilm? Ja i utbildande syfte
Haft sex i snön? Nej, usch vadd kallt
Haft trekant? Några stycken har man väl hunnit med
När blev du av med oskulden? 15
Haft gruppsex? Nope
Haft sex på öppen plats? Ja
Drömt sexdrömmar? Ja
Blivit påkommen när du haft sex? Ja det händer nog även den bästa
Haft sex i en bil? Nä men på bilen
Sugit av någon? Ja
Slickat någon? Nej
Hur många har du haft sex med? Tillräckligt många för veta hur det fungerar
Hur många av dom var killar respektive tjejer? endast killar
Haft sex i någon annans säng? Ja
Ångrat att du haft sex med någon? Ja, men det är faktiskt bara en jag ångrar,, gjort är gjort
Haft sex på stranden? Nej
Vem tog din oskuld? en gammal pojkvän som jag var tillsammans med halva mitt liv
Har du tagit nåns oskuld? Ja, tre stycken .
Haft kk? Hmmm, njaa, kanske
Haft sex med någon annans flick/pojkvän? Ska man behöva fråga först om den potentiella sexpartnern har flickvän? Karljävlar!
Tänkt på någon annan när du haft sex? Japp
Haft sex i någons förälders säng? Ja
Haft sex i sjö/hav/pool? Ja, sjö
Haft sex med någon kompis bror/syster? Förbjuden frukt är den bästa frukten
Somnat under sex? Haha ja det kanske har hänt,, men bara slumrat lite
Haft sex när det är andra i rummet?  Ja
Varit med någon som är äldre än dig själv? Ja!
Varit med någon som är yngre än dig själv? Jajamensan, lammkött!

Vintern rasat ut

Valborg är vår för mig, det är grönt ute och solen skiner. Det enda som fattas är ett glas vin i min hand, men Millan min roomie tyckte att det var lite väl tidigt att börja nu så jag hejdar mig en timma eller två. Sitter här och trallar på vintern rasat ut, kommer ni ihåg när man gick i grundskolan och samlades på skolgården för att sjunga in våren? Idag ska jag vina in våren.


Vet ni varför vi firar Valborg? En kvinna vid namn Valborg föddes år 710 någonstans i norra Europa. Enligt legenden var hon dotter till den store kungen Richard, men hennes namn påminner mer om att hon har en celtic, tysk eller skandinavisk bakgrund. Den mest vanliga tron är att hon föddes i nutida England. Hon dyrkades som befordrare av markens fruktbarhet, och hennes namn sammankopplades med hedniska vårseder kring första maj - på så sätt hamnade hon i vår kalender. Valborg firas inte bara i Sverige utan också i Finland, Estland, Lettland, Tjeckien och Tyskland.  Den mest sannolika anledningen för varför spridningen av valborg blev så stor var nog att
resten av Europa ville ha ännu en festdag! I gengäld av detta fick högtiden namnet Valborg,
från helgonet bara för att högtidligheten skulle bli mer accepterad av den katolska kyrkan.
Det fanns förmodligen ingen religiös betydelse överhuvudtaget med undantag för en liten
hake när Skandinavien påstods vara kristet. I dag är Valborg firad utan paralleller till den
kristna kyrkan eller religionen.

Hur ska ni fira Valborg?


Stackars Valborg

När ni läser detta inlägg (dagens andra inlägg) kolla då till höger på skärmen där det står dagens namn. Mariana?! Vad hände med Valborgs namnsdag?! Har de plockat bort Valborgs namnsdag för att sätta dit ett albanskt namn istället? Är det det här som är globalisering? Eller kanske bara helt enkelt gammal vanlig hederlig invandring..

Grattis Kungen på födelsedagen! Hur mycket fyller han?


Valborgsmorgonbestyr

Kära läsare, klockan är nu i skrivandets stund 08.13 och fröken Angelica Karlsson har varit vaken i 2 timmar. Jajamensan, har man mycket att göra måste man stiga upp samtidigt som sängskvalstrerna drar sig tillbaka. Kl 06.20 var jag ute i den friska morgonluften och sprang, blev dock lite promenerande också för jag var lite seg efter springturen igår kväll.. hur fan ska jag klara av att springa London Marathon när jag knappt kommer framåt? Jag måste införskaffa mig ett par riktigt bra löparskor. Har tillochmed hunnit handla på hemköp, det öppnar kl 07.00 så det hade precis öppnat när jag sprungit klart. Så nu är engångsgrill och lax inhandlat tills dagens grillning. Borlängetjejerna kommer strax efter 12, då ska de besöka bolaget och trängas i köerna som jag förutspått, sedan blir det chill vid kålgårn hela dagen.


När man är ute och springer måste man se lite piffig ut, lite rosa piffar alltid upp.

Jag fick en chock när jag hällde tevatten i glaset, pang sa det och vattnet flöt ut. Ska inte ett latteglas klara värme?

London Marathon 2010

När jag bodde i London 2006 var jag och min kompis Emma och tittade på London Marathon vid målgången i St James Park som ligger vid Buckingham Palace. Jag minns det som det var igår.. jag sa att år 2010 ska jag springa London Marathon. Just då kändes det så avlägset, men åren har rullat på och om ett år är det 2010. Den 25 april 2010 går London Marathon av stapeln. Har jag bestämt mig för att göra något, då gör jag det. Jag har anmält mig till London Marathon 2010. Det här kommer bli en riktig utmaning och jag älskar utmaningar.
Vem tar emot mig vid målgången med blommor och champange?!

Vill man så kan man.. ett marathon är väl en baggis ;)


Fatta känslan av att springa med så här många människor.

En helt vanlig kväll

Efter jag ätit hoppade jag in i duschen och nu luktar jag sådär oförskämt gott. Någon som vill komma och sniffa lite? Jag tror minsann det är dags att skaffa mig lite kroppskontakt inom snar framtid. Det börjar bli dags.
Ikväll har jag tillbringat massa tid med mig själv, Millan har varit och spextränat men nu har hon kommit hem så nu sitter vi vid köksbordet mitt emot varandra med varsin laptop.. Så är det att vara social år 2009. Jag har druckit två liter te och kissar hela tiden. Har fått till en härlig julstämning i fel årstid med tända ljus och chaité. Sitter och gör massa viktiga ärenden på nätet och nu tog jag mig en bloggpaus.


Tända ljus är mysigt oavsett vilken årstid det är


Ett stort glas med chaité.. Ni kommer väl ihåg hur mycket chai jag överkonsumerade i julas? En apelsin hade suttit fint till det här.


Viktiga ärenden, eller hur var det? Vad gjorde människan innan facebook kom?

Svettiga armar

Har varit och spinnat och hela passet satt jag och fascinerades över hur svettiga mina armar var. Det är hett med svett! Jag var så svettig att det droppade ner på marken och det bildades en pöl under min cykel. Hade sjukt mycket energi idag till skillnad från igår då det sög kuk att spinna. Och vet ni vad jag gjort nu?! Jag har ätit glass till dessert.. på en tisdag, mitt i veckan! Men jag tokälskade det. Lite glass är inget man behöver ha ångest över, däremot har jag ångest över att jag inte pluggat någonting idag.. det börjar dra ihop sig mot tentaperiod. Och imorgon ska jag jobba så då hinner jag inte plugga,, gah.

Var och lunchade på kupolen på Kompis idag med Terese, Tessan och Elin. Jag måste sluta luncha ute snart och lägga pengarna på viktiga saker jag behöver.
Kycklingsalladen på Kompis var fenomenalt god

Åh det är skönt när mitt Falun är grönt..

sakta jag går genom stan.. trumvirvel. När blev träden i Falun gröna? Det hände så plötsligt, var hemma och tog på mig träningskläder, gick bort till friskis och beundrade grönskan på vägen. Det är vår! Det var olidligt varmt på spinningen, 75 minuterspass och jag höll på att både kräkas och svimma av hettan. Fan kan de inte ställa upp några feta fläktar. Inte konstigt att det knappt är nåt folk på spinningen längre, man kan ju svimma och ramla av cykeln och dö i värsta fall.
Den senaste halvtimman har jag försökt charma till mig ett jobb i London. Snackade med en kille på msn som jag dejtade den gången jag bodde i London sommaren 2007. Han tyckte mina bröst blivit väldigt stora sen han sist såg mig, jag svarade att de var fruktansvärt dyra så nu håller jag tummarna för att han fixar mig ett jobb i sommar. Jag skulle tillochmed kunna få bo i hans lägenhet,, men över min döda kropp. Jag har haft sex med X st och det finns ingen av dom som jag ångrar förutom den här snubben då, jag ångrar det som tusan att han har fått komma in i mig. MEN ett jobb i London gör jag nästan vad som helst för. Jaja nu drömmer jag mig bort igen, jag ska ju faktiskt spendera sommmaren i Falun, humdidum.
Grönt!

För någon vecka sen var det en 14årig pojken som trillade ner från en rulltrappa och dog av skadorna. Utanför gallerian har anhöriga och vänner lagt blommor och tänt ljus. Jag glömmer bort varje gång jag går genom stan att det ligger där på marken, jag borde ta en omväg för jag får en obehaglig klump i magen när jag ser det. Usch jag tycker det är så hemskt,, ungdjävel till att åka på rulltrappans ledstång. Stackars familj, jag vet ju själv hur det är att mista någon familjemedlem. Bah jag vill bara gråta när jag går förbi.

Ojoj nu ska jag ha masskonversation med Elin, Camilla och Terese, vi ska planera Valborg :)

One day in my life

Vilken toppendag det varit trots att jag varit i skolan sen kl halv 9. Var så obotligt trött i morse att jag snoozade i 40 minuter!? Dagen inleddes med föreläsning i familjerätt så nu vet jag allt om äktenskap. Och nä jag sja verkligen inte gifta mig och om jag mot förmodan gör det så ska det vara med en rik snubbe. Aldrig i livet att jag tänker på leva på lika ekonomiska villkor som min man om han tjänar betydligt mindre än mig (vilket han troligtvis kommer att göra). Mina pengar är mina pengar och jag ska göra alla mina ekonomiska inkomster till enskild egendom.. går det?

Efter föreläsningen käkade jag lunch på Waynes med Alexandra, snackade lite skit om karljävlar och dylikt. Äntligen en som förstått att karlar har en hjärna som en dinosaurie. Mycket trevlig lunch må jag säga,, hennes blogg hittar ni här http://bl0ndie.blogg.se


Här har ni Alexandra i egen hög person

Min kropp består utav två enorma bröst. De är så stora att jag inte ser marken jag går på.

Efter lunchen hade jag föreläsning i Marketing Kommunikation och efter den satt jag med Hanna och Terese på bänken utanför skolan och flamsade och tramsade. Nils tyckte vi var omogna, han har nog rätt :P Men roligt var det! Och på torsdag kommer terese till Falun och firar Valborg med oss!!!!! Kan inte tro att det är sant,, hon har ALDRIG festat med oss här. Elin kommer också så detta blir susen!

Nu ska jag strax iväg och träna! Tjupp!

Den gamle scouten fick fjutt på grillen

Hur många brudar krävs det för att tända en engångsgrill? Svar: en smålänning, en dalkulla och en norrlänning. Elin och Camilla skulle grilla korv, vad de inte hade tänkt på var att de inte visste hur en engångsgrill fungerade. Det blev ingen eld och vi försökte med papper och kvitton för att få fjutt på den, inget fungerade. Gammal scout som jag är fick jag igång grillen och agerade grillmästare. Elin och Camilla älskade mina korvar så nu är jag härmed anställd som grillare  för resten av säsongen. På valborg ska jag krydda korvarna med vin när ingen ser.


Vi satt på en filt igräset vid kålgårn i Falun, jättemysigt bredvid sjön och knotten svävade över oss. Bra initiativ av tjejerna att ha grillkväll.


Scouten är i farten. Hemligheten bakom att tända en engångsgrill är att blåsa lite på glöden så att den sprids. Visste ni att jag kan göra råbandsknopar och scouthälsning?
Jag är bra på så mycket, det har verkligen visat sig denna helgen. Jag kan flanera och shoppa, jag kan rida och koppla av i skogen och jag kan tända en grill. Hur många gånger har jag skrivit att den här helgen har varit top notch? Men så är det ju, jag har legat på topp hela helgen och ett sånt här bra avslut som ikväll gjorde helgen ännu bättre. Ja ja det må vara lite over the top att hylla sina vänner i ett blogginlägg, Men vet ni vad, jag tycker om dom och uppskattar dom helhjärtat.

Min nya rumskompis Camilla har flyttat in igår. Eftersom jag har två Camillor nu så får min rumskompis gå under namnet Millan i bloggen. Det är jättetrevligt att ha henne här, vi åt glass till kvällsmat med maränger och persikor :) Och så har hon två katter, jag ska sova med dom varje natt, en på varje sida. I brist på ragg får man ta vad som bjuds.
Imorgon är det ny vecka och jag ska vara ambitiös som aldrig förr ända fram tills på torsdag, då är det Valborg.. ohlalala Camilla, en baginbox och en grillad laxfilé. Någon som är på?

Lantluften var som terapi

Anna tog mig i hennes vrålåk till merca hela vägen till Grängesberg ut till hennes föräldrar, bilen tog mig på backiga och skumpiga grusväger flera mil långt ut i skogen där min mobil inte hade täckning. 3 påstår att de täcker 99% av Sverige, den enda procent de inte täcker är i Grängesbergs utkanter. Det gjorde mig absolut ingenting, det var skönt att ha en oduglig mobil, det enda den var duglig till var att dokumenterna min weekend på lantgård med bilder. Det är en enorm frihet att få åka i från studiestressen och facebook till ett ställe där det enda man hör är småfåglar och humlor. Det får mig att andas. Vad som är ännu mer avkopplande är att åka hem till någons föräldrar och bli lite omhändertagen med god mat och lite mammafasoner, såsom att se till att man dricker tillräckligt med vatten i värmen.
Vi var så långt ute i skogen att det inte fanns några grannar, bara massa träd och jag stortrivdes. Tog massa bilder så jag ska nu bjuda er på ett litet urval =) 

Men innan ni scrollar ner så måste jag berätta en sak för er som var mycket häpnadsväckande, min haka ramlade i golvet samtidgt som skrattet bubblade inombords. Annas mamma sa ett ord som jag bara trodde var ett ord man skämtade om, ett ord som bara fanns i musikens värld (köppabä visan).. Hon sa "ettemiddag" som på vanlig svenska betyder eftermiddag. Trodde jag bott i Dalarna tillräckligt länge men nu har jag lärt mig ett nytt ord. Var tvungen att fråga Camilla om det verkligen är möjligt att man säger så, och jo tyvärr det är så.


Detta är vad jag har sysslat med, jag har ridit på en häst, Stjärne min nyfunne vän som jag så vackert ryktade och borstade innan jag spänstigt hoppade upp på ryggen. Har inte ridit sen högstadiet, slutade rida när jag började tycka att jag var för cool för sånt. Visst är det skumt att se mig ridandes på en hästrygg? men rida som rida så att säga...


Att kramas med en häst är faktiskt nästan mysigare än att kramas med en karljävel. Men när man väl sitter på hästryggen har jag mer respekt för hästen än vad jag någonsin haft för en kille. Jag höll andan varje gång vi passerade ett terrängområde, livrädd för att trilla av. Men jag satt som gjuten i sadeln så jag överlevde.


Anna matar sin häst med morötter.


Visst är hon sexig i hjälmen?


Annas familj har en hage med får, de är ulliga och kissar och bajsar överallt,, och de smakar kofta.


Fåren hade fått lammungar. Får får får, nej får får inte får, får får lamm. Jag fick hålla ett lamm i famnen, det var som att hålla en bebis :)


Detta lilla ögonblick fick det att vändas i magen på mig. Jag är ingen vegeterian men när jag ser var köttet kommer ifrån så blir jag inte direkt frestad. Hon åt köttet direkt från benet. Kycklingben, helt okej men ett helt fårben?! Anna kan vara så härligt grov ibland :P


Här har ni benet i helbild. Efter att varir i fårhagen frågade jag Anna vart de hade baggen (fårpappan) någonstans.. då svarade Anna: Det var han jag stod och tuggade på i köket. Det var då jag övervägde att bli vegeterian.


I deras lilla bod där de förvarar diverse saker hänger en snara i taket. Jag tyckte detta såg mycket orosväckande ut.


I boden fanns oxå en trammoppe vilket jag tycker är mycket antikt. Jag älskar att titta på gamla saker.

På kvällen premiärgrillade vi och sedan avrundade jag och Anna kvällen i deras bastu. Det var varmt som satan så duschen efteråt var onekligen skön, och sedan sov jag som en stock hela natten, trött och avslappnad av all lantluft. Jag hade en mycket trevlig weekend ute i skogen men en dag räcker, på andra dagen kommer stressen krypandes över att jag har så mycket att göra. Egentligen har jag inte så överdrivet mycket att göra men jag älskar att känna stressen, den ger mig en kick.

Sammanfattningen av denna helgen blir storstad versus lantliv. Ge mig storstad 355 dagar om året och lantbygd 10 dagar om året så har jag hittat den perfekta balansen :)
Men helgen är inte slut, nu ska jag traska bort till Camilla och hänga med henne och Elin. Jag gillar livet i Falun, MEN dalmål har jag inte mycket till övers för. Tur att Camilla inte har osexigt  dalmål iaf ;)

Grängesberg here I come

Från Stockholm till Grängesberg. Denna helgen kommer bli en skön mix. Om en liten stund kommer Anna och hämtar mig, vi ska åka hem till hennes föräldrar i Grängesberg, eller utanför Grängesberg rättare sagt och rida på deras hästar. Jag har inte ridit sen högstadiet så detta kan bli spännande. Jag ska ha en helskön dag i solen mitt ute på landet. Och vet ni vad? De har lammungar som jag ska mysa med :P
Ikväll blir det grillningen och så blir det tillochmed övernattning. Nu ska jag packa väskan!
Ha en toppen helg allihopa så uppdaterar jag imorgon med lite bilder från hästryggen =)

Stockholm har påverkats av lågkonjunkturen

Gårdagen i Stockholm var som julafton, det var total lycka. När tåget rullade in på perrongen blev jag nervös och jag förstod inte varför, det kändes som att jag skulle på en dejt, eller okej jag var nervös redan när vi hunnit till Avesta-Krylbo. Men det är nästan ett år sen jag träffade Carro så det skulle bli en mycket spännande upplevelse. Hoppade av tåget, andades in Stockholmsluften, gled igenom stationen och älskade ruschen av morgonpendlare. Eller gled kanske jag inte gjorde, jag stapplade mig fram, är ju inte van vid stockholmarnas gångmönster. Jag tycker själv att jag är ganska humor när jag försöker låtsas om att jag vet precis vart jag ska, vill inte se ut som en bortkommen turist vilket slutar med att jag går vilse på centralstationen och kan inte längre lokalisera mig. Hittade ut, korsade gatan, ställde mig utanför huvudentrén och väntade på Carro. Hon dök upp från ingenstans och det var så sjukt kul att se henne!

Klockan var då ca halv 10 och vi inledde dagen med att köpa varsin godispåse på 7eleven, hey jag var ju faktiskt på semester och då får man äta exakt vad man vill. Vi strosade drottninggatan upp och ner många gånger igår. Carro shoppade som en meniac och jag shoppade också, det blev vårens snyggaste skor, en aprikosfärgad tunika från Gina och en paljettklänning från Cubus som jag ska ha på min dansuppvisning. Den är så paljettrig att ingen kommer kunna missa mig.

Efter att ha strosat tills vi blivit ömma i fötterna gick vi och åt lunch på en uteservering på en bakgård i en blomstrande liten park. Åh jag älskar att äta på uteservering och vädret var jättefint igår, sol och värme ohlalala.
Jag älskar att befinna mig i större städer, det spritter i hela kroppen på mig och det finna så mycket att titta på. Det finns inget roligare än att titta på folk. Jag har bott i Falun alldeles för länge, jag är inte van vid att se mer än 10 pers på en och samma gata. I Stockholm är det folk överallt och hela tiden. Fan tänkte jag, har inte folk ett jobb att gå till? Jag funderade på om Stockholmarna kanske inte jobbade på fredagar, att de har en längre helg liksom, jag kände mig dum och vågade inte fråga. När det plötsligt slog mig, lågkonjunkturen.. självklart är det lågkonjunkturens fel alltihopa, folk har ju inte längre ett jobb att gå till..  Varför tänkte jag inte på det? Näe satan jag måste ringa Obama, han måste rädda finanskrisen innan arbetslösa Stockholmarna tar över varenda kvadretmeter som finna att tillgå.


En klassisk "turistbild" på Carro. Sol, vatten och blå himmel, det kan inte bli bättre. Jag älskar vatten,, skulle inte kunna bo i en stad utan vatten. Bodde i Borlänge ett år, jag var fan deprimerad, inte ett vattendrag nånstans. Jag ska ner på stan sen och göra en hyllning till Faluån.


Det var så mycket sol så självklart blundar jag på bilden. Det var svettvarmt med skinnjacka kan jag lova er. I Stockholm är det redan grönt på träden, det är det tyvärr inte i Falun.


Jag och Carro köpte likadana skor, och titta, har vi inteminsann varsitt hål på stortån också? Våra gladiatorskor med hög klack är de snyggaste jag någonsin skådat.


Efter lunchen åt vi glass i solen. Glasståndet är det enda som går bra i lågkonjunkturen. Det kändes nästan som att vi var utomlands.

Dagen avslutades med vin på ytterligare en uteservering. Satt där i ett par timmar och sipprade.


Efter att Carro beställt in sitt andra glas rött tyckte servitrisen att hon behövde ett extra stort glas vatten. Hon måste tyckt att Carro såg full ut. Vattnet rörde hon dock inte och det slutade med att Carro sedan gick och fylleshoppade kläder. Jag kan få ångest över ibland att jag haft fyllesex,, Carro kommer få ångest över att hon handlat alldeles för mycket. Skillnaden är den att det man handlar går att lämna tillbaka,, fyllesexet ställer till större problem.

En heldag i Stockholm med Carro var allt jag behövde för att få den sista kicken nu till slutspurten av terminen. Jag blir inspirerad av att hänga med folk som också har mål och drömmar, vi pratar framtidsplaner och drömmer oss bort. Är målen och drömmarna realistiska? Kanske inte säger ni, men om man hela tiden ska vara realistisk kommer man ingenstans, det är då man trampar på samma ställe.
Varför åker jag inte till Stockholm oftare för? det tar bara 2,5 timmar att åka och billigt kan det vara också. Jag köpte traderabiljett och åkte tur & retur för 145 kr. Åker man tidigt så hinner man ju göra massa saker. Och äntligen har jag fått träffa Micke, Carros pojkvän! Han är MVG (mycket väl godkänd) :P

Tack Carro för en toppendag!

Stockholm imorgon

Imorgon bär det av till Stockholm, ska träffa Carro som jag inte träffat sen hon flyttade från Borlänge i somras. Det ska bli så sjukt kul.. Jag slår två flugor i en smäll,, träffar en kär gammal vän samtidigt som jag får känna lite storstadspuls. Har hört att det ska bli toppenväder så nu ser jag verkligen fram emot att få glajja på uteservering!
Nu måste jag sova min skönhetssömn, måste va snygg när jag besöker den kungliga huvudstaden :)

En vilopaus var allt som behövdes

Nu fungerar äntligen min dator igen, det enda den behövde var några dagars vila precis som förra gången den kraschade. Det är nu jag borde fundera på att köpa en externa hårddisk, ifall att den totaldör nästa gång. MEN det är ganska spännande att se hur länge den kommer leva denna gången.
Inte nog med att jag har träningsvärk i låren, jag har ett stårt lila blåmärke på höger knä som jag fick på dansen igår. I sluposen slänger jag mig på golvet medans de andra står i olika formationer runt om mig,, de behöver minsann inte riskera livet för att falla från scenen i nedslaget.

Fick tvätta tre timmar senare än planerat idag,, någon jävel hade stulit min tvätttid,, jag skrev en arg lapp haha.. "Men din jävla människa, boka din egna jävla tvättid" skrev jag. En bitterfitta är vad jag är.

Om ca en timma ska jag på spinning och plåga mina ben.

Kan inte sova

Jag är en rastlös skäl som inte kan sova, grannarna ovanför skriker och håller på med massa konstiga ljud, de skriker på varandra på ett konstigt språk, de bråkar antaligen, jag hoppas det inte är någon kvinnomisshandel som pågår.
Gick och la mig tidigt ikväll för jag tänkte sova tidigt men som ni märker så gick inte det. Jag var hungrig och slevade i mig lite gröt, jag kan inte sova om jag är hungrig. Och så låg jag och tänkte,, då kom jag att tänka på en person som jag en gång i tiden brydde mig väldigt mycket om, vet inte vad som hände mellan oss, allt bara rann ut i sanden. Jag var tvungen att skicka iväg ett mail på facebook och fråga hur det är med honom.. nu när jag gjort det kanske jag skulle kunna sova.. det är nog ingen kvinnomisshandel på våningen ovanför, det är en pappa och en son som bråkar,, men kom igen, klockan är ju äver 23! Snart smäller det där uppe..

Pojken avled av skadorna


FOTO: BONS NISSE ANDERSSON

2009-04-22 15:12 

Pojken som skadades svårt när han föll vid en rulltrappa i Falun i måndags avled dagen efter av skadorna.


Den 14-årige pojken föll och skadades svårt. Han fördes till Falu lasarett och senare till Uppsala Akademiska men hans liv gick inte att rädda. Han avled under tisdagen. Polisen som hört vittnen till det som skedde konstaterar att det var en ren olyckshändelse. Allt tyder på att pojken tappade balansen och föll när han skulle åka på det svarta bandet på räcket till rulltrappan, säger Sven-Åke Eriksson, kommisarie vid polisens utredningsenhet i Falun.

Igår lade kamrater till den döde blommor på olycksplatsen för att hedra 14-åringen. Han var elev på Britsarvsskolan där ljus tändes i biblioteket.

KRISTINA VAHLBERG (www.dalademokraten.se)


Usch jag får ont i hela mitt hjärta,, stackars familj och vänner. Han måste verkligen fallit illa om han dog av skadorna. Gah jag kommer aldrig mer kunna åka den rulltrappan utan att tänka på honom.

Sista danslektionen

Nu sitter jag hemma i soffan med håret blött av svett, en svettrand rinner längs med ryggraden och mina kinder är rosiga som röda tulpaner. Har varit på sista danslektionen nu innan dansuppvisningen som är på söndag 3 maj. Vi har pressat oss själva till max så nu sitter stegen och utstrålningen som den ska,, tror jag iaf. Nu ska jag bara inhandla något glittrigt och paljettrigt att ha på mig på dansuppvisningen. Jag måste vara extra snygg eftersom jag är in the center of the attention ;) gah tänk om jag gör bort mig totalt :S

Igår var jag ute och sprang i kuperad terräng så jag har en sjuk träningsvärk som sträcker sig från låren ända upp till magen, jag var med andra ord smidig som ett kylskåp på danslektionen. Ni glömmer väl inte bort att komma på uppvisningen på dalateatern?
Emil ska bli min springkompis, han är dessvärre ynklig och gnäller över ett skadat knä så han kan typ inte springa på 4 veckor. Men hey då har jag redan hunnit tränat upp löparkonditionen så han kommer ju knappast hinna med i min takt ;)

På fredag ska jag iväg på utflykt till Stockholm och träffa en kär gammal vän =) Vi ska sitta på uteservering, glassa i solen, strosa på stan, luncha och bara hänga. Satan vad jag längtar! Den här helgen kommer bli top notch! Ska bli skönt att åka till "storstan" och få känna lite puls.

Starbucks? i Jönköping?

Mitt hjärta slog volter av spänning när jag såg på bloggens startsida att Starbucks ska öppna i Jönköping. Yes tänkte jag, Jönköping får den välkända cafékedjan före Stockholm. Jag började fantisera om hur jag kommer upp till Falun igen efter att varit nere i Jönköping på besök och berättar om alla mina timmar jag spenderat på Starbucks. Ja, det var innan jag insåg att det var ett tråkigt skämt.. Mina fantasier började långsamt försvinna,, det var som om hela mitt liv spelades upp i en löjlig revy. Inget Starbucks till Jönköping inte..

MEN jag är faktiskt ingen starbucksmänniska, när jag bodde i London försökte jag undvika Starbucks så ofta som möjligt, jag föredrar den italienska cafékedjan Nero även om deras caféer kanske inte är riktigt lika fina, men de är mysigare iaf.
Så nej det är ingen större förlust för mig att Jönköping inte får Starbucks. Förresten, har ni hört att Falun ska få ett Waynes?


Varken Starbucks eller hyresvärden visste att det planerades ett Starbuckscafé i Jönköping. Uselt skämt det där.

Kan min granne sluta spela Justin Timberlake på högsta volym??!! Är inte det lite 2006?

Ett seminarie - 5 fransoser

Jag läser en kurs i marketing communication med kursdeltagare från världens alla hörn. Hur stor är chansen att jag hamnar i samma seminariegrupp som fem fransoser? Jag älskar fransmän över allt annat. De är inte klassiskt snygga, jag  gillar inte klassiskt snygga killar. Fransmän är mystiskt sexiga och det enda man vill är att få veta vad som döljer sig under det yttre. De ser så hemlighetsfulla ut vilket gör mig måttligt frustrerad och nyfiken på samma gång. Jag är inte typen som längtar efter mannen i mitt liv men ska det vara så ska det vara en fransman. Svenska killar går läsa som en öppen bok, de måste vara det mest lättanalyserade folket. Man vet var man har dom och det är nja tyvärr inte så imponerande. Svenska killar borde slappna av. Vad är ni rädda för?
Vad som är ännu sexigare än deras utseende är sätter de pratar på.. förlåt pappa och andra närstående släktingar som årligen ger mig julklappar och ger mig kärlek, läs inte kommande mening! Men när en fransman öppnar munnen och pratar engelska med en fransk accent då pulserar det i mina privata områden, det är som en våg som sköljer genom kroppen på mig och allt jag vill är att få bli tagen hårt av en fransos mitt under pågående seminarie. Något säger mig att fransmän är välutbildade på den sexuella fronten. Detta är något som jag i framtiden kommer ta reda på.. Låt mig inte bli besviken!


Alexander Skarsgård, blond, blåögd och alldeles för svensk. Det är en matt yta som tyvärr är helt tillintetsägande. Jag blir uttråkad av bara bilden på honom..


Franska modellen och skådespelaren Gaspard Ulliel. Ge mig honom och mitt liv är fullbordat.
Om ni fick välja, fransk eller svensk kille?
Mitt svar är självklart.Sparsmart student

Sista veckan på varje månad gräver jag och flera tusen andra studenter i spargrisen, alternativt pantar gamla kladdiga burkar från våra vilda fester. Första Maj ska jag arrangera ett demonstrationståg som ska spatsera mellan Borlänge och Falun. Hur högtalarna ska vi ropa "Gratis resor med kollektivtrafiken sista veckan varje månad"!! En uppfyllnad i kylskåpet kanske skulle vara bra.. Någon som vill följa med till Stockholm första maj och kasta sönderkokta nudlar på regeringshuset?
I bistra tider är jag mer sparsmart än vanligt, skulle åka hem från skolan med buss som vanligt, MEN jag kom på att jag har inga mer resor på mitt busskort. Jag var smart och tog tåget från Borlänge till Falun, det är "gratis". Att planka på "Tågkompaniets" tåg kan ge mig dåligt samvete eftersom jag tycker de är ett bra tågföretag med förmånliga priser,, och dessutom alltid fasta priser. Jag kände hornen i pannan växa på mig när jag såg SJ intercity tåg från Stockholm rulla in på perrongen, jag känner ingen skam när jag gratisåker med SJ. Det är så hutlöst dyrt att åka med SJ så hah där fick dom. Nä men grejen är den att har man busskort från länstrafiken i Dalarna kan man även åka tåg på det, konduktören ägnar busskortet en ynklig liten blick,, kollar med andra ord inte om det är giltigt. Så då får de väl skylla sig själva. Jag är både sparsmart och miljösmart när jag tar tåget.

Jag är helt slutkörd, pratade med Camilla klockan 17, efter det slocknade jag på soffan och vaknade strax innan kl 20. Japp och nu ligger jag här som ett vrak. Min laptop modellen större har återigen kraschat så nu ligger jag här och försöker balanser min lilla mini pc på knäna och dricker té med sugrör. Efter varje sipp med sugröret rinner en droppe ut och lägger sig på mitt bröst.


Jag dricker té ur ett cafe au lait glas eftersom jag lyckats krossa mina stora tékoppar när jag diskat. Jag har så mycket mjölk i mitt té att det ser ut som en skummig latte.

Helgens bravader i punktform

Det går utför för mig om jag inte slutar dricka Chapel Hill snarast. Helgen har bestått av dubbelfest och obefintligt med plugg. Men jag älskar det. Camilla var igår inne på sin fjärde festardag, hon lever efter mottot "Man lever bara en gång". Camilla har blivit min stora förebild.

Varsågoda här kommer helgen i punktform.

Fredag
* Vinhäng hos Camilla som gick av stapeln redan kl halv fem
*Chapel Hill är som vatten
*Lyssnade på barnvisor. Camilla blev tårögd när hon insåg att drängen Alfred i Emil i Lönneberga dör i en låt. Han är en fin människa tycker Camilla.
*Då sa den tappra sista mohikanen, vilda västern är ej som förut,, min nya favoritlåt
*Micke, Emil och Limpan kom en snabbis.. Emil är mycket bra på att prata för andra =) Har man Emil behöver man aldrig mer prata.
*Camilla sjunger högt och vackert om den skattefria dunken. Jag har en fin liten film på det som jag för mitt eget bästa inte tänker lägga upp på bloggen. Jag vill inte hänga ut någon ;)
 *Vinglade iväg till kåren, jag var i mitt essä.
*Har lite minnen från kåren iaf.. dansade kommer jag ihåg att jag gjorde.
*Invigde det nya dansgolvet, vi var 4 pers där.
*Stapplade hem och somnade på soffan.

Lördag
*Vaknade på morgonen och var inte bakfull, jag var fortfarande i obalans.
* Låg på soffan och beslutade mig för att INTE festa på kvällen, bra beslut tyckte jag.
*Gjorde en playlist på youtube, beslutade mig för att fest var det enda rätta.
*Triggade igång Camilla på msn, hon är inte den som är den.
*Mitt nya drinkrecept för kvällen blev: Spritslattar som folk glömt i mitt kylskåp, ett glas, sugrör, mellanmjölk, sockerfri oboy, två isbitar och fem droppar pepparmint. Resultatet blev mintchokladsprit.
*Hade förförfest med Camilla,, satt i soffan och grät över hur orättvist livet kan vara ibland. Pratade självmord och misshandel och vi grät lite mer. Förfest när det är som mest orginellt.
*Gick upp till Sofias förfest
*Sofia har blivit 12 cm längre
*Showade lite till musiken,, Christoffer är tämligen kritisk till vår musiksmak.
*Ola och Erik dök upp och min kväll var fulländad
*Erik är innerst inne en mycket elak människa, han fick sitta i skamvrån i köket och tänka över sina tidigare hyss.
*Jag var inte så sugen på Harrys, har varit där alldeles för många gånger.. Hängde på Ola och Erik till Bjursås istället, där har jag minsann aldrig varit förr.
*Vi såg på film, jag kommer dock inte ihåg vad den handlade om

Söndag
*Segat hela dagen med Erik,, bussarna från Bjursås till Falun går ca en gång var tionde timma
*Spelade kort, jag vann och Erik blev naken.. jag var nöjd.
*Bussresan från Bjurs var ett äventyr

Helger när de är som bäst. Nu ska jag ladda mentalt för en ny vecka.


Jag fick en fin liten present av Limpan. En plastspermie med något vitt i.. jag vill nog inte veta vad det vita är för något. Jag ska prova att inseminera mig själv och se vad resultatet blir. Då kanske Limpan ångrar att han var så givmild och gav mig en spermabank.


Innan jag började med mintoboydrinkarna var jag så här gulligullig.


Christoffer posar


Gissa var nånstans?
Det glädjer mig att veta att man är välkommen åter.


Ich liebe die Wochenende

Gick upp med tuppen i morse och spinnade, Stefan (instruktören) trallade på den sista mohikanen vilket gjorde mig fnittrigt glad. Duschade käkade frulle på friskis och sen åkte jag till Borlänge. Jag såg för mitt inre hur jag skulle sitta på skolan med näsan i lagboken hela dagen och försöka mig på att lära mig något om arbetsrätt. Läste om kollektivavtal när plötsligt från ingenstans Viola alias Camilla och Elin dök upp som gubbar ur lådor. Skolan har dammit igen så där kunde jag inte sitta längre så jag följde med och käkade lunch på donken, McChicken it was. Skolan har blivit en byggarbetsplats, det är sågspån i luften och målarfärg. Det byggs en cafeteria. Jag har visat Camilla hur man bäst drar åt sig uppmärksamhet från byggarna som snickrar och sågar. Klampa extra mycket när du glider förbi när du ska till bibblan. Risken är dock att du ser utvecklingsstörd ut,, det fungerade tyvärr inte idag. Ett bättre sätt att dra åt sig uppmärksamheten på är att glida in med klackar på fötterna, då vänder de sig om lika snabbt som en borrmaskin borrar. Karlar som spikar är det hetaste. När jag blir stor ska jag gifta mig med en rik affärsgubbe MEN jag ska ha en snickare som kommer till mig när min gubbe är på långa affärsresor. Het, hetare, hetast! (Min blogg börjar alltmer likna en fjortisblogg)..

MEN det är helt okej idag! Ska fräscha till mig nu, för vet ni vad?! Jag ska skutta bort till Camilla och vina hela eftermiddagen och sen lååångt in på kvällen. Vi ska sjunga barnvisor så det står härliga till! Camilla har dåligt inflytande på mig, här försöker jag agera ambitiös student, men när hon kommer till skolan och lullar runt med en baginbox.. Hur ska man då kunna avböja? Fredagar är inte ämnade till att plugga på och vet ni vad? Ich liebe die Wein!


Måste bara avrunda inlägget med att Fotbolls-VM går vart fjärde år.. *host host* ,Elin och Camilla hade FEL! Hör ni fel-tutar-signalen ;)


Grönsakssoppa är den nya gröten

Som ni alla vet så överkonsumerar jag gröt i alla dess former. Jag tror inte det är bra för magen och tarmarna i det långa loppet, för mycket fibrer ni vet. Så nu när jag kom hem från Stinas sexintervju som jag medverkar i var jag hungrig och tänkte för en gångs skull utesluta gröten. Så jag tillverkade den simplaste maträtten man kan göra, billigt är det också. Tog lite frysta sommargrönsaker, ni vet en sån där blandning med lite olika sorter, kokade tillsammans med köttbuljong, det måste vara buljong i pulverformat, inte tärningar för det sägs vara mycket härdade fetter i dom som täpper igen blodkärlen. När det kokat upp så mixar man med stavmixer eller vad man nu har för mixer tills det blir en slät soppa. Sedan har du en buljongdoftande soppa färdig att servera, tar endast 10 min attt tillaga. Det kallar jag snabbmat! Och för er som går på stränga dieter vill jag göra er uppmärksamma på att soppan innehåller bara 40 kalorier!
Guten Apetit!


Grönssakssoppedieten skulle vara bra för min lillebror. Titta noga på bilden så kan ni se hans tonårskärlekshandtag :P


Jag hänger ut Johan i min blogg. Utvikningsbilder it is.
(I bakgrunden ser ni klara bevis på att jag varit inne i en ladugård)

Angelica - nörden

Den lilla tönten i mig har kommit fram. Som om det inte vore nog med att jag fortfarande gråter när jag ser Titanic,, eller nej jag gråter inte, jag ser halva filmen sen stänger jag av för att inte börja gråta, jag klarar inte av att se Jack dö därför ser jag aldrig färdigt filmen. Det jag egentligen ville komma fram till är att jag seriöst ligger på soffan, lyssnar på barnvisor på youtube och älskar det. När jag och pappa satt barnvakt åt Alexander i lördags gosade vi med vår favoritbebis och lyssnade på barnvisor och nu är jag fast. Det är ju så mysigt. Erkänn att ni också lyssnar på Mors lilla Olle i er ensamhet ;) Det är nostalgi det här ska jag säga er. Om något tynger er, lyssna på lite barnvisor och allt är ur världen.


Den här måste ni väl komma ihåg? Det händer väl att Jonathan vill ha en polkagris ibland, men annars så tar vi så lite vi kan både Kasper och Jesper och Jonathan!

Jag längtar tills Alexander blir så stor så vi kan se bolibomba tillsammans och så ska jag läsa massa sagor för honom.
Jag måste nog förvarna Camilla innan hon flyttar in att det kan hända att jag ligger avslagen på soffan och lyssnar på barnvisor.

Angelica - djurvännen och lantlollan

Nu har Camilla min blivande rumskompis varit här och tittat på lägenheten, hon ska flytta in första maj men hon kan nog flytta in tidigare, bara att hon får nyckeln av Kopparstaden. Jag ska ta emot henne med öppna armar =) Hon har dammsugare, micro, köksbord och hallampa, allt jag inte har med andra ord, megabra ju. Vet ni vad hon har mer? Hon har en projektor så regniga sommarkvällar kan vi förvandla vårat vardagsrum till ett biopalats. För 20 kronor kan ni få se film hos oss på vita duken, medtag egna popcorn. Camilla har två kattar som hon tänkt överlämna till sina föräldrar. Glöm det sa jag, klart hon ska få ha med sig katterna! Det stör mig inte alls att det tassar omkring katter i lägenheten. Kommer inte på frågan att hon måste lämna bort dom! Jag är faktiskt en mycket vänlig person som vill min omgivning det bästa ;) Dessutom är jag uppväxt med massa katter. Djur överhuvudtaget är jag van vid. Visste ni till exempel att min mammas man har en ladugård full med kossor?! Med andra ord så är min mamma bondmora och mina små halvsyskon är bondebarn!
Det är inte ofta jag hälsar på hos min mamma men för ovanlighetens skull hälsade jag på en sväng nu i påskas. Jag gick in i en ladugård för första gången på typ 8 år. Jag var rädd för kossorna, jag höll på att svimma av doften, jag var livrädd för att ramla ner i bajsrännan men jag tog mig ända längst in i ladugården bara för att se på de här små liven..


Nästan helt nyfödda kalvar. De är så söta när de sultar på fingrana.


sult sult och slask.. Erkänn att kalvar är jättesöta?


De här stora rumporna är dock inte lika söta. Men hade det inte varit för dom så hade inte Arlas vaniljyoghurt funnits. Tänk på det varje gång när klagar över stanken från kobajs ;)
Efter att klappat kalvarna lite rusade jag ut från ladugården, höll andan och pustade ut när jag kom ut i friska luften. Mamma skrattade och kunde inte förstå hur hon kunde få en så stadsflicka till dotter. Visste ni att jag är uppvuxen på landet? Jag kan allt om kossor, höbalar och skördetröskor.

Avslagen

Jag ligger helt avslagen på soffan. Har varit hos Denira hela dagen och gjort seminarieuppgiften tills på fredag. Vi har gjort en analys av Coca Cola Zero reklamen, det blev skitbra. Vi skrev den på engelska,, bra för mig att öva ifall att jag kommer in på skolan i tyskland. Lämnade in ansökan igår och jag vill verkligen dit! Snälla gode gud ge mig en plats på universitetet i Heilbronn.

Kopparstaden ringde mig igår och berättade att det fanns en spekulant på ett av rummen i min studentlägenhet. Spekulanten hörde av sig till mig och det visade sig vara Camilla, en tjej som jag spexade med förra våren. Så nu kommer hon hit om ca 45 min för att kolla på lägenheten. Jag borde bjuda på en kopp té, hade jag varit huslig av mig hade hon kunnat få en bulle. Eller snarare så att hade jag inte varit en sån som undviker att proppa i mig onödiga kalorier mitt i veckan så hade hon kunnat få en bulle,, ska hon äta bulle vill ju jag också ha.
Jag har äntligen lagt över bilderna från mobilen till datorn.


Ia och Amber äter glass i Gränna hamn


En av påskens höjdpunkter var glassätandet med den här härliga vätterutsikten. Gränna under sommarhalvåret är wunderbart!


Jag lånade Alexander några timmar. Jag är verkligen inte ämnad till att ta hand om små bebisar, jag blir rädd så fort de skriker och så har jag fobi mot bebisspyor. Men satan vad jag älskar honom ändå, även om han spyr lite på mig. Trots allt så är det så mysigt med bebisar,, så länge det inte är ens eget och man kan lämna tillbaka dom när man inte orkar mer =)


Sofia är lite tänd på min lillebror Johan. Jag skickade denna bilden i ett mms till henne för att göra en lite avundsjuk ;)


Jag står och glassar på balkongen hemma hos farmor och farfar

Vi hade verkligen tur med vädret hela påskhelgen.. vad har solen tagit vägen nu? Jag vill grilla i helgen och dricka vin, jag ska be till väderguden.

I grannkommunen

Varför envisas alltid tåget med att stanna i Borlänge och häcka i 20 minuter? Det är ju så nära hem nu! 20 miunters tågresa och jag kan traska ut i regnet i Falun.. Jävlar jag höll nyss på att skita i byxan, det knackade på tågrutan och utanför uppenbarar sig Terese och som sken likt en sol i regnet,, åh nu känns inte tågresan lika ledsam =) Tack för vinken!
I väntan på att vi ska rulla ut från perrongen sitter jag och snaskar på mitt påskägg. Ja jag får fortfarande påskägg, tänk på att jag är ju faktiskt bara 22. När jag kommer hem ska jag fixa nåt att äta, har dock ett svagt minne av att mitt kylskåp står tomt :S
När jag blir stor och bor i London ska jag aldrig laga mat. Jag ska beställa hem färdiga lådor med mat för hela veckan,, och allt ska följa kostcirkeln. Ni vet tablettaskar med tutti frutti godisar? Jag har tänderna fulla av sega tuttifruttisar just nu. Åh vet ni vad? Jag ska göra något hemligt  ;)


Jag pillar frenetiskt bort tuttifruttisar. Jag måste nog till nästa år be farmor och farfar att inte stoppa påskägget fullt med godisar som fastnar i tänderna.. vem vet, tandtrollen kanske blir sugna på att besöka mig.

Nu måste jag stoppa ner datorn, är strax framme i Falun!


På väg hem?

Var någonstans är hem egentligen? Jag säger åka hem när jag åker till Gränna och hem när jag åker till Falun. Har jag två hem eller är jag hemlös? En rotlös liten själ som inte vet vart hon hör hemma men ack så bra hon är på att anpassa sig. Att transporteras med tåget mellan Mjölby och Falun är inte bara en transportion som innebär att ta sig från punkt A till punkt B, det är en personlighetstransportion. Vart man än kommer intar man olika roller. Hemma i Gränna är jag pappas flicka, den farande och flängande personen som kommer på besök alldeles för sällan och som uppskattar varje sekund då hon får umgås med sina småbröder. När jag kommer hem är jag storasyster, en storasyster som glömt bort hur gamla hennes småbröder blivit. De är så vuxna nu att jag helt plötslig känner mig yngst och vill bli omhändertagen och slippa ta något ansvar.. Hemma i Falun är jag en ambitiös student som ägnar största tiden åt att fantisera om framtiden samtidigt som jag får prestationsångest över mina studieresultat. Mellan varven kan hon hinna med ett eller två glas vin och ibland en halv box . Hemma i Gränna pratas det om dagisplatser, hemma i Falun pratas det lågkonjunktur och arbetslöshet. Hur kan det då komma sig att jag är hemma på båda ställen när de är så olika?
Ta mig hem

Dalapatrioten

Chrille, Chrille sätt på låt nummer 11 beordrar jag glatt varje gång jag slår mig ner i hans volvo dekorerad med wonderbaum. Med en suck sätter han på låt nummer 11 för att göra sín storasyster nöjd, varav jag skiner som en sol och skrålar med för full hals till låten som egentligen är rätt värdelös. Font ja en körv skriker jag för full hals. När jag kommer ner till Småland på besök kommer den lilla dalapatrioten fram i mig och blir stolt när jag hör Dalarnas nationalsång "Köppebä Visan" och detta vill jag gärna visa genom att ta i från tårna och skrika i 140 decibel, HEJA BRAGE!!!!!!! Jag inbillar mig själv att jag är en trogen supporter till Brage och när jag är ledig så går jag på vallen och hejar på Brage. Denna låten har mer eller mindre gått på repeat hela helgen varje gång vi åker någonstans, jag tror minsann det gömmer sig en liten dalkulla i min småländska kropp ;)

Likadant var det när jag bodde i London och det var fotbolls-VM. England och Sverige var i samma grupp och jag har aldrig varit så svensk som jag var då. Jag och Emma var inte såna som gick till Harcourt Arms (svenska puben) och hängde med svenskar, tack och lov för det. När Sverige-England spelade satt vi på puben "The Old Swan" i Notting Hill med sverigeflaggor på kinderna och hejade som satan på Sverige. Det var vi, britter och några norrmän, jag har aldrig sett en mer spännande match i hela mitt liv, slutade 2-2 om jag inte minns fel. Vi skrek när Sverige gjorde mål men vi skrek nog högre när England gjorde mål,,, neeeeeeej!!!!! Fotbolls-VM var den sommarens höjdpunkt, alla i England ser på fotboll. Jag lärde Casper (mitt aupair barn) att säga "Go Sweden, go Sweden Goooo! Han satt i vagnen hela sommaren och ropade sin lilla hejaramsa och jag älskade det :) Det finns en liten patriot i oss alla..
Kommer ni ihåg? När Henke Larsson satte det sista målet, då var det lycka minsann.

Befinner mig i Blåkulla

När en bloggare inte bloggat på ett tag börjar den vanligtvis inlägget med att be om ursäkt för uteblivande inlägg. Jag är ingen vanlig bloggerska och tänker sålunda icke be om ursäkt. Befinner mig just nu i Blåkulla där jag och övriga kärringar med hucklen dansar foxtrot och jitterbugg runt en kokande kittel med häxbrygd.

Christoffer min påskgubbe till bror var snäll och hämtade mig i Mjölby i torsdags så jag slapp ta bussen till Ödeshög. Vi käkade lunch tillsammans innan vi rushade vidare mot Gränna. Solen sken och Vättervattnet glittrade och jag var en lycklig individ som satt och skrålade med till bilstereon. Åkte på en snabb visit hem till lillebror Johan för att titta lite på min kära borsson Alexander, min nya kärlek. Det var en stolt faster som stod där och höll i det lilla knytet. Jag älskar honom. Det är mycket förundrande hur man kan känna så för någon man aldrig förut hållt i, men när han låg där i min famn gick det som en stråle genom kroppen på mig och jag kände mig lyckligare än aldrig förr. Tänk att små bebisar kan ge så mycket kärlek ur en sån liten kropp.

Sedan bar det av till Ia på gatan ovanför. Det är alltid lika kul att träffa henne vilket ställer till problem när jag ska blogga om det. Det finns inga tangenter på tangentbordet som beskriver lyckan. Ia är en av mina allra bästa vänner som jag känt sen högstadiet, fan 10 år är ett halvt liv ju. Amber, Ias dotter som jag är gudmor åt har blivit 10 månader och kan tillochmed nästan gå och så kan hon säga titta. Hon missbrukar ordet titta, allt ska tittas på =)

Hell yeah! jag visar mina två första dagar i Gränna med bilder.. host host, jag glömde, jag är ju i Blåkulla (ni läste fel)

Christoffer försöker se helcool ut när han kör runt på sin änna coolare storasyster. åååå åka Volva 740 jag är en looser baby jag har inget körkort! *sjunger inombords på Markoolios gamla slagdänga*


Nu är det nära och hela jag är överlycklig! Har man än gång bott i Grännas trakter återkommer man alltid om än bara för en liten visit.


Lyckan jag känner här är oslagbar. Alexander är så fin.


Grännabesöket inleddes med lite barnlek. Amber tuggar nöjt på allt som kommer i hennes väg.


När Amber somnat tog vi vuxna flickor oss lite vin och jordgubbar medans laxen låg i stekpannan och potatisen i kastrullen. Ia är en orutinerad vindrickare och hör å häpnad, hon ägde ingen vinöppnare. Jag såg för mitt inre hur min kväll blev utan Chapel Hill men Madde agerade räddaren i nöden och kom förbi med öppnaren. Kvällen var räddad.


Laxen blev en mycket smaklig måltid!

Men vet ni vad? Jag lägger upp lite mer bilder sen. Sitter med Alexander i knät och vill inta ha dreggel på tangentbordet. Pappa sitter barnvakt.. vem tror ni det är som tar hand om honom nu då? ;)

GLAD PÅSK!

Minne som en ärthjärna

Jag började tågresan ner till Mjölby med ett jävla hjärnsläpp. Kom inte ihåg koden till mitt mobila bredband, det stod helt stilla innanför pannbenet på mig. Blandade ihop både visakortskod och koden till skolans passerkort, men sen äntligen började min hjärna fungera. Kroppen vaknar snabbare än hjärnan på mig. Hur skulle jag överleva fyra timmars tågresa utan  blogg och facebook? Och nej jag har inte tänkt plåga er med uppdatering vid varje tågstation som jag gjorde nån gång i höstas =) Då hade jag mindre kul på tåget minsann. Jag har bättre saker för mig, jag ska kolla upp kurser som går på engelska i de skolorna jag ska söka till som ligger i Tyskland. Kanske har glömt att berätta men jag har planer på att plugga höstterminen i Tyskland. Måste bort ett tag från Sverige känner jag och så är det alltid lita bra att öva på sin tyska lite.  Måste skriva ett personligt brev också till ansökan så det ska jag sitta och klura lite på. Men jag tror jag ska chilla lite fram till Ludviga och hoppas på att min hjärna börjat fungera då.


Den af mig mycket efterlängtade dagen

Ty idag äro dagen kommo, denne dagen då Falun, hufvudstad af Dalarna finge fint besök från söder. Ty denna dagen äro icke att förglömma, den äro mycket speciell och förtjänte ett alldeles eget inlägg, därav av min icke fullgjorde dagsplanering dagen förinnan. Ack om det ändå voro kväller nu, då jag i skymmningen möto mina trogna väninnor, Violoa af Ludwiga och Maria af Söderhamn. Denne trio voro inte mycket till världens om icke jag, Silvia af Grevskapet Grenna medverkade. Vi tre mycket nobla och ärade kvinnfolk skola sammanstrålas denne kväll föro intaga en supberb måltid på Faluns gedigna wärldshus Harrys. Ack om det ändå vore kväll nu, ty dagen har blott nått sin gryning och här suttu jag, Silvia af Grevskapet Grenna i skolan med manfolk från fjärran östern. Jag finge tillbe de högre makterna och give dem min önskan om att denne dagen ack flyge sin kos.

Till en ung flicka

På hennes födelsedag

Gläd dig i din ungdomsvår,
unga ystra flicka, gläd dig!
I de blomsterkransar kläd dig,
som man strör i dina spår!

Snart, som vaknad ur en dröm,
du till tretti årtal hunnit ...
Lek och fester då försvunnit,
födslodagar och beröm.

Därför i din ungdomsvår,
unga, ystra flicka, gläd dig!
I de blomsterkransar kläd dig,
som man strör i dina spår!


Kongratulationer på den store dagen Maria af Söderhamn! (en dag i förskott)
Bild stulen af Camilla af Ludwiga


I planerarstadiet

Imorgon är det jag som ringer hon som har hand om utlandsstudier. Idag kom det från ingenstans, jag måste iväg nånstans i höst. Köpenhamn, Tyskland, Italien, Spanien, Turkiet, det spelar ingen roll vart jag hamnar, jag tar det som bjuds. Hoppas verkligen på att det finns platser kvar, sista ansökningsdag till utlandsstudier var 15 mars så jag hold my fingers cross för att det ska finnas nåt kvar. Jag gillar Sverige men jag har spenderat 21 år här av mitt 22 år långa liv, jag vill se nåt nytt, andas lite ny luft. Dessutom är det en grymt bra merit att ha pluggat utomlands. Jag vill jag vill jag vill jag vill! Högskolan Dalarna är med i ett samarbete som heter Erasmus där vi studenter får möjlighet till att studera på ett universitet nånstans i europa,, det är mängder med universitet vi kan välja på.. Vad sägs om en termin i Madrid? Eller i Tyskland för att bättra på min tyska? Jag får inte drömma mig bort för mycket ifall att jag inte får nån plats.


Satt på Waynes idag och pluggade juridik, tog en paus från lagboken med att bläddra lite i en gammal veckorevyn. Nu har jag till och med fått stamgästkort eftersom jag är där varje dag och sörplar té :)
Imorgon står sola på schemat, föreläsning, utlandsplanering och lite kurslitteraturläsning.

Skaffa dig en kalender!

Angelica Karlsson på Sturegatan borde införa i sin kalender viktiga tider över viktiga seminarier och föreläsningar hon inte får missa. Trodde jag började klockan 10 idag men ack så fel jag börjar inte förrens kl 15. Fick omorganisera hela min dag, avboka spinningen kl 17 och inställa mig på en hel dags bläddrande i lagboken. Ska sätta mig på Waynees när det öppnar kl 10, ta en kopp té i vanlig ordning och se ruggigt smart ut. Kanske borde hyra en skottkärra så jag orkar dra på lagboken över parkeringen till Kupolen. Den har ju för tusan 2366 sidor! Jag har slutat med att ta med min mini pc till skolan när jag ska plugga, har insett att jag är mycket effektivare utan att konversera på msn och kolla fejjan en gång i kvarten.
Fick sälle av Fia på bussen idag, jag ska anordna en Fund Raising så att hon har råd med att åka till Frankrike i höst.

Tågbiljetter gör mig mer fattig än vad jag är

God morgon! Jag är uppe med tuppen som vanligt, ska åka iväg till skolan, sätta mig och plugga lite juridik före seminariet i Event Management. Kollade tågbiljetter igår från Falun-Jönköping och satan vad dyra de var, knappast att jag betalar en enkel för 600 spänn! Hur vore det om SJ kunde ha fasta priser som tågkompaniet har? Då hade jag varit glad iaf. Gah när ska det där fruktansvärda monopolet avskaffas? Låt tågbolagen konkurrera med varandra så att priserna pressas. Student som jag är så har jag inte råd att åka med SJ, trots att pappa bidragit till biljetten så jag tar tåget till Mjölby istället och sen bussen därifrån till Ödeshög. Ska ringa min lillebror Christoffer och fråga om han kan hämta mig i Ödeshög och så kan vi passa på att äta lunch tillsammans och snacka lite skit. Han har blivit jättegammal! 19 år och tar snart studenten, det är helt jävla sjukt! Då ska jag befinne mig nere i Jönköping med blommer och champange och ta emot honom när han springer ut. Då får det bli en långweekend i Småland för jag måste ju vara med och fira Ambers 1-årsdag, det går inte missa :)

Jag har inte varit hemma sen i julas så nu längtar jag nåt enormt! Ohlalalala pirr pirr i maggropen!


Alexandra juridikpluggar


Alexandra dricker plugglatté


Efter skolan igår var jag på Maserhallen och solade så nu har även jag blivit lite vårfräsch. Ska försöka hinna med en solning till imorgon, nu ska det grundas minsann.


Solen lyser även på liten stuga, eller hur är det den går? Nu ska jag iväg till bussen och jag får inte glömma brillsen, jag vill icke få synfel och rynkor runt ögonon innan sommaren ens börjat.

En avstickare

Tog en liten avstickare till datasalen innan föreläsningen i marknadskommunikation, det skulle jag aldrig gjort för jag håller på att kväljas till döds av svettdoften. På min skola är det inga lanande datanördar som luktar svett, nej det är folket ifrån öst som luktar en blandning av svett och curry. Är inte deodoranten uppfunnen i vissa länder eller är det bara vi västerlänningar som kan skilja på fräscht och ofräscht?
Har suttit på Waynees med Alexandra och pluggat,, den där lilla flickan behöver minsann en liten spark i baken för att sätta igång med något ;) Jag ska bli hennen inspirerande mentor genom livet och tvinga henne läsa kurslitteratur tills hon stupar. Låter det som en bra idé Alexandra?

Nu ska jag pallra mig iväg på föreläsning!

Glitter, glamour och schlagerjympa

När Friskis gör temapass blir jag glad, idag stod det schlager på schemat. Alla instruktörer var klädda i paljetter och såg så där riktigt schlager ut. Jag har inte sett melodifestivalen i år så många av låtarna hade jag inte hört och några av låtarna blev jag förvånad över att de var låtar från melodifestivalen. Vi jympade till låt efter låt och jag var som ett litet energiknippe, jag väntade och väntade på min favoritlåt, "Hope and Glory" med Måns Zelmerlöv, det är min favorit från melodisfestivalen jag aldrig såg,, till min stora besvikelse kom aldrig låten. Och nu ligger jag på soffan helt avslagen med laptopen balanseandes på knäna, har nyss duschat  och virat in mitt hår i en handduksturban.. när mitt hår har torkat kommer det se ut som ett afrokrull, det blir så när man ligger ner med blött hår förstår ni. Tänkte se filmen på trean ikväll, romantiskt drama "Something new". Det blir en bra avrundning på veckan.

På nästa veckas agenda står lite plugg och påsklov. På torsdag tar jag tåget ner till Jönköping!


Jag blev lite förvånad över att denna låten är en melodifestivalenlåt för jag gillar den. HEAT och Måns är mina favoriter.

Against all odds

Min granne på våningen ovanför lyssnar alltid på musik väldigt högt och jag har aldrig varit med om någon som har sån blandad musik. Är det inte arabmusik, RnB, Imse vimse spindel eller Sonja Aldén så är det "Against all odds" med Mariah Carey/Westlife. Den låten har gått på repeat i säkert en halvtimma nu, tur för mig att jag råkar gilla den låten, men kanske dock inte 20 gånger på rad. Med jämna mellanrum kan jag höra hur han/hon får meddelanden på msn, ja så hög volym har grannen på datorn. Vissa dagar när jag är på dåligt humör och inte vill höra musiken kan jag sitta här nere som ett åskmoln och skrika rakt ut i tomma intet av ilska. Men idag är en bra dag. Jag har diskat, det behövdes verkligen och så har jag skrivit det sista momentet i Event Management kursen och så har jag gått igenom några powerpoints i juridiken. Bra pluggdag med andra ord. Var ute i köket en snabbis och kollade termometern, den visade 21 grader i solen och här sitter jag inomhus, uselt! Strax ska jag gå till Friskis på och träna, ska gå på ett schlagerpass som är specialinsatt bara idag. Det var längesen jag var på jympa, spinnar ju nästan bara nu för tiden.

Pratade med Johan, min lillebror innan och han har lovat mig att jag ska få ha Alexander en hel dag :) Jag måste rota fram mina bebiskunskaper långt bak i minnet. Jag brukade hjälpa Sara med Linus när han var bebis, men det är ju fyra år sen så man är ju lite ringrostig nu så att säga.


Idag bjuds det på helstekt bebisrumpa marinerad med päronpuré serverat på plastbricka. Så här liten och hjälplös var Amber sist jag såg henne, men nu går hon till och med. Jisses vad tant Angelica missat mycket, men i påskhelgen blir det andra bullar. Åh på tal om bullar, hörru Ia jag hoppas verkligen du bjuder tant på bullar när hon kommer på besök :P
Hur ska jag tillaga Alexander på bästa sätt? Han är fortfarande så liten att man skulle kunna koka honom i en äggkokare. Men Angelica!!! hmm jag kanske inte får vara barnvakt längre..

Angelica rekommenderar

Jag rekommenderar ALLA till att börja springa, det är en frihetskänsla som inte går att beskriva med ord. Har varit ute och morgonjoggat ett varv runt Tisken, tror det är 3 km och det är alldeles lagom på morgonen innan frukost. Jag ser ut som en tagen direkt från dårhuset när jag springer för jag kan inte sluta le så alla jag möter måste tro att jag har något stört handikapp eller att jag har ett stort tics i mitt ansikte. Med bra musik i öronen kan jag springa i evigheter. Det finns inga ursäkter till att inte kunna springa, människan är gjord till att springa. Såvida man inte har dåliga knän och ryggskott så kan man springa och det tar inte alls lång tid att träna upp konditionen och tekniken. Och vet ni vad det bästa är? Det är gratis! Det enda som behövs är ett par bra löparskor och sköna kläder i funktionsmaterial. Jag fick ett sug efter att gå en tur till Stadium och kolla in utbudet för jag behöver minsann nya, vårfräscha träningskläder.


Jag ska ringa marknadschefen på SOC och fråga om de kan sponsra mig om jag marknadsför dom i min blogg. En löparjacka i funktionsmaterial är ett måste när man är ute och springer i morgonkylan och det bästa är att den suger åt sig all svett. Tyckte nog att jag kände en unken doft stiga från jackan, tror nog minsann att fröken Karlsson glömt bort att tvätta den sen förra säsongen.


Min jacka från Stadium är last season och kostade endast 599 riksdaler. Sponsra mig SOC, ser ni inte hur mycket jag marknadsför?!

Glasshysteri och gassande sol

Hela eftermiddagen spenderades i solen tillsammans med Malin och hennes vänner, satt vid stora torget och spanade på folk i värmen. Så fort solen tittar fram ser jag glassar överallt, varenda trut är kladdig av glass. Var kommer denna plötsliga glasshysteri ifrån? Jag tror inte det är frågan om något normalt sug efter glass,, hjärnan kopplas på nåt konstigt sätt om till glassug när solen skiner.. Hjärnan säger, ät glass! Efter flera timmar i solen gick jag med Carro och Elin till Camilla för att hänga lite när de förfestade.. Hungrade halvt ihjäl, men Emil räddaren i nöden bjöd på romantisk middag, köttbullar och pasta a lá Lady och Lufsen stod på menyn. Tack Emil, du räddade mig från svältdöd. Och nu ska jag se ett par avsnitt av SATC och sen sova, är helt slut. Jag är för gammal för att hänga med i svängarna. Försökte få tag på Johan idag men han svarade inte på mobilen, så om du läser min blogg Johan så vill jag bara tala om att jag vill ha Alexander hela påskhelgen!!! Eller iaf en dag :) För er som inte vet så är Alexander min brorson.


Malin i den gassande vårsolen

August och jag

Tillsammans med August har jag tagit det årliga veckan-före-påsk-badet, vi var ett med vattnet, skummet yrde och vattenångorna fick mitt ansikte att pärlas med svett men tillsammans var vi oskiljaktiga. Jag har en kulturell sida, tro det eller ej men just nu läser jag Hemsöborna av August Strindberg, vissa böcker är såna som man måste läsa någon gång i livet, August Strindberg och Harry Potter är några av dom. Jag ska läsa alla August Strindbergs böcker. Efter att legat i badet tills kroppen blev skrynklig på mig skrubbade jag hela kroppen med en body scrub som luktar gudomligt. Min kropp är den lenaste av de lena just nu och jag kan inte sluta ta på mig själv...


När jag badar har jag mängder med skum! Och alldeles för varmt vatten som gör att jag svettas i ansiktet och så kan jag knappt andas.


Hemsöborna borde läsas innan man lägger sig i graven.


Och nu är jag sådär oförskämt fräsch och luktar som en parfymfabrik. Nu ska jag sminka mig och göra mig fin för att sedan vandra ner en sväng på stan! Och vet ni vad jag ska ha på fötterna? Ballerinaskor!! Och vet ni vad jag ska ha för jacka? Skinnjacka!

Fredagar när de är som glammigast

Igår skrev Sofia till mig på msn och frågade om det var tillräckligt varmt för leggings,, nej för fan skrev jag, det är kallare än vad det ser ut. Fel av mig, i solen var det riktigt gött faktiskt. Var på föreläsning i Borlänge (det var varmare där än i Falun btw) och det var bara jag, Lisa och Hanna som behagade dyka upp så vi satt ute i solen och hade föreläsningen. Efter föreläsingen ordnade jag upp mitt liv med Helen (programansvarig). Solveig (lärare) skrattade åt mig när jag sa att jag äntligen ordnat upp mitt liv nu när jag vet vilka kurser jag ska läsa till hösten,, mina studier är mitt liv! Det är inte bara vi svenska studenter som har lite svårt för pakistanarna på skolan.. En pakistanare/bangladeschare (Solvieg ser ingen skillnad) hade frågat Solveig vilken kultur hon tyckte var den bästa.. min så klart blev svaret. Min skola är en enda stor kulturkrock.
Sedan åkte jag hem till Falun, träffade Sofia på stan, käkade lunch utomhus och tittade på folk.


Vi köpte den bästa räksalladen någonsin inne på det nya caféet, kommer aldrig ihåg vad det heter, men ni vet det där som ligger inne på nya gallerian? Första utelunchen för i år,, glammigt! Men när tusan öppnar alla uteserveringar? Det är inte lika glammigt att sitta på en stentrapp tyvärr.


Sofia och jag ägnade hela eftermiddagen åt att spana på pojkar. Jag har paxat alla, i paxleken gäller det att så fort som möjligt när man ser två eller flera killar i ett gäng paxa den som man tycker ser bäst ut. Sofia är lite segare än mig så hon får nöja sig med de "mindre" fina :P


Räksallad de luxe! Den är verkligen att rekommendera och den kostar bara 59 kronor som take away, annars kostar den 85. Fräsch sallad, majs, röd lök, tomat, gurka, kidneybönor, avocado, ägg, solrosfrön, citron, rom och mängder med räkor. Köp den!


Träffade Malin och Susann på stan, Susann fick den stora äran att fotografera färgklicken. Vi var en färgglad skara i ett grått Falun. Tre dubbelknäppta jackor i regnbågens färger.


Pirripirri i vårsolen

Känner ni vårkänslorna? Jag är en sån som blir kär i allt och alla när solen tittar fram, fast mest är jag nog kär i mig själv ;) Har varit på morgonspinningen, jag sov på cykeln idag, inte ens Stefan den heta instruktören fick mig att vakna. Jag snooozade till och med fem minuter i morse. Drömde det sjukaste inatt, hade en stor påse med marijuana i min kåroverall, jag satt i polisförhör, pappa var helt säker på att rökan inte var min,, han trodde det var Johan min lillebrors. Idag ska jag för ovanlighetens skull åka till Borlänge och gå på en föreläsning i Event Management,, måste prata lite med Helen om vad jag kan läsa för kurser i höst,, det finns så dåligt med företagsekonomiska kurser på C-nivå på min skola,, de som går på D-nivå låter mer spännande. Men nej jag har inte tänkt att ta en magister än,, det får vänta isf :)
Och så ska jag gå till Proffice kontoret och förhandla lite om min framtid,, eller iaf få en löneförhöjning :) Idag är det så fint väder så jag passade på att ta lite bilder på väg hem från friskis.


I Falun är det fortfarande snö, men den smälter nog så småningom. Faluån i morgonsolen är top notch.


Och påskriset har kommit fram. Nästa helg är det påsk och då åker jag hem till Gränna!

Sådärja nu ska jag hoppa in i duschen och ta tag i dagen. Ola är på väg till Manchester nu på fotbollsweekend,, jag är måttligt avundsjuk, jag vill också åka iväg nånstans! Fotbollen hade jag dock klarat mig utan,, men lite Pimms på en uteservering i Manchester,, jorå varför inte =)

Jag är kär och det gör ont

Här sitter jag i en stor fyrarums lägenhet i Falun och det enda jag drömmer om är en liten vrå i ett sunkigt hus i London,, ett sunkigt hus som jag delar tillsammans med en australiensare, en japan, en tysk och en fransman. Jag vill ha ett jobb i London med minimilön på £5.70, jag vill trängas på tunnelbanan, känna stanken av en uteliggares urin, känna svetten rinna längs med ryggen när jag stressar fram på en busy Regent Street. Allt det där vill jag ha. Jag bryr mig inte längre om mitt topjobb med kontorslokaler som har panoramavy över Themsen med Big Ben och House of Parliament som bakgrund,, jag bryr mig inte om min stora och luftiga lägenhet i Notting Hill eller Holland Park, jag bryr mig inte om mitt stora hus i Hampsteadt med hela heathen som trädgård. Jag bryr mig definitivt inte om alla luncher med mina klienter eller flådiga middagsbjudningar på Ritz, eller tea time på Selfridges. Jag är kär och då spelar allt det där glamourösa ingen roll. Det gör ont att vara kär i en stad, den där staden som får min puls att dubbleras och som får mitt hjärta att slå volter. Jag vill tillbaka till staden som fick mig att känna mig levande, staden som erbjuder tusen möjligheter där alla kan och får lyckas. Om ett år har jag en bra utbildning, det är bara ett år kvar. Jag trivs i Falun, jag gillar staden men har man en gång bott i London,, ja jag behöver inte ens säga det.. Ta mig tillbaka till mina drömmars stad!


Regent Street

Livets stora frågor

Jag har legat på soffan hela dagen och haft SATC marathon med mig själv. Såna här dagar behövs och jag förtjänar det, jag har nyss insett att jag ligger och slappar utan att få ångest över att jag inte pluggar, och nä jag har inte ens tänkt att träna idag! Har nyss tömt mina ögon på lite tårar. Ni vet avsnittet i säsong tre då Charlotte gifter sig med Tray? I slutet när Aiden beslutar sig för att inte kunna va med Carrie efter att hon varit otrogen med Big brast det för mig, jag fulgrät för att det var sån tragik. Hur jag än vänder och vrider på det så var det Bigs fel att det blev som det blev. Varför känns det enklare att skylla på mannen? Är det mannen eller kvinnan som är frestaren eller är det bådas sunda förnuft som sviker? Det sägs att förbjuden frukt smakar bättre. Jag är inte religiös men var det redan när Adam och Eva åt av den förbjudna frukten på kunskapets träd som det bestämdes att människan är en sårbar individ? Tänk om vi inte var sårbara alls, och att vi inte hade känslor, inte kunde skilja på rätt och fel. Hade vi varit robotar då? Robotar utan varken hjärta eller hjärna. Ibland har jag såna konstiga funderingar, jag vill ha en vän som Sigmund Freud att diskutera livets stora frågor med. Även om jag tycker Big är den största boven i dramat så är det Carrie jag egentligen ifrågasätter mer. Big är gift men överväger att lämna sin fru för Carries skull, Carrie har en pojkvän som hon säger att hon älskar.. är lusten större än kärleken? Båda gör fel men Carrie är den som går hem till sin pojkvän, kryper ihop i hans famn och den där barnsliga och egoistiska kvinnan i Carrie som jag tycker mindre om kommer fram. Carrie borde lära sig att hundvalpsögon och lite tårar inte kan göra något bättre, det är det lilla barnet i henne som kommer fram, det där barnet som vet att hon gör fel men handlar ändå. Jag kan diskutera det här för mig själv i evigheter utan att kunna dra någon slutsats om varför det är lättare att skylla på mannen.. Är män mer känslolösa än kvinnor? Inom vetenskapen sägs det att  män fattar beslut med sin "rationella hjärnhalva" medans kvinnor fattar beslut med sin "emotionella hjärnhalva".. Är det så att män är bättre beslutsfattare eftersom de inte påverkas emotionellt i lika stor utsträckning som kvinnor? Jag blir snurrig i huvudet av sånt här.. Jag ska gå till OK Q8 och köpa godis, krypa ner i soffan igen och fortsätta mitt marathon.
Carrie och Aiden

Pojkvän, barn eller husdjur?

Vad är egentligen skillnaden mellan att ha pojkvän, barn eller husdjur? Den enda skillnaden jag kan hitta är att du varken får ha sex med barn eller djur såvida du inte eftersträvar att bryta mot lagen. En skillnad till skulle väl vara att ett husdjur är dig alltid trogen. Ligger på soffan, är lite seg efter gårdagens bravader och ser på Sex and the City.. Jag skriker högt av frustration när Steve envisas med att se Scooby Doo på högsta volym samtidigt som Miranda försöker jobba. Att ha pojkvän kan vara ett heltidsjobb, man måste alltid tjata på dom, gör inte det och gör inte så. Det där klarar jag mig utan måste jag säga, men en liten hund hade suttit fint.

Klockan är halv 12 och vad har jag åstadkommit? Inte mycket, annat än att jag håller på att tvätta. Det var på tiden minsann, jag har gått utan trosor i en vecka..


Nope jag ska ta och se några avsnitt till av SATC. Efter att Stina intervjuat mig till sin Sexstudie så har min analytiska förmåga ökat markant! Det är inte Samantha som är den extrema, det är Charlotte. Det finns ingen som Charlotte, hon är ett barn i en vuxens kropp som drömmer om prinsar med guldlockigt hår som kommer ridandes på sin vita springare och tar henne med till hans enorma slott med tinnar och torn. När ska Charlotte vakna upp ur sin perfekt uppmålade fantasivärld, den existerar inte. Eftersträva inte det perfekta, du blir besviken när du aldrig når dit. Efter att analyserat lite tror jag det finns fler Samanthas än Charlottes. Jag ska analysera vidare på detta..
Finns den perfekta prinsen?

Harrys, Etage och B-kändis

Efter danslektionen ikväll var jag på strålande humör, inte nog med att jag är frontline i dansformationen, jag har även föreslagit en onekligen bra ändring i koreografin för min danslärare som tyckte det var en ypperligt bra idé. istället för dansare kanske jag borde bli koreograf =) Dans för mig är konst.  Jag var så lycklig över mina prestationer att jag kvickt ringde Camilla och hetsade lite om att hon måste komma till mig fort som ögat för att ta ett glas vitt. Camilla kom, vi hade supertrevligt med ett glas vitt som blev till två glas. Vill ni veta exakt hur lättdrucket Chapel Hill är? klunk klunk klunk. Sedan gick vi till Harrys och käkade, jag tog en Club Sandwich och Camilla en vegetarisk hamburgare, till det drack vi en tuttii frutti drink. Drack och chillade lite på Harrys, sedan gick vi vidare till Etage. Jag var Camillas brittiska vän från London och alla 18-åringar gick på det simpla skämtet, min fyllebrittiska var top notch. Det är faktiskt bra att öva på sin engelska ibland :)

Jag har inte varit på Etage sen våren 07 men det visade sig vara trevligare än vad jag hade förväntat mig. Träffade en hundradel från måndagsklubben, han kan inte slita sig från min blogg trots att han tycker den kan vara lite fjortis ibland när jag skriver "åh mina vänner ska till Frankrike", men som sagt han kan inte slita sig ;) Men vad hände med fyrkanten? Här sitter jag och väntar på det bästa. Jag var inne på toa med en tjej som sa "Åh det är ju du!!!" Det var en trogen bloggläsare som gillar min blogg för att jag inte skriver om mode och lägger upp dagens outfit. Du får kommentera bloggen hur mycket du vill =) Tack för kiss sällskapet! Det är alltid lika trevligt att träffa random läsare oavsett om de är från Måndagsklubben eller inte. Jag har blivit en B-känis utan dess like, min blogg var bättre än Blondinbellas sas det :) Träffade Limpan en snabbis sen drog jag och Camilla hem. Lyckad kväll minnsann det där.


Min Club Sandwich på Harrys. Halva priset när det är som bäst.


Camilla
Oliver och Camilla tisslar och tasslar

Mitt Aprilskämt var det sämsta. Försökte lura ett gammalt ligg om att jag var gravid. Jag gick in för det som fan men jag tror dock han hajade att det var helt fel dag att berätta något sådant. Men tänk om?!
Nu är klockan mycket och jag ska sova, ska upp och tvätta imorgon kl 10. Have a fucking fabuolus night!


Jag är så glad....

inte bara för att det är sol och termometern visar på 17 grader i solen och himmlen är klarblå, nej jag är så fruktansvärt glad över att jag har så många bra människor i min omgivning som jag trivs med. Vissa dagar vill man bara stänga in sig och knappt svara på mobilen, de dagarna då man glömt att man blir så glad över att träffa och prata med de som man trivs med. Idag har varit en sån dag då jag strålat hela dagen. Träffade Hanna och Terese imorse innan föreläsningen, det var en bra inkörsport till dagen, kvack kvack! Efter föreläsningen träffade jag Elin och Carro utanför Kupolen i solskenet. Elin har fuffens för sig och både jag och Carro har Köpenhamnlängtan, det lilla mötet fick mig att fokusera på plugget samtidigt som jag hade ett leende på läpparna. Jag har rankat Waynees som ett av de bästa ställena i Borlänge att plugga på, trevlig personal, sköna soffor, gott té och allmänt uppiggande atmosfär. Spenderade lite tid efter plugget med att ringa till några vänner. Ringde Ia och pratade lite, det är alltid lika trevligt och nu för tiden pratar vi jätteofta! Sedan ringde jag till Caroline som jag inte träffat sen i somras, vi pratar tyvärr inte lika ofta som vi kanske borde, härligt med lite updates från hennes Stockholmsliv. Jag ska åka dit efter påsk och hälsa på, vi ska sitta på uteservering och titta på folk. Shit vilket tjat det är på mig om uteserveringar :)
Pratade med Tessan och återigen fick jag en inspirationskick och framtidspirr i magen. Hon har fått jobb på Arlanda i incheckningen, satan vad kul för henne! Inser ni vilken bra inkörsport det är för en turiststuderande?! Tessan fick höra att hennes utbildning var bra och är hennes utbildning bra så är min bra, även om hon går inriktning på kulturgeografi och jag företagsekonomi. Åh jag vill också sitta i incheckningen med formella kläder och påpeka för resenärerna att de har för mycket i bagaget och att de inte får medhava pincett i handbaggaget!!!

 Det är möten och samtal med människor som de här som gör att livet går runt och jag är så glad över det så det riktigt spritter i kroppen på mig!! Men håll i hatten, dagen är inte slut, efter min danslektion kommer Camilla hit, vi ska dricka vin och gå till Harrys och äta. Lyckan är numera total.

"Leendet du sänder ut vänder åter till dig"Miljöombyte

Nu har jag haft två timmars föreläsning och hunnit äta lunch och klockan är bara halv 1. Tänkte läsa lite i Marketing Communication boken som jag lånat på skolbiblioteket för att få lite förståelse för vad kursen handlar om. De bygger om bibblan och studielandskapet på skolan så det finns inget lugnt ställe att sitta på och när jag pluggar vill jag inte höra massa språk från fjärran östern surra i huvudet på mig. Vände nästan lika snabbt som jag kom in i datasalen, satan vad högljudda alla är. Nej nej nej jag har inga konstiga fördomar, men jag tror vi i Sverige är uppfostrade på ett sånt sätt att man inte ska störa folk som är upptagna. Redundant så att säga, det faller naturligt för oss att visa andra människor respekt genom att inte skrika när man pratar. Så jag tar mitt pick och pack och drar till Waynes Coffeé istället, dricker en kopp té och känner mig allmänt ambitiös.


Time for a botox

Fick en kommentar av Sofia på förra inläggets bild.

Sofia om Första April:
Herregud vad unga och oförstörda vi ser ut på bilden, vad hände egentligen? Haha hur mycket kan man egentligen åldras på 2 år!?:)

Ja, vad var det egentligen som gick snett? Vi ser ut som två oskyldiga barn!? Det var på den tiden Sofia hade stadigt förhållande och jag hade min mest aktiva sexuella period genom tiderna, det skulle man inte kunna tro med tanke på hur oskyldig jag ser ut. Två år, och jag har åldrats så mycket, jisses hur kommer jag då se ut när jag är 25?!! gulp. Det är nu jag skulle vilja vara en man, män blir snyggare och attraktivare med åren, de är som ett fint gammalt whiskey lagrat på ekfat. Vi kvinnor är som ett vitt vin, hållbarheten är inte något att skryta om men när vinet är ungt är det oslagbart. Jag har börjat räkna mina rynkor, jag får en ny varje dag. Om 7 år när jag fyller 30 önskar jag mig en botox på samtliga kroppsdelar.


Snälla lilla krumelur jag vill aldrig bliva stur! Det dröjer nog inte länge förrens jag måste installera ett bra redigerarprogram på datorn som reducerar rynkor och andra blemmor.

Nu är rasten slut! Har föreläsning i Marketing Communication,, det är tämligen intressant må jag säga. Jag är enda svensken inom 10 kvadratmeter.

Första April

Ännu en morgon har jag vaknat av att solen skänker mig några strålar, såg vädret på TV och hör å häpnad, på fredag ska det vara 13 grader varmt. Hur ska jag klä mig för att rätta mig efter klimatet? Det kommer vara veckans största problem, ballerinaskor och skinnjacka, jag längtar! När man var yngre var första April nästan lika bra som julafton, då får man luras. På äldre dar har jag inga bra skämt på lager. Jag tror jag ska ringa pappa och säga att jag är gravid och att jag ska flytta till Bali med en hulahula kille. Men är det inte så att det är premiär för uteserveringar idag? Jag har ett svagt minne av att det kan vara så.. ohlalalala då vet jag vad jag ska göra i helgen när det är fint väder.

Föreläsning klockan 10-12 i marknadskommunikation. Jag behöver minsann inte plugga utomlands för att beblanda mig med andra kulturer. Såg deltagarlistan över kursen,, svenskarna gick väl att räkna på en hand ungefär. Det här kan bli spännande, ett helt Atlas i föreläsningssalen.


Sofia och jag i Läroverksparken våren 2007. När solen tittar fram tittar även mina fräknar fram. Jag blir lika prickig som Pippi Långstrump.

RSS 2.0