Bortglömd

Woops, jag har glömt bort att jag har en blogg :P Sardinien var toppen! Ni har väl sett bilderna på facebook? Igår gjorde jag världens roligaste grej. Jag var och åkte skridskor med mina multiinternationella vänner på julmarknaden här i Heilbronn. haha det var sjukt kul. Jag gled runt som en liten isprinsessa på isen medans de andra låg och krälade. Självklart var jag ju tvungen att styla lite genom att åka på ett ben och göra lite piruetter. Wow sa de, Angelica hur sjutton gör man så där. Äsch säger jag, det kommer liksom naturligt för mig, är man svensk så är man :P

Om 45 minuter ska alla Erasmus samlas för att åka till Nürnbergs julmarknad. Det är två timmar med buss dit. Suck. Har en känsla av att det kommer bli en bra dag :) Ikväll är det arabisk fest här i huset. Det är arabiska "julafton" idag.

Kanske, kanske att jag uppdaterar någon mer gång inom snar framtid :P Åh jag tatuerade mig igår förresten! Hade nästan glömt. Ska slänga upp en bild på den när jag har tid :)

So long!

Älskar att resa

Inte nog med att jag de senaste 5 månaderna varit i Turkiet, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Danmark, Tyskland och Frankrike och om några dagar Italien, jag har bokat en till resa 3 december :) Kan ni gissa vart?


Hit ska jag åka 3 december! Vart tror ni det är?


Och på fredag åkar jag hit :)

Tonfiskburkar är farliga

Jag var vrålhungrig efter mötet med projektgruppen idag. Tänkte slänga ihop något snabbt. Wook och tonfisk fick det bli. Öppnade tonfiskburken,, och vad tror ni hände?! Jag skar mig.. blodet rann överallt. Jag ringde på Timmys dörr som bor mittemot. Han fick en mindre chock när han såg mig stå där med ett nedblodat papper. Jag har aldrig blödit så mycket i hela mitt liv! Det var en hemsk upplevelse. Och nu sitter jag här helt handikappad och kör pekfingervalsen på tangentbordet. Vilket öde...

Dienstag Morgen

Sitter och mumsar i mig en efterlängtad frukost och avklarar morgonrutinerna på datorn. Tog en 55 minuters morgonpromenad. Det är alltid lika spännande varje gång, jag vet aldrig var jag hamnar. Det var segt att gå upp idag men promenaden fick mig att vakna. Var hos min kära granne Seif från Egypten igår och tittade på film med honom och Shiref som också är från egypten. Haha de är mina egyptiska faraoner. De bor i en pyramid och jag bor i en Igloo. I söndags kidnappade de mig och drog med mig till Alexs bar för ett par glas vin. Egyptiska maffian. Ni vet väl att alla araber är terrorister? Samma sak som att alla svenskar är blonda ju.
Tränade body pump igår, mina muskler har växt till dubbel storlek.
Den här veckan ar jag fullbokad med plugg. Måste bli klar med allt innan jag åker till Sardinien på fredag.


Här hamnade jag idag. Morgonstund har guld i mun!

Här är det fortfarande alldeles för grönt. Ge mig snööö! Mina egyptiska vänner har aldrig sett snö så jag hoppas det kommer lite snö här iaf.


Jag hamnade i ett rapsfält.
Guten Morgen!

Fuck table rules!

Jag hade kunnat fortsätta sova. Jag hade kunnat stanna ute längre igår. Jag har spenderat nästan en timma av min dyrbara tid för att lära mig hur man beter sig vid bordet på en överklassrestaurang. Som om jag inte redan vet vilka bestick som används till vad, rik som jag är så lunchar jag ju på Ritz varje dag ;) För att inte tala om alla affärsmiddagar jag varit på, ojoj ni skulle bara veta. Eller som den gången jag dejtade billionarvtagaren Jean-Pierre från Paris. Så givetvis vet jag väl att servetten bara är till för att torka munnen och inte snyta sig i. ;)

Bordsskick var vad morgonens gästföreläsningen handlade om. Jag läser en kurs på två poäng i Hotel Economics. Fråga mig inte varför,, kanske för att att det fattades 2 p för mig. Jag har verkligen inga stora planer på att hamna i hotellbranschen, såvida jag inte öppnar ett lyxigt designhotell i Dubai eller Monaco. Och varför lär jag mig hur man ska äta på fina restauranger?! pust. En tjock representant med grisrosa kinder från Adler Asperg Hotel & Restaurant ödslade bort min tid. Hans engelska var värre än min skolengelska när jag gick i fyran. Han kallade tallrikar för bord. 79% av föresläsningen himmlade jag med ögonen, resterande procent funderade jag på om jag skulle resa mig upp och tåga ut ur rummet. Han har printat ut powerpoint presentationen till oss. Jag ska spara den för all framtid så jag har något att skratta åt när jag har tråkigt. Det roliga var att snubben som höll föreläsningen verkligen poängterade that this is very important rules, very. Som om inte det vore nog så skulle min professor i kursen visa sig viktig och lära oss hur man håller ett vinglas. Jag föredrar att trycka lite lätt på kranen till bag-in-boxen, öppna gapet och svälja. Allt för att undvika onödig disk.

Snäll som jag är så ska jag förgylla er dag med några regler jag lärt mig idag. (observera att jag bara kopierar hans anteckningar, därav den kassa engelskan.

- A man has putting the chair to his woman (kolla den meningen liksom).
-Business card - don´t put it in your pocket immediately (vem fan kom på den regeln?).
- A guest apologises to the table neighbour (när man lämnar bordet för att gå på toa är det strängligen förbjudet att säga att man ska på toa. Du måste säga att du ska ta lite luft eller ringa ett samtal. Jag har lärt mig att man inte ska ljuga.)
- Napkin use : Put it not in the collar. Its only wiping the mouth. After dining it ism´t laid on the plate.
-Rules at the table : Drinking noises, eating noises, slurping or throats and loud working with cutery are avoided (jag höll på att dö av skratt när han babblade om allt det här).
- Your watch does not touch the tablecloth (vem bryr sig om någons klocka vilar mot bordskanten?)
- Nothing is normally eaten with the hands (fuck, jag som alltid äter med händerna).
- No oversized serving (fan ska man behöva svälta?)
-Never speak with full mouth (den regeln lärde jag mig när jag var 4 år)

Stort tack till Adler Asperg som lärt mig allt det här idag.

Jag tror att Luke Brandon från London får äta på Ritz utan mig i fortsättningen. Ge mig en fattig Svennebanan som värmer mamma scans i mikron!


Jag är gammal!

Green Door är ett helt okej ställe och det ligger bara tio minuters walk från där jag bor. Dessvärre verkar alla tycka så för det är alltid lika proppfullt. Kommer ni ihåg min 90-talist period? Jag älskade allt som var fött på 90talet. Då hade Green Door varit den perfekta köttmarknaden. Barnen där ser inte ut att vara en dag över 16. Legkontroll i Tyskland är tydligen inte så viktigt. Nu när jag blivit ett helt år äldre vet jag bättre, 90talister är barn. Jag var utan tvekan bland de äldsta på stället igår. Det ser inte bra ut när babyansikten surplar i sig Vodka Red Bull och shottar jägermeister. Är det inte dags att höja åldersgränsen till 21? Jag skulle rösta ja för högre gräns. Jag ska maila Reinfeldt och fråga om hans åsikt.

För övrigt så var kvällen mycket trevlig. Minglade med egyptierna och min framtida man Rakan. Jag stod säkert i 10 minuter och påpekade hur unga alla såg ut att vara, jag frågar efter den ena egyptiens ålder. Jag tappade hakan, han är 18. Omöjligt! Jag står och minglar med pojkar lika gammla som min lillebror. 18 år och pluggar på högskola, hmm how weird is that? När slutar dom grundskolan? 14 eller? På Irland och i england slutar man skolan när man är 16. Då börjar vi gymnasiet. Även om vi i Sverige spenderar fler år i skolan tycker jag att vårt skolsystem är mycket bättre än många andra länders. Sluta skolan när man fortfarande är ett barn.. hmm nej tack.

Nog för mig denna morgon för vet ni vad? Jag har en gästföreläsning om 45 minuter. Vad är grejen med att ha föreläsningar på lördagar?


En Angelica nyss fyllda 20. En gång i tiden var jag också ung, men alkohol drack jag inget minsann *vissel' vissel*
Haha mitt gamla rum på Grand..

Spontant och nyktert

Det blev inget Hot Iron pass för mig, det blev 7 km på löpbandet istället, hade tagit fel på tiden. Men jag älskar ju att springa så det gjorde inget. Fick skjuts av Tobias hem från gymmet. Han bjöd ut mig på en drink, jag tackade nej. Det krävs mycket för att man ska få dejta mig. Varför lyckas jag alltid dra åt mig de konstiga tyskarna? Tobias är verkligen jätte konstig. Han frågar om jag vill ta en drink med honom, jag tackar nej och istället börjar han nervöst prata om sitt ex. Jag säger då det, suck.

Planen för kvällen var att tjuvstarta på julmusten och pepparkakorna. Jag vill spara min julmust till första advent så istället får det bli en spontan utgång till Green Door, nyktert! Och vet ni vad kära vänner? Klockan 21.27 skrev jana till mig på facebook att jag MÅSTE hänga på till Green Door. No way skrev jag för jag kommer aldrig hinna klart iochmed att de tänkt gå redan 22.15 (gratis inträde till 23). Men jag kastade mig in i duschen och nu sitter jag här lika snygg som alltid innan utgång. Skillnaden är bara att jag inte ägnat 3 timmar åt mitt utseende utan *trumvirvel* 25 minuter! Jag hinner tillochmed blogga och ta en och annan pepparkaka :P


En basic klädsel fungerar alltid!


Och en väldigt basic makeup. Mascara, foundation och kajal. Simple as that. lite läppglans på det kanske? Tur att man är en naturlig skönhet ;)

And now I´m off!
(Fan Sofia, jag kom på mig själv med att peta öronen med Jesus Glow in the Dark, jag har syndat. Inte nog med att jag åkallar djävulen i katolska kyrkan, nu använder jag Herren Guds Son som tops... )

Bolibompa

Kom hem från dagens projektmöte, loggade in på facebook, scrollade ner och ögnade igenom statusarna. Fastnade vid Ias status, kollar på Bompa stod det. Jag blev en smula avundsjuk. Jag vill också sitta i soffan framför teven en fredagkväll och mysa. Jag har varken tv eller soffa här i Heilbronn. Och nej det är inte samma sak att sitta på sängen och stirra på dataskärmen. Jag vill äta lösgodis från Karamellkungen och se på fredagsunderhållning. De första veckorna i Tyskland kunde jag se IDOL på webben. Det fungerade i kanske tre veckor, jag var helt insatt i det,, när plötsligt det dyker upp en ruta på skärmen "Du befinner dig i fel land för att kunna se detta program". Typiskt. Inga myskvällar med Idol här inte. Myskväll för erasmus studenter är när vi dricker två flaskor rosé, leker drinklekar och shottar rom. Extra mysigt för oss är när vi hamnar i säng med varandra, vaknar upp dagen efter, ger varandra en blick, öppnar dörren, see you later, går ut genom dörren.. och sedan fortsätter den proceduren dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad. Jaja okej det kanske inte är riktigt så det går till (iaf inte sistnämnda delen) men hur mysigt är det? Ge mig fredagsmys nu!


Kommer ni ihåg denna vinjetten?! Nostalgi!!!! Bolibomba på fredagar var alltid lite extra bra. Eller hur?Björne var min favorit. Visas det fortfarande?


Haha håll i hatten nu!!!! Kosmos!!!! honom hade jag glömt bort :)

Nu goda vänner ska jag till gymmet och träna Hot Iron (body pump), Ich wünsche Ihnen eines Schönes freitag!

I share with you

"Don´t go, I hear myself say, and blush furiously. Don´t go yet. We could just.... I swallow. Talk, or something. I look up and meet his eyes, and something fearful starts to pound within me. Slowly ha walks towards me, until he´s standing just in front of me. I can just smell the scent of his aftershave, and hear the crisp cotton rustle of his shirt as he moves. My whole body´s prickling with anticipation. Oh God, I want to touch him. But I daren´t. I daren´t move anything. We could just talk, or something, he echoes, and slowly lifts his hands until they cup my face. We could just talk. Or something. And then he kisses me. His mouth is on mine, gently parting my lips, and I feel a white-hot dart of excitement. His hands are running down my back and cupping my bottom; fingering under the hem of my skirt. Then ha pulls me tightly towards him, and suddenly I´m finding it hard to breathe. And it´s pretty obvious we´re not going to do much talking at all."

Man skulle nästan kunna tro att jag ägnar torsdagskvällarna åt att skriva erotiska noveller. Men icke då. Det är ett utdrag ur boken "Confessions of a Shopaholic". Har precis läst ut den. Mycket bra bok måste jag säga. När allt verkar som mest hopplöst bara vänder det till bättre än bra. Varför kan inte jag få gå på "affärsmiddag" med Luke Brandon i London och sedan dela hotellrum på Ritz?! Det finns ingen rättvisa i denna världen. När jag flyttar till London ska jag dejta en multimiljonär. Låter det som en bra plan tycker ni? Men vad som händer i sagornas värld händer aldrig mig. Igår hade jag oturen att bli våldshånglad av en tysk. Jag har ett svagt minne av att han inte var vackrast på stället. Han tyckte jag var det vackraste han någonsin sett, bla bla bla. Jag beställde ytterligare några red bull vodka för att skölja ur hans saliv ur min mun. Att han ens vågade tvångshångla någon som är så het som jag?! Förvånansvärt modigt..
Jorå, Ritz duger nog bra åt mig.


It was snowing and I really wanted I picture

Well, lets ignore the fact that I´m still drunk, but I have to tell you a story. I woke up 14 minutes ago in Stephanies bed(?). She was spooning med as a silver spoon.. My alarm rang and the first thing I said was FUCK, it was awful. It felt like I had slept for 15 minutes and I had this weird dream. I told my dream for Stephanie. We were in France, it was snowing. It was me, Stephanie, Bogdan, Eduardo and Andrea (how random is that?). I really wanted a nice picture of my friends with a snowy tree in the background. But they refused and I was upset. And than, what happened next? My alarm rang.
So now I´m sitting here, I´m boiling an egg and trying to get sober. Yesterday was good crack!
Stephanie told me something strange, she told me she had the pope in her fridge. Wow I thought, which version, the second or the third pope. And then my drunk brain realized that she was not talking about the holy pope, she was talking about juice.

Sofia skulle älskat om Fredrik Reinfeldt satt i kylen och ropade koko varje gång man öppnade den. Mitt huvud snurrar, min mun luktar spolarvätska och om en timma har jag föreläsning i Meetings and negotiations, lovely. Jag som inte skulle dricka igår drack mer än aldrig förr. Det spårade ut redan på förfesten då vi spelade drinkspel. Fick man den sista kungen var man tvungen att dricka ett glas med en blanding av allas dryck. Vem tror ni hade dubbel otur? Rackans bananer. Jag älskar mina erasmusvänner mer än någonting annat.

Glidarlivet

Förra helgen var jag i Frankrike, just nu är jag tillbaka i Tyskland, nästa helg åker jag till Sardinien. Man måste bara älska mitt glidarliv. Efter allt mitt resande kommer jag vara så välkänd på alla flygplatser så att jag inte längre behöver visa pass. The cabin crew kommer ge mig special treatment, jag kommer alltid få fönsterplats bredvid höger vinge för där trivs jag bäst. När man är så berest som jag så är det lätt hänt att man knyter kontakter med folk lite varstans förstår ni. Man måste bara älska att vara jag, en resa här och en resa där. Inget vanligt svensson liv här inte. Och ja jag förstår helt och hållet om ni är lite smått avundsjuka. Om jag vill byta?! Nej tack! Inte för allt i världen. Att simma runt i mellanmjölken is not my cup of te´.

Det är dock en liten sak i mitt glidarliv just nu som grämer mig.. 1 meter ifrån mig har jag en grön bokhylla. På den gröna bokhyllan står något som jag tycker väldigt mycket om.. något som jag inte får förtära förrens första advent..


Just det ja, julmust, pepparkakor och juleskum. Jag storhandlade på IKEA i Lyon minsann. Tänkte bjuda mina kära internationella vänner på lite svenska delikatesser. Hur lång tid tror ni det kommer ta innan de spottar ut julmusten?

Förutom att jag inte får äta julgodis förrens första advent så kan jag knappt bli mer nöjd med livet än vad jag är nu.


Jesus glow in the dark(?)

Det var söndag i Lyon, det var en kall och solig höstdag i november, året var 2009. Månen i tjurens tecken sade till oss att idag är dagen då en sightseeing tur borde göras. Vi lyssnade på makterna från ovan och bestämde oss för att bestiga berget och titta på utsikten över Lyon. Vi började vår milslånga vandring (det var säkerligen 1 km iaf men det låter mer poetiskt med milslånga) helt utan svettningar i pannan, vi gick och gick och kom fram tro det eller ej, helt utan svettningar i pannan. På toppen fann vi en kyrka, en kiosk, 4 parkbänker, en halv miljon turister, ett tuggat tuggummi utan smak och en miniatyr av eiffeltornet.

Efter ett långt och syndigt liv tyckte vi att ett besök i den katolska kyrkan sannerligen behövdes. Bikten nästa. Dessvärre var kön till bikten alldeles för lång. En nunna hade bråttom in till herr präst, det hade gått livat till på klostret på lördagsnatten minsann. I den katolska kyrkan skådade mitt högra öga två präster(?)! Det går väl inte? Att ha två präster är väl som att ha två jultomtar?
Vi satt länge och beundrade dekorationerna i kyrkan. Vi övervägde ett tag om vi skull återkomma senare på natten och stjäla guldkorset. Skattefria inkomster tänkte vi. Det var i samband med dessa syndiga tankar som det hände... jag åkallade djävulen. Här sitter jag i en katolsk kyrka i Frankrike och åkallar djävulen. Folk runt omkring slutade be, ljusen slocknade, väggarna började rasa.. Pardon sade vi och drog där ifrån fort som satan.
Det är typiskt att sådant ska hända mig och Sofia. Vill vi komma levande ut ur denna värld måste vi nog sluta umgås med varandra. Men att jag åkallar djävulen i en katolsk kyrka på en bergstopp i Lyon är väl en liten petitess om man jämför med att Sofia på öppen gata misshandlar mörkhyade och hemlösa människor. Mina farhågor har besannats, efter tre år ser jag sanningen i vitögat, Sofia är främlingsfientlig.

Efter ett händelserikt(löst) besök i kyrkan tågade vi in i en souvenirshop. Yes tänkte jag, här kan jag fynda souvenirer från Lyon. Souvenirer och souvenirer det var Guds egna butik. Överallt stod jungfru Maria, apostlarna och Jesus på rad. Inget köpvärt fanns att finna.... då plötsligt,, jag ser något kika fram mellan Moses i vassen och Judas... dra på trisso, är det inte Jesus glow in the dark??!! Det var kärlek vid första ögonkastet, för 3,50 euro köpte vi varsin Jesus glow in the dark, en tre cm hög plastfigur som lyser i mörkret. Jag misstänker dock att plastfiguren ska föreställa Jungfru Maria..

Som om inte det var nog med souvenirshoppande för oss. Mer fanns att finna. Jag trodde jag hamnat i edens lustgård när jag hittar en stor låda med berlocker. Det fanns berlocker med olika årgångar av påvar. Vi känner inte påven så bra så vi köpte honom inte. Sofia muttrade lite för sig själv "fan har de ingen berlock med Fredrik Reinfeldt?"

Nöjda med vår shopping gick vi för att beundra utsikten. Det var kallt. Likt två domherrar utan hals stod vi där på bergstoppen och blickade ut över staden. Det fattades bara ett par skidor, en liftvakt och en jägermeister så hade vi likaväl kunnat befinna oss på en snöklädd alptopp.

Kvällen avrundades med ett besök på en fiskrestaurang där vi åt världens godaste lax. Laxen var fin, vinet var av den bästa sorten, sällskapet gick inte att klaga på, kunde knappt bli bättre med andra ord,, då händer det..
Jag hade varit i Frankrike 4 dagar, sett minst 4000 fransmän då Sofia från ingenstans hetsigt ropar "Fransmän, fransmän, fransmän, titta Angelica fransmän!" Och där var dom. Likt ett vackert Luciatåg framfört av Uppsalas universitetskör kom de tågande in på led. De tre vise männen, de tre musketörerna, de tre pepparkaksgubbarna, ja kalla dom vad ni vill. Det var riktiga fransmän, sådan man annars bara ser på film. Brunt lockigt hår, långa och ståtliga, höga kindben och röda läppar. Jag hade kunna ge vad som helst för att få rama in en sådan och hänga på väggen.

Restauranbesöket var ett bra avslut på världens bästa helg!
Sofia, merci pour les paroisses, Je t'aime jusqu'à la mort nous sépare, à la lune et retour!Uteliggare med Blackberry

Det regnade, vi ställde oss under katedralens tak för att ta oss en lördagscigarett. Vi var en del av inredningen, folk beundrade katedralen, vi stod där likt två galijonsfigurer från 1800-talet. Vi var som två vackra nyponrosor, karlarna visslade efter oss, kvinnorna önskade de var i våra kläder, makar önskade deras fruar var som oss. En uteliggare kommer fram och försöker tigga en cigarett, No säger Sofia bestämt. Han sätter sig tungt ner på rumpan bredvid oss, han stirrade som en hök på våra långa ben och putiga rumpor. Det var obehagligt. Plötsligt händer det. Uteliggaren som 30 sekunder tidigare bett och bönat efter en cigarett drar fram en blackberry ur fickan. Var har han stulit den må tro? Inte ens jag har råd med en sådan. Han kryper närmre och närmre oss, han mummlar lustiga ord på franska, läskig snubbe. Vi vänder på klacken och går därifrån. Jag kastar ansvarslöst fimpen på vad jag tror är marken.. två sekunder senare "Angeeliiicaaa!! du fimpade i min skooo!!" Jag ser en mindre brand i skon som Sofia hastigt dragit av sig.. jag stampar på pysande cigaretten. Uteliggare med Blackberry rusar fram och skrattar samtidigt som han böjer sig ner för att titta under våra kjolar. Där står Sofia med en sko i handen och ena benet i luften. Försvinn skriker jag i panik till uteliggaren med Blackberry. Jag håller stadigt i Sofia för att hon inte ska ramla på backen. Där står vi två svenska tjejer och skriker panikslaget på en blanding mellan svenska och engelska, folk passerar och ingen kommer till vår undsättning. Go away skriker vi, ärligt talat skriker Sofia på knagglig franska. Försvinn ärligt talat! Han fattade inte. Sofia tar i med all kraft och slår skon i ansiktet på uteliggaren med blackberry. Jag trodde han skulle döda oss, ingen hjälpte oss. I all hast rusar vi in på närmsta pub. Där drullar vi in, Sofia slänger sig ner bredvid ett par som äter lunch, Pardon säger Sofia med regnvatten som rinner längs med kinderna. En sko i handen, ett brännhål i strumpbyxorna... Hur var det jag skrev i förra inlägget? Vänta ni bara....


Lyons uteliv..

Ja alltså Lyons uteliv vet jag ju inte mycket om.. Blir ni förvånade om jag säger att Sofia virrade bort oss i Lyon inatt? Jag var hungrig, kall och trött i benen. Vi gick och gick men vi hittade inte vägen till operahuset. Inte ens lite Håkan kunde få mig på rätt humör igen. Jag hade kunnat mörda Sofia just då. Inte nog med det, när vi ÄNTLIGEN kom hem skulle hon försöka sätta plåster på mina sår och bjuda mig på stekt ägg,, jag fick en mindre hjärtinfarkt, det var mer salt än ägg.

Nu står hon ute i köket och diskar iklädd en vit herrskjorta storlek XL, jag suger på en klubba och jag har nästan förlåtit henne. Men det behöver hon inte veta om. Hon ska få lida idag för att ha gjort min natt till en mardröm. Vänta ni bara...

Morgon i Lyon

Till vänster har jag ett tåg som rullar förbi, till höger sitter Sofia framför spegeln och borstar håret, här sitter jag med en rygg som värker efter nattens sömn i 90säng. But hey I´m in France baby so who gives a damn?! Igår blev det shopping för hela slanten, hittade ett par fina skor med nitar. Jag är inne i en nitperiod, I love! Shoppingen är ju betydligt mycket bättre här än i Heilbronn, dock lite dyrare än de tyska priserna. Min första måltid i Frankrike blev *trumvirvel* kinamat. Det var den dyraste lunchen jag konsumerat, en bebisportion kyckling med ris för €10. Dessutom serverades maten i plastburkar a lá take away. Fancy, njaa.
Idag blir det IKEA :) Vi ska köpa pepparkakor och glitter och grejer för ikväll ska vi på temafest hos en austrailensk tjej. Temat är något på bokstaven L, vi ska vara Luciatåg.
Det känns som att det var förra veckan jag träffade Sofia och inte alls som om vi varit ifrån varandra under alldeles för många månader. Det är så det ska vara, det ska inte behövas kännas stelt och konstigt när man träffar en kär gammal vän :)

I Frankrike råder det svininfluensa, bäst att desinfektera mina händer lite nu när jag knapprat på Sofias dator. Hon har knorr och tryne numera.

Jag köpte en fransk basker igår! Det ni. Den är gjord i Kina *host host*


Viva la Lyon!

Hola babes! Jetzt bin ich in Lyon och frohen mich ;) Efter att spenderat natten på Stuttgarts airport entrade jag världens minsta regionalflyg till Lyon. Det var större än en bil men mindre än en buss (mysigt eller läskigt). Hann knappt sätta mig innan jag landade i Lyon, en timmas flygtid is the shit. Redan på flyget lärde jag mig viktiga grunder till franska språket, Merci. Jag blandade tyska, franska och engelska hej vilt med kabinmannen som serverade mig vatten.
Anlände på flygplatsen i Lyon och möttes av Sofia the love of my life. Vi har precis vaknat upp från vår dagliga skönhetssömn i hennes 90säng, den luren behövdes. Nu är jag fit4fight igen och vi ska besöka det lokala shopingcentret (ett av europes största). Jag ska shoppa! Lyon är MYCKET större än Heilbronn so shopping here I come. Det är sant, fransmännen äter baguette 24/7. Jag ska prova alla franska bakverk när jag är här.

Bon voyage så länge ;)

Ich habe hunger

Sitter i datasalen och väntar pa att killen bredvid har printat ut alla sina papper sa att jag kan använda skrivaren. Det verkar som att han printar ut en hel regnskog. Har suttit i 1.5 timme med Chris och den tyska killen Samir or whatever his name is och arbetat pa varat case till marketing case studies. Jag älskar Samir, världens trevligaste människa. Han tycker att man tyska är bra. Haha vilket skämt. Garanterat att han säger sa för att fa ligga med mig. Ja okej, han kanske lyckas. Övning ger Fertigkeit! Ah jag tror snubben bredvid är klar nu.

Dags att printa ut och sedan ga hem och äta!

Dog poo

Jag kunde inte sätta fingret på vad det var som luktade, det luktade skit men var ifrån? Har avloppet svämmat över?! Jag höll på att kvävas att stanken. Trodde för ett ögonblick jag skitit på mig. Snurrade ett varv på stolen, blickade ner mot golvet. Chokladfläckar?! Lyfte på skon, fann svaret.. HUNDBAJS! jag hade trampat i hundskit. Dessa hundägare,, suck.

Trocken is kaputt :(

Jag är stressad, sitter här och proppar i mig mörk choklad med apelsinsmak. Alles ist sheisse! För det första så håller de på att uppdatera mjukvaran på skolans datorer (or something), det kommer ta dom 2 timmar.. och jag som måste skriva ut min flygbiljett! För det andra så gick jag upp klockan 6 i morse för att tvätta, stoppade in kläderna i torktummlaren innan jag gick på föreläsning (som för övrig sög indiansnopp),, kom tillbaka från föreläsningen och upptäcker att kläderna inte torkat. Betalade ytterligare en gång och då startar inte ens torktummlaren. Jag hatar att betala för att tvätta! Nästan billigare att köpa nya kläder ju. Gick och klagade hos tanten på kontoret.. hon visste tillochmed mitt namn!? gulp! bra eller dåligt? vet ej.. Jag är välkänd här, jag är hon som är snyggare än många andra och som alltid låser in sina nycklar på hennes rum.. Vad annars kan det finnas för anledningar till att jag är så välkänd :P
Om 15 minuter måste jag gå till Herr Moschbacher, vaktmästaren och be honom ta en titt på torktumlaren. Han pratar inte ett ord engelska så det är ju tur att jag är så (bra) på tyska. Trocken ist Kaputt, können Sie mich bitte hilfen? Und ich möchte mein 1 euro zurück haben!


Bortglömda morgonpromenader

Jag skrev ju i förrgår att jag lider av kronisk trötthet och att det är något min kropp behöver. Jag provade äta fisk, det fungerade. Sedan provade jag med något som jag inte gjort på evigheter.. jag tog en morgonpromenad igår. Förut brukade jag alltid ta en morgonpromenad innan frukost. Och jisses vad jag saknat det. Jag saknar att vakna innan resten av Falun vaknar och gå ett varv runt tisken.. Morgonpromenaden och fisken gjorde att jag höll mig pigg hela dagen igår,, ingen powernap på två timmar på eftermiddagen behövdes :)

Igår kväll var jag på mitt älskade Latino Moves klass,, veckans bästa klass!
Idag har jag tusen saker att göra, klockan är inte ens 7 och jag har redan slängt in två maskiner tvätt. ?!
Gröten står på kokning och magen kurrar. Ikväll ska jag ta sista tåget till Stuttgarts flygplats och vänta in morgonflyget till Lyon. Det går inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att få träffa Sofia!

Nu har gröten kokat klart!


På min morgonpromenad hittade jag en kyrkogård. Det märks att det varit alla helgona, det var ljus och kransar överallt. Låter kanske konstigt, men jag gillar kyrkogårdar, det är så fint.


Dock så gillar jag inte såna här gravstenar.. Usch vad hemskt :(


Jag har upptäckt att jag bor inte så långt ifrån the countryside. Love! Detta ska utforskas mer.


Lantluften gjorde mig pigg :PProper food shopping

Jag är så stolt över mig själv just nu :) Jag har handlat mat, riktig mat alltså (som inte består av havregrynsgröt och äpplen). De senaste dagarna har jag kännt att det är något min kropp behöver men jag kan inte sätta fingret på vad. Jag är ständigt trött och tar alldeles för långa tupplurar på eftermiddagen. Jag tror min kropp behöver fisk! I sverige äter jag fisk säkert fyra gånger i veckan, massa linser och bönor. Här lever jag i stort sett på ägg, frukt, knäckebröd och havregryn. Inte bra i längden har jag märkt. Så efter bodypumpen på gymet körde Tobias hem mig så att jag skulle hinna till affären för att handla. Jag handlade massa fisk och grönsaker :) Glömde dock köpa nya havregryn så imorgon blir det omelett till frukost.

Trots min matbrist så gick det sjukt bra på träningen idag. När det var dags för armarna så sa Tobias att jo du kanske ska plocka bort lite vikter, det är dags för armar nu.. Jag vet sa jag och ryckte på axlarna.. Efter passet var han mäkta imponerad över mina biceps ;) haha klena tyskar.


Massa bra mat blev det. Så nu är det bara att hoppas på att min energi kommer tillbaka.


Fisk i stora lass! Hade jag haft större frys hade jag laddat upp med lite kyckling också.


Det här är vad min middag bestod av. En stor makrillfilé och mexikansk grönsaksmix :) Lovely! Bästa middagen på mycket länge.

Nu ska jag försöka samla lite energi och göra ett sista pluggryck,, eller om jag går upp tidigare imorgon och jobbar effektivt..

PÅ TORSDAG ÅKER JAG TILL LYON!!!!!!

Stereotyper och ren fakta

Har haft 3 timmars mycket intressant föreläsning i International Management. Vi har pratat kulturella skillnader, diskuterat stereotyper och sociala skillnader mellan länder. Läraren älskar Sverige, thats a fact. Hon bad oss alla att tänka på ett ord i vårat egna språk som inte går att översätta till engelska. Min hjärna stod stilla och jag kunde inte komma på något ord eftersom det är lätt hänt att man tänker på engelska när man pratar engelska hela tiden. Jag tänkte och tänkte och hoppade högt när läraren ville ha min uppmärksamhet "Angelica, how do you translate the swedish word lagom into english?" Öh hö hmmm ööö.. Exactly, det går inte översätta lagom till engelska. Har ni tänkt på det?

Vi pratade jämnställdhet.. och återigen hyllar läraren sverige. Hon frågade mig "du som är svensk, skulle du kunna ge några exempel på skillnader mellan sverige och resten av världen? Ööööö hmmm igen.. där satt jag och kände mig som ett fån.. för ärligt talat så vet jag inget om skillnaderna (förutom att sverige är ett onekligen rikt land). Sådant som jag tar för givet existerar tydligen inte i andra länder. Läraren drog upp ett exempel om att i Sverige delar föräldrarna på föräldraledigheten.. oooooo går det som en våg genom klassrummet och alla vänder sina blickar mot mig. Correct säger jag och nickar stolt på huvudet (jag älskar att vara svensk). Läraren berättade i klassen att i Sverige är det inte en självklarhet att kvinnan tar hand om barn och hushåll. Ooooo säger klassen igen och jag nickar glatt på huvudet och sträcker lite extra på mig. (Business woman here I come)

Sedan gick vi över till stereotyper, under fem minuter fick vi hagla olika stereotyper. Under dom 5 minuterna kom Sverige upp ett antal gånger. I de skandinaviska länderna pratar alla bra engelska (thank you thank you säger jag och sträcker på mig ytterligare lite till). I sverige betalar regeringen allt. Återigen vänder sig klassen mot mig där jag sitter med glittrande dollartecken i ögonen. Man måste bara älska den svenska regeringen. Kan ni förstå att alla andra betalar för sina utbildningar?! Ja det är sant, det finns något som heter terminsavgift.

Tack Sverige för att ni ger mig gratis utbildning!

International Management är mitt favoritämne. Det är mycket politiska och kulturella diskussioner. Jag älskar det, för i dessa diskussioner framställs sverige alltid som paradiset. Det går inte att förneka.. alla älskar Sverige!


De kulturella skillnaderna hindrar icke att stolt posera med svenska flaggan i munnen.


Ja, ni ser ju.. svenska flaggan är överallt.


tada! Bilderna är tagna från min födelsedagsfest i lördags och flaggorna var dekoration på min tårta.

Men erkänn nu allihopa,, man måste bara älska att vara svensk?! Eller är vi kanske för bortskämda?

Rosa dildo och champagne

Bästa födelsedagen ever! utan tvekan :) Började på morgonen med att den galnaste och strängaste professorn fick alla på föreläsningen att sjunga för mig. Jag var onekligen smickrad. Eftermiddagen spenderade jag till att dekorera tårtor och satan vad bra de blev, jag är mer än nöjd med mig själv :P
Dagens höjdpunkt var när min svenska mobil ringde för första gången på två månader. Trodde knappt mina ögon när Cams namn dök upp på dispalyen. Total lycka!!!! Tänkte fira med att öppna första flaskan med vin, fick inte upp korken, beslöt mig för att gå till Timmy som bor mittemot mig för att be om lite hjälp med att få upp den. Gick ut genom dörren, ringde på Timmys dörr.. och pang så smälldes min dörr igen bakom mig. Jag var utelåst, tårtorna var inlåsta. Det är andra gången detta händer mig. 45 minuter kvar tills mina gäster skulle anlända. Bra Angelica och happy birthday.

Vi försökte allt för att få upp dörren,, tyvärr var vi inga bra inbrottstjuvar. Mina tårtor!!!! vad ska jag nu bjuda mina gäster på? Vi ringde vaktmästaren, han vägrade att svara i telefonen. Gästerna började droppa in. Där står jag med en flaska vin i handen iklädd Vlads alldeles för stora tofflor. Efter hundrade försöket att nå vaktmästaren svarade han.. kosta vad det kosta vill sa jag. 20 minuter senare öppnade han min dörr för 20 euro. Grattis Angelica.

Vi drack, skålade och festade i köket hela natten. Alla sjöng för mig flera gånger om, det var toppen! Massa presenter, kort och champange fick jag. Japp så nu står en rosa dildo på mitt skrivbord och agerar prydnad. Underbara vänner jag har, eller hur? Framåt småtimmarna öppnades champangen med buller och brak. Jag sprutade ner hela Oscar,, haha woops.

Sedan kära vänner får jag be om att censurera resterande delar av natten.


Är jag inte kreativ så säg? Undre lagret är mosad banan och kiwi, andra lagret jordgubbsylt blandat med grädde. Och dekorationen ser ni ju vad det är :)
Vill ni veta de hemliga ingredientserna? Undre lagret är smält after eight, andra lagret är grädde blandat med nutella och på toppen samma sak. Texten är skriven med vit choklad. Yummie!


Födelsedagsbarnet i egen hög person!


Oscar visade lite svensk partyanda och dansade på bordet framåt småtimmarna! Jag fick svenskt lösgodis av Oscar i present :)


Det blev en hel del alkohol och på morgonen vaknade jag upp med det här vid min sida. Vill jag ha en reminder eller inte? Det är nog bäst att inte veta..

(skrev detta inlägget igår men glömde publicera)

RSS 2.0